Jaké knihy vychází v prosinci 2015

2. 12. 2015


Krásný prosinec přeji. Dnes pro vás mám knihy, které tento měsíc vyjdou a je jich celkem 7 což je také pěkná kupka.

Šepot vzdálených chvil - Kate Mortonová
Vychází 15.12. (Ikar)

Edie Burchillová dostane nečekaný dopis a vydává se do Milderhurst Castle, vznosného, ale chátrajícího sídla, kde žijí neprovdané sestry Blytheovy. S nimi a s jejich stárnoucím otcem zde před padesáti lety během druhé světové války Ediina matka strávila po evakuaci z Londýna část dětství. Starší sestry Blytheovy jsou dvojčata a většinu svého života zasvětily péči o nejmladší sestru Juniper, která se nikdy nevzpamatovala z psychického šoku, který utrpěla v roce 1941, kdy ji opustil snoubenec.
Eddie pomalu začíná rozplétat matčinu minulost, v kamenných zdech Milderhurstu se však skrývají ještě mnohem větší tajemství… Co všechno se vlastně před oním půlstoletím stalo?


 Pavučina z hedvábí - Sandra Brown
Vychází 21.12. (Ikar)

Kathleen prožila tragédii, když ve třinácti letech ztratila rodiče a na dlouhou dobu i důvěru k lidem. Nyní už je jí pětadvacet, ale dosud se bála zklamání, a proto se bránila mít někoho ráda. Všechno se ale změní, když se objeví přitažlivý kameraman Erik. Kathleen konečně poznává opravdovou lásku. Je šťastná, ale ne nadlouho. Když je jí nejhůř, zasáhne osud, který splétá hedvábné pavučinky života. Pak už se v dramatickém románu ze světa módy a velkých peněz rozvíjí překvapivý děj nepostrádající napětí. A jeho hlavní hrdinka je sice okouzlující a mimořádně úspěšná v zaměstnání, si neví rady s vlastním srdcem...




Švadlena - Rosalie Hamová
Vychází 15.12. (Mladá fronta)

Po dvaceti letech, které strávila jako švadlena v předních módních evropských salonech, se Tilly Dunnageová vrací do malého australského městečka, z nějž musela v dětství prchnout. Hodlá se jen podívat za nemocnou matkou a zase odjet.
Nakonec se však Tilly rozhodne zůstat, a přestože je stále vyděděncem, luxusním a okázalým róbám z její dílny nedokážou upjaté ženy z Dungataru odolat. Díky krejčovskému umění, přátelství se seržantem Farratem – jediným policistou v městečku a nebývalým znalcem rozmanitých látek – i počínajícímu vztahu s Teddym, tamní hvězdou australského fotbalu, na jehož rodinu se ostatní dívají skrz prsty podobně jako na tu její, ji místní mezi sebe, i když se zdráháním, nakonec přijmou.
Spolu se závistí a řevnivostí, které vyvolávají v městečku její šaty, však vyplouvají na povrch i staré křivdy a začíná být zřejmé, že Tilly tajně kuje temnější plán: pomstít se těm, kteří jí ublížili, a to způsobem opravdu velkolepým...

Dopisy na konec světa - Ava Dellaira
Vychází 15.12. (Yoli)

Nechte si zlomit srdce dojemným debutem mladé americké autorky.
Všechno to začalo úkolem na hodinu literatury: „Napište dopis někomu, kdo zemřel.“
Laurel si vybere Kurta Cobaina, který zemřel mladý, stejně tak jako její starší sestra May. Úkol sice neodevzdá, ale s psaním pokračuje a brzy dopisy adresuje i dalším nežijícím osobnostem – Amy Winehouseové, Riveru Phoenixovi nebo Amelii Earhartové. Svěřuje se jim se vším možným – jak se jí stýská po mámě, která po sestřině smrti odjela pryč a nechala Laurel se zničeným tátou a silně věřící tetou, jak se jí nedaří zapadnout v prostředí nové střední školy, jak je těžké navázat nová přátelství, když kamarádkám nemůže říct, jaká všechna tajemství ji tíží, nebo jak se poprvé zamilovala. A rozepíše se taky o své sestře, kterou zbožňovala, a o tom, jak je těžké žít bez ní. May zemřela za nevyjasněných okolností a jediným svědkem tragédie byla Laurel, která o tom však nedokáže mluvit – možná se o tom ale odváží psát. V dopisech se mezi řádky vyrovnává s tím, co se stalo, snaží se najít sebe sama a začít žít svůj život.

Porodní bába z Benátek - Roberta Richová
Vychází 7.12. (Knižní klub)

Píše se rok 1575 a Hanna je i přes své mládí nejvyhlášenější porodní bábou v Benátkách. Mohla by si šťastně žít, jenže jejího milovaného manžela zajali na obchodní plavbě a drží ho na Maltě jako otroka. Hanna tajně používá při porodech svůj vlastní vynález, „porodní lžíce“. Taková pomůcka není povolena, a proto je to velmi nebezpečné. Jednoho dne se Hanně naskytne příležitost získat dost peněz, takže by mohla svého Izáka vykoupit. Kvůli tomu však musí podstoupit strašlivé riziko, ohrožující nejen ji samotnou, ale celé ghetto. A netuší, že zanedlouho se ocitne ve víru dramatických událostí...





Pokoj - Emma Donoghue
Vychází 4.12. (Knižní klub)

Strhující román o síle dětské nevinnosti a odvahy, nominovaný na Man Booker Prize. Kniha byla v roce 2015 také úspěšně zfilmována. – Pokoj je to jediné, co pětiletý Jack za svůj život poznal. Je to místo, kde se narodil, kde vyrůstá, kde žije v bezpečí se svou Mami. Celý den si hrají, učí se, cvičí nebo si čtou. V noci ho Mami schovává do Skříně, aby ho neviděl muž, co za ní občas chodí. Jack má z něho strach. Jackova mladá matka ví, že Pokoj je ve skutečnosti vězení. Jednoho dne se v její hlavě zrodí plán úniku. Pomyslela ale na to, co je vlastně doopravdy čeká Venku?





After 2: Přiznání - Anna Todd
Vychází 2.12. (Yoli)

Láska Tessy a Hardina je osudová a jeden bez druhého nemůže být, ale nespálila se Tessa už příliš?
Když se Tessa dozví, že s ní Hardin začal chodit kvůli sázce, kterou uzavřel s přáteli, je zdrcená. Není to poprvé, co se přesvědčila, že kluk, do kterého se zamilovala, dokáže být pěkně krutý, ale takové ponížení nečekala ani v nejhorším snu. Musí se smířit s tím, že Hardin navždy zůstane... Hardinem. Že by se v něm až tak moc mýlila? Rozum i nejbližší okolí jí radí, aby se Hardina už navždy vzdala, nebyla by první, kterou ponížil a odkopl. Kvůli Hardinovi odstavila na vedlejší kolej všechno, na čem jí záleželo – školu, kamarády, matku, přítele... další zklamání by nezvládla.
Hardin, který se do Tessy mezitím doopravdy zamiloval, zjišťuje, že bez ní nedokáže žít, kaje se a prosí o odpuštění. Tessa se brání, ale to se lehko řekne, navíc při představě na vášnivé noci strávené v Hardinově náručí... Elektrizující dotyky... Nenasytné polibky...
Hardin ví, že se dopustil nejhorší chyby ve svém životě. Dokáže se ale opravdu změnit? Všechno navíc komplikuje Zed, který se pokouší Tessu získat a na rozdíl od Hardina je hodný a milý. Tessu čeká jedno z nejtěžších rozhodnutí...
Pokračování světového bestselleru a literárního fenoménu AFTER – Polibek úspěšné autorky Anny Todd.




10 komentářů:

  1. Šepot vzdálených chvil má nádhernú obálku :) najviac ma láka Švadlena a plánujem si ju čo najskôr prečítať, pretože by som rada išla do kina na film :) a Listy do neba, teda Dopisy... som práve začala čítať a musim povedať, že zatiaľ ma to nejako nenadchlo ...dúfam že sa to zlepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Švadlena je i film jo tak ten musím vidět, ale určitě až po dočtení knihy. :)

      Vymazat
  2. Já se nejvíce těším na Dopisy na konec světa :) ale musí být super všechny :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta obálka od Kate Morton je tak pěkná :) Nevím zda si jí koupit nebo ne ale hodně se mi od ní líbila Tajemství letního odpoledne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Tajemství letního odpoledne se musím kouknout. Dík za tip. :)

      Vymazat
  4. Asi jsem divná, ale nějak mě nic z knih co vyjdou v prosinci nezaujalo. Možná After, ale to jsem ještě nečetla nai první díl...

    Byla jsi úspěšně přidána do seznamu knižních blogerů - http://www.cathychloupkova.cz/2015/12/knizni-blogeri.html . :) Děkuji za vyplnění a případné šíření seznamu dál. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nejvíce mě rozhodně zaujala kniha Dopisy na konec světa. Hned na první pohled mě uhranula krásná obálka, která působí, jakoby pocházela z jiného světa.... Rozhodně si tuto knihu budu muset přečíst :)

    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥