Jaké knihy vychází v srpnu 2015

31. 7. 2015


Dnes vám ukážu, jaké knihy bych si ráda koupila v srpnu. Je jich celkem šest.


Čas odejít – Jodi Picoultová
Vychází 4.8 2015 (Ikar)

Jenna se nikdy nevzdala naděje, že jednou najde svoji mámu Alici. Ta totiž zmizela, když její kolegyni v rezervaci udupal slon. Anebo to bylo celé jinak?
Alice studovala chování slonů v Africe, když však poznala Jennina otce, vrátila se s ním do Ameriky, kde společně vedli sloní rezervaci. A jednoho dne, když zemřela za záhadných okolností jejich kolegyně, Alice zmizela. Jenna byla tehdy ještě maličká, přesto celé ty roky touží matku najít. Nevěří totiž, že by ji jenom tak opustila. Jde za vědmou, najme si soukromého detektiva, zkouší cokoliv, jen aby celé záhadě přišla na kloub. Někdy se však i zdánlivě jasné odpovědi mohou docela zamotat a svět nemusí být takový, jaký se zdá.


Čemu jsem věřila – Huntley Fitzpatricková
Vychází 24.8 2015 (CooBoo)

Gwen Castleová si vždycky představovala, jak jednoho krásného dne opustí ostrov, na kterém vyrůstala. Ostrov, kde se mimo letní sezonu nic zajímavého neděje, kde potkává stále ty samé tváře a kde se nic neutají. Ovšem toto léto bude vše jinak, protože na ostrov přijíždí na letní brigádu Cassidy Somers, kluk, kterého Gwen nechtěla už nikdy vidět. Zatímco on je neuvěřitelně pohledný a pochází z bohaté rodiny, její rodiče se celý rok dřou, aby dokázali splatit účty za léčbu Gwenina bratra. Zdá se, že nemohou být odlišnější – navíc mezi nimi jako bouřkový mrak visí událost, která se stala na jaře a na niž by Gwen nejraději zapomněla. Ale společná brigáda a dlouhé léto dokáží zázraky. Román plný touhy, lítosti, humoru a obtížných rozhodnutí od autorky knihy Můj život u sousedů.

Isla a šťastné konce – Stephanie Perkinsová
Vychází 3.8 2015 (CooBoo)

Může vydržet láska z města, které nikdy nespí? Isla je beznadějná romantička. Během prvního roku studia na americké škole v Paříži se zakoukala do introvertního kreslíře Joshe. Poté, co se v létě potkají na Manhattanu, to vypadá, že románek by mohl být skutečnější, než si Isla kdy vysnila. Ale když se vrátí do školy ve Francii, Josh a Isla mají najednou spoustu problémů, se kterými se musí poprat každý mladý pár. Na pořadu dne jsou rodinná dramata, nejistota, co bude po maturitě dál, a velmi reálná skutečnost, že je volba vysoké školy rozdělí. Třetí kniha z volné série od autorky Polibku pro Annu, kde vystupují všechny oblíbené postavy z předešlých knih. Báječný a sexy příběh o skutečné lásce na pozadí nejkrásnějších měst světa – New Yorku, Paříže a Barcelony.

Divotání – A. G. Howardová
Vychází 17.8 2015 (CooBoo)

Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně. Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů – kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko! Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.

Vraní dívka 3: Pýthiiny rady – Erik Axl Sund
Vychází 3.8 2015 (Knižní klub)

Závěrečný díl temného psychothrilleru Vraní dívka. Victoria podrobí samu sebe terapii a snaží se scelit svoje rozštěpené nitro. Zbývá už jen sedmá, nejsilnější z jejích podosobností. Záhadná Madeleine i nadále s úspěchem uniká kriminální komisařce Jeanette Kihlbergové. Ta za pomoci Sofie podniká hon na muže, který nenávratně zničil život nejen Victorii, ale i její dceři. Stopa vede k tajnému spolku pedofilů Sihtunum, k obskurní náboženské sektě a do ukrajinského Babího Jaru, na jedno z nejpříšernějších popravišť nacistů. A mstitelka opět bere právo do vlastních rukou…




Arabská dcera – Tanya Valková
Vychází 20.8 2015 (Ikar)


Ve volném pokračování Arabské ženy sledujeme osudy Dorotiných dcer Miriam a Darji, stejně jako ženské části rodiny Salimiových, která je nucena po excesech politického fanatika Ahmeda nucena opustit rodnou Libyi. Malika získává místo na zastupitelském úřadě v Ghaně a rodina se tedy vydává do černošské části Afriky. Život Libyjců je zde však poznamenán četnými křivdami i zločiny proti lidskosti, což brzy pocítí na vlastní kůži. Mezitím se Dorota snaží své dvě dcery získat nazpět …

10 komentářů:

  1. Najviac sa teším na Divotani a Islu :) :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak Jodi Picoult láká moc a určitě i Pýthiiny rady, i když zatím jsem ještě nepřečetla Hladový oheň.

    OdpovědětVymazat
  3. Na Divotání sa nesmierne moc teším... :))

    OdpovědětVymazat
  4. Nejraději bych si přečetla Islu a Čemu jsem věřila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krása :))). A nechybí tu ještě Skleněný trůn??? Měl by vyjít 31.8. v CooBoo, zdá se mi....... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já sem dávám jen knížky, které bych si ráda koupila. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥