Waiting on Wednesday #30

1. 7. 2015


Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chceme přečíst.


Pro tuto středu vybírám:


Název: Černobílý svět

Počet stran: 408

Autor: Kathryn Stockettová

Anotace: Společenský román a jedna z nejúspěšnějších amerických knih posledních let. Hluboký a dojemný příběh, zasazený do 60. let 20. století na americký Jih, je vyprávěn očima tří výjimečných žen. V době panující rasové segregace se mladá běloška, slečna Skeeter, s pomocí moudré Aibileen a rázovité Minny rozhodne ukázat svět očima černých hospodyň, čímž převrátí vzhůru nohama město i způsob, jakým se na sebe dívají ženy – matky, dcery, pečovatelky, přítelkyně. Za otázkami rasismu i postavením ženy ve společnosti tkví hlubší poselství o hranicích, těch skutečných i těch, které existují v našich myslích.



Proč zrovna tato knížka?
Tuto knihu chválí spoustu blogerů a tak jsem zvědavá, jak se bude líbit mě. Moc se mi líbí anotace této knihy a už se těším, až si ji přečtu. Jsem zvědavá, jak se bude tento příběh rozvíjet. Moc se mi líbí obálka, která se jim hodně povedla. Četli jste tuto knihu? Chystáte si ji přečíst? A co na ni říkáte?

4 komentáře:

  1. Kniha nevyzerá zle, námet vyzerá dobre, avšak nie je to práve moja šálka kávy. Každopádne ti prajem, aby si sa ku knihe dostala a páčila sa ti :D

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že tahle knížka by nebyla nic pro mě, ale přeji, aby se ti líbila, když ji budeš číst :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥