Jaké knihy vychází v červnu 2015

1. 6. 2015


Tento měsíc mě zaujalo jen pár knih a to čtyři. I když to je málo, tak ty knihy budou naprosto skvělé a už se na ně těším.

Nádherná svatba – Jamie McGuire
Vychází 2.6 2015 (Fortuna Libri)

Už víme, že se Abby Abernathyová stala paní Maddoxovou. Ale víme, jak se to stalo? Proč Abby požádala Travise o ruku? Co tajili jeden před druhým? Kde strávili svatební noc? Kdo o tom ještě věděl… a nepověděl?
Fanoušci Krásné katastrofy a Učiněné katastrofy se to všechno dozvědí z vyprávění o bouřlivém svatebním dni (a noci!) – a jako všechny dobré příběhy, i tenhle rozhodně stál za to čekání.







                       Babička pozdravuje a omlouvá se – Fredrik Backman
Vychází 3.6 2015 (Host)

Zábavný a napínavý příběh plný nečekaných setkání, nepravděpodobných přátelství a obrovské síly pohádek a fantazie. Else je sedm, vlastně skoro osm. Její babičce je sedmdesát sedm, vlastně skoro sedmdesát osm. O Else dospělí říkají, že je na svůj věk vyzrálá, ale ve skutečnosti jim připadá otravná. O babičce tvrdí, že je ohromně čilá, i když tím myslí, že jim přijde bláznivá. Elsa je jiná než ostatní. Kromě babičky nemá žádné další kamarády, ale to jí nevadí. Babička jí totiž vypráví úžasné příběhy o kouzelné říši, kde není normální nikdo a nic a být jiný je tam největší výhodou. Jenže i v nejkrásnějších pohádkách se občas objeví zlý drak a do boje proti nepříteli se Elsa musí vydat úplně sama. Má doručit tajemný dopis a adresátovi vyřídit, že babička pozdravuje a omlouvá se. Netuší, že přitom drží v rukou klíč k největšímu a nejdůležitějšímu dobrodružství, které se kdy v babiččině pohádkové říši odehrálo. Román Babička pozdravuje a omlouvá se je psaný se stejnou lehkostí jako Backmanův Muž jménem Ove, dokáže čtenáře vtáhnout do děje a zároveň ho pobavit i dojmout.

Život smrtí nekončí – Theresa Cheungová
Vychází 5.6 2015 (Knižní klub)

Ve své nové knize Theresa Cheungová, úspěšná autorka díla Spatříš svoje anděly, předkládá čtenářům strhující příběhy lidí, kteří uprostřed všedního dne zahlédli záblesk nebes. Dotyční navázali kontakt s „oním světem“, ocitli se na prahu smrti nebo zažili jiný úkaz, přesvědčivě nasvědčující existenci posmrtného života. Pomocí těchto přímých svědectví autorka zodpovídá zásadní otázky, jež si v určité životní fázi klade každý z nás: Co se stane, až umřu? Setkám se znovu se svými milovanými? Existuje posmrtný život?





Láska jako z filmu – Victoria Van Tiemová
Vychází 15.6 2015 (Mladá fronta)

Kensington Shawová má slibně rozjetou kariéru v reklamní agentuře, úžasného snoubence Bradleyho, se kterým chystá pohádkovou svatbu a plánuje velkou rodinu, i přátele. Žije si zkrátka jako v pohádce. Alespoň si to snaží namluvit, přestože v hloubi duše cítí, že všechno zase tak skvělé není a že by to možná chtěla jinak… Třeba nemuset věčně poslouchat ódy svojí matky na perfektní snachu a být si jistá, že chystaná svatba je s tím „pravým“. V práci najednou taky neví, kam dřív skočit, a kamarádce nemůže věřit? Do toho se objeví její bývalý Shane a začne jí motat hlavu tím, že ji uvádí do situací, v nichž spolu prožívají scény z filmů, na které se kdysi tak rádi dívali – třeba ze Samotáře v Seattlu, Deníku Bridget Jonesové, Pretty Woman či Hříšného tance. Stačí týden a Kensin život se ocitá v naprostém chaosu. Bradley nebo Shane? Bradley se perfektně hodí do jejich rodiny, všichni ho zbožňují. Vztah se Shanem bylo jedno velké zemětřesení, které sice onehdy skončilo pohromou, avšak když se na ni podívá, zem se chvěje dosud. Jenže svatba se nezadržitelně blíží a tlak okolí sílí. Zasáhne osud a ukáže Kensi, kdo je hlavním hrdinou ve scénáři jejího života?


Jaké knihy byste si v červnu chtěly koupit vy? 

8 komentářů:

  1. Babičku si chci přečíst. :3
    Ove byl super! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oveho jsem ještě nečetla, ale jsem na něj zvědavá. :)

      Vymazat
  2. Přiznám se, že mě bohužel žádná z těchto knih nezaujala... :) Ale jsou pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na Nádhernou svatbu a Babičku se moc těším :) A život Smrtí nekončí taky nevypadá špatně :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥