Knižní přání #1

13. 7. 2015


Tento projekt vymyslela Nikki Finn a spočívá v tom, že si otevřu svůj to-read list na GoodReads a také stránku random.org tam se mi ukážou tři náhodná čísla, která vyhledám v to-read listu a kouknu se pod kterým číslem je jaká kniha a napíši to sem.


  

Dítě číslo 44 – GoodReads
Anotace: Strhující kriminální příběh s reálným pozadím zasazený do Sovětského svazu 50. let minulého století. Brutální stalinský režim udržuje všechny občany ve strachu a přikazuje jim věřit, že socialistické společnosti se podařilo zcela vymýtit zločinnost. Mrtvý chlapec nalezený u železniční trati v Moskvě proto nemohl být zabit, jak tvrdí jeho příbuzní. Příslušník ministerstva státní bezpečnosti Lev Děmidov splní rozkaz nadřízených a pomůže zatajit fakta, začnou v něm však hlodat pochybnosti. Brzy poté se společně s manželkou Raisou ocitnou ve vyhnanství na Urale. Zdá se však, že k vraždám dětí dochází i tam… Román Dítě číslo 44 vychází ze skutečného případu sériového vraha Andreje Čikatila.

Tuto knížku určitě všichni znáte myslím si, že se o ní všude mluví a tak jste ji nemohli minout. Já jsem si tuto knihu ještě ani nekoupila, ale už se těším, až si ji přečtu. Mám hodně ráda jak knihy, tak i filmy podle skutečné události a tak mě nemine ani film, na který se moc těším. Čtli jste tuto knihu?

Stoletý stařík – GoodReads
Anotace: Jonas Jonasson vypráví ve svém románu o jednom veselém útěku a také o šíleném životním příběhu svéhlavého muže, který se sice nikdy nezajímal o politiku, ale přesto byl vždy nějak zapleten do velkých historických událostí 20. století.

Tato kniha mě nejdříve uchvátila obálkou, moc se mi líbí a perfektně se hodí k příběhu, který se v knize nachází. Od tohoto autora bych si také ráda přečetla Analfabetku, která má také krásnou obálku.

Saeculum – GoodReads
Anotace: Strávit pět dní v hlubokém lese a zkusit žít jako ve středověku vypadalo jako výborný nápad. Bastian by si však tento zážitek v klidu odpustil. S účastí na výpravě souhlasil jen kvůli své lásce Sandře.
Parta dobrodruhů se vydává na cestu i přesto, že místo, kde chtějí tábořit, bylo kdysi prokleto. Staré povídačky o tom, že kdo do lesa vstoupí, nevrátí se už zpět, nikdo nebere vážně. Během první noci přijde prudká bouře a z tábora zmizí první člen výpravy. Zbydou jen podivné vzkazy vyryté do kůry stromu. Když se ho ostatní vydají hledat, začnou bloudit. Pak se ztratí další z nich… Jak velkou udělali chybu, když nebrali varování vážně? Nechá je les odejít?

U této knížky se mi také líbí obálka. Když jsem ji poprvé uviděla, tak jsem si řekla, že to nebude nic pro mě, ale najednou se všude objevili recenze a tak jsem si je musela přečíst. A najednou jsem tuto knížku chtěla mít doma. Doufám, že se mi bude líbit a že mě nezklame.


Četli jste některou z těchto knih? Jak se vám líbila?

12 komentářů:

  1. Dítě číslo 44 jsem akorát dávala babči přečíst jako e-knihu, tak jsem zvědavá co na to řekne. A pak bych si to taky chtěla přečíst ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá jak se to tvé babičce bude líbit. :)

      Vymazat
  2. Knížka Dítě číslo 44 mě taky láká, mám ji na seznamu už hodně dlouho, snad si ji v brzké době pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Saeculum se mi libilo, urcite si precti :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ani jednu jsem nečetla, ale všechny by mě určitě zajímaly, nejvíce však Dítě číslo 44 a Stoletý stařík, toho mám už věčnost doma, tak bych ho už mohla začít číst :D :). Jinak to je super projekt, miluji jenom takové povídání o tom, čím mě která kniha zaujala a proč si ji chci přečíst :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak je to opravdu super projekt. Stoletého staříka si přečti, jsem zvědavá co na něj budeš říkat. :)

      Vymazat
  5. Storočný starček je vynikajúca kniha!!! :) a Analfabetka tiež, dokonca mám pocit, že sa mi páčila ešte o niečo viac :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, že se ti líbila. Doufám, že to budu mít stejné, že se mi bude líbit. :)

      Vymazat
  6. Skvělý výběr! Saeculum a Staříka bych si taky moc ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že zrovna tyto knihy jsem si vylosovala. Tak snad se ti budou knížky líbit. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥