Filmová podoba týdne #18

16. 2. 2015


Jedná se o meme, které pořádá Niklaus. Cílem tohoto meme je každé pondělí představit čtenářům i filmové nebo seriálové zpracování knih.

Název: Válečný kůň

Režisér: Steven Spielberg

Podle knihy: Válečný kůň - Michael Morpurgo

O čem film je: Působivý příběh mladého chlapce jménem Albert a jeho milovaného koně Joeyho se odehrává na samém počátku první světové války. Joey je Albertovám otcem prodán britské jízdě a následně poslán na frontu, kde začíná jeho pozoruhodná pouť na pozadí velké války. Navzdory překážkám, kterým je na každém kroku nucen čelit, Joey ovlivňuje a mění životy všech, se kterými se na své pouti setká. Albert, který na svého přítele nedokáže zapomenout, opouští domov a vydává se na francouzská válečná pole, aby zde svého koně našel a přivedl ho zpátky domů.

Můj názor: Tento film jsem viděla už hodně dlouho, ale nedokoukala jsem ho a až teď jsem si na tento film vzpomněla a dokoukla jsem ho. Je to skvělí film a nemohu se dočkat až si přečtu knihu, protože jsem zvědavá jestli bude stejná jako film. Viděl někdo tento film, Jak se vám líbil?

Trailer:


6 komentářů:

  1. Film jsem neviděla, ale chtěla bych, ačkoli se říká, že patří k tomu slabšímu od Spielberga. Ale nicméně i tak vypadá zajímavě a hraje tam můj oblíbený herec, tak proč ne :).

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem ani neviděla film ani nečetla knihu, i když jsem o tom hodně slyšela. Určitě rychle napravím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsem nečetla ani neviděla a dokonce ani neslyšela :D Nebo o tom alespoň nevím, takže díky za doplnění obzorů :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥