Recept: Rohlíčky a Pusinky

14. 12. 2015

Jelikož budou ty vánoce, tak jsem se rozhodla udělat recept na Rohlíčky a Pusinky. Možná máte stejný recept, ale já to sem chtěla dát a vy jste také hlasovali abych to sem dala. Tak to tady máte a určitě mi napište do komentářů, jak vy děláte toto cukrový. Příště se můžete těšit na Linecké.

IMG_1598

ROHLÍČKY

INGREDIENCE:

• 300 g hladké mouky
• 40 g cukru krystal
• 220 g másla povoleného
• 100 g mletých ořechů (já dala vlašské)
• 2 žloutky
• 1 vanilkový cukr
• Kůra z jednoho citrónu

POSTUP:

IMG_1616

Vše dáme dohromady a zamícháme. Vytvořenou hroudu dáme do pytlíku a necháme v lednici (já jsem hroudu nechala v lednici den). Z hroudy si vezmeme trošku těsta a vytvoříme hada, pak nožem hada rozkrájíme na tak dlouhé části, jak chcete mít rohlíček velký. Ale vy to určitě víte. Předehřejeme si troubu na 180 °C. Sirové rohlíčky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme do zlatova. Nepíši dobu pečení, protože já si nenastavuji u tohoto minutku, ale spíše se do té trouby několikrát kouknu.

IMG_1618

PUSINKY

INGREDIENCE:

• 3 bílky
• 170 g moučkového cukru

POSTUP:

IMG_1607

Bílky si dáme do mísy a vyšleháme do pěny, přidáme dvě lžíce cukru a šleháme, pak přidáme víc a víc a šleháme a takto pořád až budeme mít tuhou hmotu. Pak pomocí řezané trubičky a pytlíku děláme pusinky na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě při 100 °C po dobu dvou hodin nebo dvou a půl.

IMG_1606

Jaké cukrový budete dělat vy k vánocům?

6 komentářů:

  1. Mňam ^.^ U nás pečie na Vianoce mamina, ale vždy ma zamestná, hlavne pri vanilkových rožkoch, pretože tie keď robí, tak vypadajú dosť čudesne a od rožtekov majú ďaleko :D Tie moje majú aspoň nejaký ten tvar podobný rožkom :D Inak tie tvoje sú krásnučkééé...náš recept nepoznám, pretože ako som spomenula, mama pečie a aj robí cestá. Jedine čo pečiem sú chocolate crinkles...sú krásnučké a na Vianoce sa hodia, keďže vyzerajú ako zasnežené...chcela by som ich dať na blog, ale neviem ako budem stíhať. Inak tie pusinky, tie musím vyskúšať...nikdy som ich nerobila, ale viem že sú veeeľmi chutné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Určitě recept na blog dej. A pusinky udělej jsou opravdu výborné. :)

      Vymazat
  2. Rohlíčky jsou moje závislost a mohla bych je jíst pořád! :-) Minulý rok jsem pekla též cukroví, ale letos se sešlo několik událostí, že na to nebyl čas a tak musí postačit cukroví od babičky, ale i to je skvělé samozřejmě :)

    A ty tvoje vypadají taky velice chutně, stejně tak i pusinky ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za pochvalu. Určitě i cukrový od babičky je skvělé tak snad příští rok bude čas na to péct cukrový. :)

      Vymazat
  3. Kuchařské výtvory jsou jistě velice dobré, ale milá zlatá, co ty hrubky v textech? Nejsem učitelka, ale jsem v šoku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář :)
      Za prvé nechci, aby mi někdo říkal milá zlatá a za druhé, jestli se vám něco nelíbí, tak sem nemusíte chodit nikdo vás nenutí psát tyto komentáře. A nejlepší je psát něco negativního a ani neuvést jméno :) To mám na vás lidech nejraději. Něco zkritizovat to jo, ale podepsat se to už ne. Já jen doufám, že na můj blog už nepřijdete, protože rozhodně není psán pro vás. A myslím si, že číst článek z roku 2015 a nečíst něco novějšího z roku 2020 také není ideální. Gramatika stále bude sem tam chybná, ale myslím si, že jsem se zlepšila, tak se kdyžtak koukněte na novější články. I když já bych byla radši, kdybych vás tu už neviděla :)
      Já blog píšu pro sebe a čtenáře, které to baví a nevadí jim chyby. Nepíšu to pro vás!!! Nějakou kritikou mě nerozházíte, to si uvědomte a slova milá zlatá už taky na mém blogu číst nechci!!! Těšilo mě :) A snad už sem nezavítáte byla by to ztráta času psát další blbí komentář od vás :) Na shledanou!

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥