Waiting on Wednesday #12

26. 11. 2014


Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chceme přečíst.

Pro tuto středu vybírám:

Název: To nejlepší z nás

Počet stran: 304

Autor: Nicholas Sparks

Anotace: Dawson Cole se už v dětství rozhodl, že nepůjde ve stopách svých předků - zločinců a kriminálníků, a v sedmnácti letech proto utekl z domova. Útočiště našel u ovdovělého podivína a automechanika Tucka Hostetlera. Rodina Amandy Collierové naopak patří v městečku Oriental k městské honoraci a na svou dceru klade jen ty nejvyšší nároky. Ona má však své představy o životě a nic nedbá toho, že chlapec, do kterého se zamiluje, je z opovrhované rodiny. Nepřízeň i nešťastná nehoda však mladé lásce nepřejí... Když Tuck Hostetler umírá, jeho posledním přáním je, aby se Amanda a Dawson sešli na pohřbu - po pětadvaceti letech. Společné vzpomínky na chvíli sice vzbuzují zdání, že snad existuje nekonečná láska. Jenomže život je o poznání komplikovanější a někdy je nutné vzdát se toho nejcennějšího, co máme.

Proč zrovna tato knížka?
Tuto knížku jsem viděla na mnoho blozích a hodně se mi zalíbila. Zatím jsem četla od Sparkse jen knihu Poslední píseň, která se mi hodně líbila a doufám že někdy přečtu všechny jeho dokonalé knihy. Viděla jsem spoustu filmů, které byly na motiv knih od Sparkse a také se mi hodně líbily. Hlavně Bezpečný přístav. Čtli jste něco od Sparkse, nebo viděli?

6 komentářů:

  1. Já taky doufám, že si přečtu všechny jeho knihy.. :) Skvělý výběr

    OdpovědětVymazat
  2. Ségra má knížku v knihovně a já po ní už delší dobou koukám. Až se mi trochu zmenší seznam knížek k přečtení, tak se na ní vrhnu. :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥