50 odstínů šedi - filmová recenze

7. 4. 2015



Studentka literatury Anastasia je podle vlastních slov nezajímavá a nudná ,,šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye, kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu , což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii - své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach.

Když jsem byla s mámou u tety v Krásné lípě, tak jsme se často koukaly na nějaké filmy. A v sobotu nás napadlo, že by jsme se mohly kouknout na Padesát odstínů šedi a konečně mít v hlavě jasno, jestli je to tak hrozné jak to skoro všichni říkají nebo ne. Teta měla výhodu, protože četla všechny knihy a tak věděla co od prvního dílu čekat.

Mě osobně se tento film velice líbil a těším se na další díl, protože to skončilo trošku více otevřeně. Také mě tento film navnadil na přečtení všech tří knih a už se nemůžu dočkat, až si je koupím.

Určitě by si tento film měl každý pustit a neříkat o něm, že je to špatný film aniž by ho viděly. Já jsem si také říkala, že to bude špatný film, když to má jen 44% na csfd, ale opak je pravdou a říkám si že jsem udělala dobře, že jsem se na něj koukla a mohla to posoudit podle sebe.

Hodnocení:

95%

Režie: Sam Taylor - Johnson, drama / romantický, USA: 2015 Délka: 124 minut


8 komentářů:

  1. Ja som čítala knihy a bola som zvedavá ako 50 odtieňov sfilmujú a vôbec to nebolo zle.Prišlo mi to síce skôr romantické s nádychom erotiky ale absolútne mi to nevadí a teším sa na dvojku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zkusila jsem přečíst první díl, ale vzdala jsem to. Rozhodně to není knížka pro mě, protože Anastasia byla tak blbá a naivní, až mě to bolelo. U jejích vnitřních myšlenek jsem opravdu umírala a knihu odložila. Ale film se mi naopak strašně moc líbil. Zpracovali to skvěle a Anastasia byla naprosto normální (možná proto, že jsme jí neviděli do hlavy). Samozřejmě tě nechci od knížek odrazovat, protože valné většině se líbily, jenom mě prostě nesedly :)

    OdpovědětVymazat
  3. Radši film, než kniha. Film je klasická romanťárna. Ale kniha byla pro mě dost utrpení. Přečetla jsem první díl, to se celkem ještě dalo, minimálně první polovina, pak už se to vezlo. Pak jsem přečetla část druhého dílu a stačilo mi. Radši se kouknu na film, než se několik dnů trápit s knihou.

    OdpovědětVymazat
  4. Milé dámy, přečetl jsem i já kousek knihy, nedočetl a film mě jako chlapa skoro nebavil. Čtu i rozdílné reakce od vás a dělám si jasno. :) M.
    https://mirekpak.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥