Waiting on Wednesday #11

19. 11. 2014


Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chceme přečíst.

Pro tuto středu vybírám:

Název: Zimní příběh

Počet stran: 800

Autor: Mark Helprin

Anotace: Mýtický příběh z New Yorku odehrávající se v několika časových rovinách o osudové lásce, která trvá navždy.
Jedné zimní noci, na samém počátku 20. století, se pouliční zloděj Peter Lake pokusí vyloupit honosný dům známého novinářského magnáta. Dům však není prázdný - Peter zde najde krásnou dívku jménem Beverly. Peter jejímu kouzlu okamžitě podléhá. Jejich láska však zůstává nenaplněna, protože Beverly záhy umírá na tuberkulózu.
Zoufalí Peter se během jedné z honiček, kterou na něj uspořádají členové bývalého zlodějského gangu, vrhá z Brooklynského mostu do vody. Zdá se, že příběh končí...
Osud však rozhodne jinak. Peter Lake se znovu vynořuje o mnoho desetiletí později, obdařený zvláštními schopnostmi, o kterých zpočátku nemá ani tušení. Zmateně tápe v ulicích New Yorku své vlastní budoucnosti a jen matně si vzpomíná, odkud přichází. Teprve při spatření starého obrazu s Beverly si uvědomí, kým je, a vydává se najít svou lásku i smysl života...

Proč zrovna tato knížka?
Když jsem tuto knihu poprvé spatřila, tak jsem nemohla odolat tak krásné obálce, ale když jsem si přečetla anotaci, tak jsem nemohla odolat i příběhu. Bohužel si na ni musím chvíli počkat, protože si ji přeji k vánocům. Naštěstí se vánoce už blíží. Četla jsem spoustu krásných recenzí na tuto knížku a zatím se všem líbila, tak doufám že to bude tak i u mě. Četli jste tuto knihu? Líbila se vám?
 

6 komentářů:

  1. Tu knihu chci taky, ale taky ji budu mít až k Vánocům :D A já jsem navíc byla ještě v kině, tak jsem zvědavá, jak se to bude podobat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zimní příbeh si musím přečíst až začnou vánoce a nehorázně se na to těším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já hrozně chtěla vidět ten film, ale já nekoukám na filmy, polkud jsem nečetla jejich předlohu, takže knihu chci taky. :D :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥