Knižní přání #2

21. 7. 2015


Tento projekt vymyslela Nikki Finn a spočívá v tom, že si otevřu svůj to-read list na GoodReads a také stránku random.org tam se mi ukážou tři náhodná čísla, která vyhledám v to-read listu a kouknu se pod kterým číslem je jaká kniha a napíši to sem.


  

Harry Potter: Princ dvojí krve – GoodReads
Anotace: Šestý díl příběhů Harryho Pottera. Jak naznačuje závěr pátého dílu Harry Potter a Fénixův řád, o napínavé dobrodružství nebude nouze. Jedna z hlavních postav bude zavražděna a moc Lorda Voldemorta nadále stoupá...

Hrozně se stydím, že jsem ještě ani jednou nečetla Harryho Pottera, protože snad každý knihomol alespoň první díl už četl, ale já ani ten první díl. Filmy se mi líbí hodně a tak jsem zvědavá na knihy. Jsem jediná, kdo nečetl Harryho Pottera?

Babička pozdravuje a omlouvá se – GoodReads
Anotace: Else je sedm, vlastně skoro osm. Její babičce je sedmdesát sedm, vlastně skoro sedmdesát osm. O Else dospělí říkají, že je na svůj věk vyzrálá, ale ve skutečnosti jim připadá otravná. O babičce tvrdí, že je ohromně čilá, i když tím myslí, že jim přijde bláznivá. Elsa je jiná než ostatní. Kromě babičky nemá žádné další kamarády, ale to jí nevadí. Babička jí totiž vypráví úžasné příběhy o kouzelné říši, kde není normální nikdo a nic a být jiný je tam největší výhodou. Jenže i v nejkrásnějších pohádkách se občas objeví zlý drak a do boje proti nepříteli se Elsa musí vydat úplně sama. Má doručit tajemný dopis a adresátovi vyřídit, že babička pozdravuje a omlouvá se. Netuší, že přitom drží v rukou klíč k největšímu a nejdůležitějšímu dobrodružství, které se kdy v babiččině pohádkové říši odehrálo.

U této knihy se mi hodně líbí obálka stejně jako u knihy Muž jménem Ove. Obě knihy bych si hrozně ráda přečetla a těším se na celé příběhy, jak se budou vyvíjet. Četli jste některou knihu od tohoto autora?

Miniaturista – GoodReads
Anotace: Jednoho podzimního dne roku 1686 klepe na dveře velkolepého domu v nejbohatší části Amsterodamu osmnáctiletá Nella Oortmanová. Přijela z chudé venkovské rodiny, aby se ujala role manželky zámožného kupce Johannese Brandta, avšak místo milujícího manžela ji přivítá jeho odměřená sestra, černý sluha a prostořeká služebná. Když se Johannes později vrátí z cest, věnuje Nelle velice zvláštní svatební dar – skříňkovou repliku jejich domu. Nella si do ní objedná zařízení od tajuplného miniaturisty a od té chvíle se začnou dít prapodivné věci…
Román zachycuje dramatické osudy rodiny Brandtových na pozadí Amsterodamu sedmnáctého století, kdy toto město patřilo k nejbohatším a nejvlivnějším centrům své doby.

Když jsem Miniaturistu ještě neznala, tak mě hodně překvapila obálka, která je naprosto dokonalá a byla by hezká v mé knihovničce. Moc mě zajímalo, co se pod touto obálkou za příběh skrývá a tak jsem si musela přečíst anotaci a po přečtení jsem věděla, že bych si ji někdy ráda koupila. I na tuto knihu jsem velice zvědavá a doufám, že mě kniha nezklame, protože jsem četla jak negativní tak i pozitivní recenze na tuto knihu. Četli jste Miniaturistu a líbí se vám obálka?




13 komentářů:

  1. Moc hezké knihy, taky bych si přála (alespoň přečíst) Miniaturistu a knihu Babička pozdravuje a omlouvá se. :) Hezký článek.

    OdpovědětVymazat
  2. Četla jsem všechny a všechny ti i doporučuji vřele:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doufám, že se mi budou líbit stejně jako tobě. :)

      Vymazat
  3. Miniaturista mě láká, i ta obálka je úžasná. Babičku zkusím, až jak se mi bude líbit Ove, kterého mám doma už od vánoc a ještě jsem se k němu nedostala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je boží :D Tak to jsem zvědavá co řekneš na Oveho. :)

      Vymazat
  4. Miniaturistu mám doma z knihovny a chystám se do něho pustit během prázdnit. Máš pravdu, ta obálka je naprosto dokonalá, a nemůžu se na ni vynadívat a v knihovničce vypadá opravdu skvěle. Nechci se té knížky vůbec vzdát...:D Na Oveho si dělám zálusk už delší dobu, a teď, co jsou ty slevy, tak jsem si ho sehnala. A neboj. Ohledně toho Harryho, nejsi vůbec jediná, já ho taky ještě nečetla. Viděla jsem filmy a měla doma knihy půjčené z knihovny, ale nikdy jsem se do nich nepustila...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem jediná. Snad se ti Minaturista a Ove budou líbit. :)

      Vymazat
  5. Ove je opravdu super! Strašně se mi líbil.

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé knížky. :) Harryho si určitě přečti, všechny knížky jsou skvělé, i když zrovna šestý díl se mi líbil nejméně. Ale sedmička potom je opravdová bomba. Na Babička pozdravuje a omlouvá se se už dlouho těším, asi si to nechám na začátek školního roku, tak uvidím, jaké to bude. Miniaturistu jsem četla nedávno a námět skvělý, hezky napsané, ale po dočtení mě to strašně zklamalo. Jako kdyby už autorku konec knížky nebavil. Brzy na něj asi budu psát recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Herryho si musím přečíst. Snad se ti Babička bude líbit a na recenzi se určitě kouknu. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥