Waiting on Wednesday #15

21. 1. 2015


Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chceme přečíst.

Pro tuto středu vybírám:

Název: Dívka, která se dotkla nebe

Počet stran: 638

Autor: Luca Di Fulvio

Anotace: Tři navzájem propletené osudy v dramatické době vzniku prvního židovského ghetta v Evropě.
Neodolatelný příběh o lásce a smrti, přátelství, nenávisti a odpuštění, i o naplnění životních snů. O tom, jak se mladý pouliční zlodějíček, který strávil dětství v pekle, změnil v neohroženého ochránce svobody. Jak se z židovského šarlatána stal uznávaný lékař. A z děvčete bez budoucnosti vlivná módní návrhářka. Odpověď se skrývá v Benátkách na počátku 16. století. Neboť v tamním labyrintu uliček a kanálů nejtajemnější laguny Evropy, se rozvíjí fascinující panorama života...  

Proč zrovna tato knížka?
Nedávno jsem na jednom blogu četla recenzi na tuto knihu a moc mě zaujala. Zatím jsem si ji teda nekoupila, ale doufám že si ji brzo objednám. Ani jsem tuto knihu nikdy nedržela v ruce, proto si ani neumím představit jak je tlustá a velká, ale myslím si že bude rozměrově stejná jako Vypravěčka (jestli jste ji už držely v ruce tak mi napište do komentářů). Tato knížka má opravdu hezkou obálku, která se hodí k příběhu. Četl někdo tuto knihu? Líbila se vám nebo ne?

4 komentáře:

  1. Taky jsem četla pár recenzí a kniha mě neskutečně zajímá. Ten námět je prostě něco pro mně a taky doufám, že si ji co nejdřív objednám! :)

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá na výbornou knížku, asi se po ní taky poohlédnu :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥