Štědrý den - Lucy life #14

26. 12. 2015

IMG_1686

• Ráno jsme měli domácí vánočku, opravdu se nám povedla (vím, samochvála smrdí)

IMG_1688 IMG_1689 IMG_1690 
• Potom se připravovalo už jídlo na večer. Hrachovka, Salát (dělali jsme ho den předem), Vinné klobásy a rybí polévku (kterou jsem nevyfotila).

IMG_1692

• Naaranžovali jsme ovoce a naše cukroví plus jsme nakrájeli výborný ananas.

IMG_1694

• Pak jsme měli oběd a vždy máme Vinnou klobásu a bramborovou kaši.

IMG_1695 IMG_1696 IMG_1697

• Po obědě jsem balila dárky, které mi zabrali skoro dvě hodiny. Po zabalování jsem se koukala na různá videa a na Grinche.

IMG_1704

• Také jsem zjistila, že nám rozkvetla Barborka.

IMG_1711

• Dali jsme si kafe a pak jsme šli mazat pomazánky na chlebíčky připravovat různé talíře se zeleninou a chlebíčkama. A také jsme obalovali o sto šest. Řízky, Kapra a Vinnou klobásu.

IMG_1712 IMG_1713

• Ve čtvrt na sedm jsme se šli oblékat do svátečního a připravovali jsme stůl.

IMG_1720 IMG_1723

• A pak už to vypuklo. Měli jsme přípitek, dali jsme si hrachovku (někdo měl rybí polévku, ale já ji nejím), bramborový salát s řízkem (někdo měl kapra já ho jak jinak než nejím) a jestli se divíte, že tam mám tak blbě ten hrášek, tak jsem si ho musela dát pak na to, protože jsem jediná z rodiny, co miluje v bramborovém salátu hrášek, ostatní to nejedí s hráškem.

IMG_1725

• Asi v půl osmé jsme s bráchou šli nahoru do patra, kde jsem si vzala koš, kde jsem měla své dárky, které dám rodině. Mezitím dole rodiče připravovali dárky pod stromečkem. Mamka zazvonila zvonečkem a šly jsme dolů. Udělali pár rodinných foteček u stromečku a také jsme vyfotili dárečky. A já jako nejmladší jsem musela rozdávat dárky, ale mě to vůbec nevadí, dělám to ráda. Všichni jsme si postupně rozbalovali dárky a chválili jsme si je navzájem.


IMG_1731

• Nakonec jsme jedli další občerstvení a koukali na pohádku Tři bratři. Každý rok jsme se koukali na Popelku, ale dnes jsme chtěli udělat výjimku a kouknout se na jinou pohádku, kterou jsme nikdy neviděli a shodli jsme se, že pohádka Tři bratři je největší blbost, kterou jsme kdy viděli. Příští vánoce se budeme určitě koukat na Popelku. Pak jsme se koukali ještě na Norbita a šli spát.

10 komentářů:

  1. Máte moc pěkný štědrý den, můžu říct, že máme vlastně celkem podobný :D A neboj rybí polévku ani kapra nejím takže doma děláme polívku s játrovými knedlíčky a kuřízky (no a taťka má vepřové řízky).. :D Já naopak nerada rozdávám dárky, tím že už jsme doma jen tři tak nikdy nevím kým začít.. Dostala jsi nějaké knížky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já hrozně ráda dárky rozdávám už od malička. A knížky jsem dostala je jich osm a v pondělí je uvidíš v článku neboj. :D

      Vymazat
  2. Ty jo, taková obrovská hostina :) Krása. :) A i nádherně zabalené dárky! :)
    Já osobně nejím rybí polévku, takže skončím s řízkem a bramborovým salátem :) A k obědu máme většinou kubu (opět nejím houby - takže já mám něco, co prostě se vyskytuje doma :D )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvaly. Já ryby vůbec nejím, ale mám zase ráda kuřecí maso. A co se týče kuby, tak sice houby jím, ale kuba mi nechutná. :)

      Vymazat
  3. Úplně jsem si vzpomněla, jak dřív ležely fotoromany 😊 je to moc hezký a poklidný článek. Navíc - ani kapra ani rybí polévku bych do huby taky nedala 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na fotoromany si vzpomínám na ty jsem byla ulítlá. Děkuji moc za pochvalu. :)

      Vymazat
  4. Koukám, že taky máte takový "žroutský den". :D Máte krásný balící papír. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to máme :D Děkuji kuovala jsem si ho teda oba v Nanu-nana.

      Vymazat
  5. Tento článek se ti povedl!
    Naše rodina má naopak pohádku Tři bratři strašně ráda :D.

    http://knizniblogspot.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥