Vánoční knižní nadílka

28. 12. 2015

Pod stromečkem jsem našla celkem osm knížek, z toho jsem si sama pro sebe koupila dvě. Všechny jsou z Levných knih, protože jsem mamce řekla, ať za mě moc neutrácí, ale i tak se našlo spoustu kousků, které mi vybrala a jsem za ně hrozně ráda, určitě si do Levných knih zaběhněte. 

IMG_1735

CINDER

Anotace: Šestnáctiletou Cinder považuje většina lidské společnosti za nepovedenou hříčku techniky a její macecha za neúnosné břemeno. Být kyborg ale má i své výhody – mozkové rozhraní poskytuje Cinder nevšední schopnost opravovat věci (roboty, vznášedla, své vlastní nefungující součástky), díky čemuž se stane nejvyhlášenější mechaničkou v Novém Pekingu. Právě tato pověst přivede k jejímu stánku prince Kaie, který potřebuje před výročním bálem opravit porouchaného androida. Princ opravu v legraci nazve otázkou národní bezpečnosti, ale Cinder má podezření, že věc je mnohem vážnější, než jí je princ ochoten prozradit.
Cinder touží udělat na prince co nejlepší dojem, ale se všemi plány je konec, když se její mladší nevlastní sestra a jediná lidská přítelkyně nakazí smrtelným morem, který sužuje Zemi už celé desetiletí. Macecha obviní z dceřiny nemoci Cinder a nabídne její tělo pro výzkum moru, což je „pocta“, kterou dosud nikdo nepřežil.
Ale netrvá dlouho a vědci zjistí, že jejich nové pokusné morče je zvláštní. Chirurgové, kteří proměnili Cinder v kyborga, něco skrývali. Něco cenného.
Něco, kvůli čemu jsou někteří lidé ochotní zabíjet…

IMG_1736

PLÁČ V POUŠTI

Anotace: Otec, bývalý světák, ale muž bez výraznějšího sebevědomí, není schopen snášet samostatnost své ženy. Rozčiluje ho, že nerespektuje konvence a neposlouchá ho na slovo. Bije manželku, dělá jí scény, žárlí na ni, propadne drogám. V hlavě se mu zrodí ďábelský plán a pětiletá dcera Ouarda se o něm dozví. Stojí před těžkým rozhodnutím - má poslechnout otce, nebo stát při matce? Ouarda udělá, co jí nařídí otec, jde si hrát se sestrou na ulici. Stane se, co matka předpověděla…
Dcera cítí, že nese vinu na matčině smrti, a trápí ji výčitky. Otec se octne ve vězení, děti jsou ponechány napospas osudu...
Dnes, po více než dvaceti letech, se Ouarda Saillo vrací na místa hrůzy. Znovu prožívá tehdejší konflikt a zbavuje se pocitu viny. Smutek ale zůstává a cesta zpět je dlouhá, slzavá a bolestná...

IMG_1738

STO JMEN

Anotace: Novinářka Kitty Loganová přišla o práci v televizi po odvysílání reportáže, v níž na základě křivého svědectví obvinila bezúhonného učitele, že zneužil studentku a přivedl ji do jiného stavu. Nemůže si být jistá ani svým hlavním zaměstnáním v redakci časopisu Etcetera, který donedávna řídila její přítelkyně a rádkyně Constance, ale právě v době soudní dohry Kittyina skandálu podlehla rakovině. Nešťastná mladá žena, od níž se po aféře odstěhoval přítel a rozkmotřil se s ní i dlouholetý kamarád, se teď upíná k jedinému cíli. Chce splnit poslední přání své zemřelé zaměstnavatelky a napsat v jejím zastoupení příběh, který si Constance vysnila, ale nikdy ho nevtělila na papír. Je to však úkol těžší, než se zdá, protože dědictví zemřelé šéfredaktorky – obálka s podklady pro napsání zamýšlené reportáže – obsahuje jenom jediný list papíru se stovkou neznámých jmen. Kitty musí zjistit, o jaké lidi jde a jaké tajemství je spojuje. A zároveň s tím, jak pátrá po jejich totožnosti a osudech, poznává i sama sebe.

IMG_1740

JISKRA

Anotace: Po zoufalém úniku z nepřátelské lodi se Waverly dostala zpět na domovské Empyreum... jenže domov už není takový, jaký býval. Musela na Novém obzoru nechat zajaté rodiče a z Kierana, kterého milovala, se mezitím stal přísný velitel, jenž obrátil celou posádku proti rebelu Sethovi. Je jasné, že se situace bude jen zhoršovat, dokud se jim nepodaří osvobodit rodiče – jenže jak? Než stihnou vymyslet plán, otřese Empyreem exploze a Seth s Waverly jsou označeni jako hlavní podezřelí. Dokážou najít skutečného pachatele, než je Kieran uvězní... nebo i hůř? Bude Waverly následovat své srdce, i když tím může ohrozit životy druhých? Každý krok je může přiblížit novému začátku – nebo náhlému konci.

IMG_1742

NOVÁ ŠANCE

Anotace: Vitin krámek by asi lépe prosperoval, kdyby se víc věnovala obchodu a ne dennímu snění. Ale Vita už jiná nebude, i když nad ní vládne pevnou rukou spolumajitel krámku a její bývalý životní partner Tim.

Oliver je pravý muž spjatý s přírodou, má rád stromy a jeho koníček se mu stal povoláním. V klidu zvládá svou firmu i dospívajícího syna. Je to upřímný člověk, ale jeho milostný život je zahalen tajemstvím.

Životní cesty Olivera a Vity se jednoho dne setkají pod velkou hrušní. Jaro přechází do léta a léto do podzimu a oba, Vita i Oliver, dostanou druhou šanci. Dokážou této příležitosti využít, nebo to vzdají?

IMG_1743

KARANTÉNA

Anotace: Odmaturuj, nebo zemři!
Byl to jen další obyčejný den na McKinleyho střední škole. Dokud školou neotřásl mohutný výbuch. Samotář David Thorpe se pokusil pomoci svému učiteli angličtiny. Ten mu však zemřel přímo před očima. A to byl jen začátek. McKinleyho střední škola se změnila v nejhorší noční můru. Všichni studenti jsou napadeni virem, který je pro dospělé smrtelný. Škola je v karanténě pod dohledem armády. Všichni učitelé jsou mrtví. Z nevinných skupinek studentů se vytvořily násilné gangy. Bez nich není naděje na přežití. David nemá svůj gang. Má jen mladšího bratra Willa a s ním stojí proti celé škole. V tomto děsivě temném a vzrušujícím románu Lex Thomas přivádí čtenáře do školy, kde děti nebojují o popularitu. Tvrdě bojují, aby přežily.

IMG_1744

LÁSKA V PROVENCI

Anotace: Starý kamenný dům, láska, báječní lidé, blahodárné působení staletími vytříbené místní kuchyně, to je hojení nešťastných duší po provensálsku.

Do Provence – do malého městečka Puyloubier – přijíždí z americké Floridy Heidi a s ní i její sedmiletý syn Abbot, oba se po svém snaží vyrovnat se ztrátou manžela a otce, s nimi přijíždí šestnáctiletá neteř Charlotta.

V sousedství domu bydlí důvěrná přítelkyně Heidiny rodiny a ta jí odkrývá tajemství jednoho léta, kdy Heidina matka opustila svou rodinu a přijela si sem léčit svou poraněnou duši. Sousedka je navíc skvělá kuchařka. Heidi postupně nachází klid a novou lásku mezi vinicemi, levandulí, za vlahých večerů na úpatí magické hory.

Tradiční delikátní provensálské recepty jsou součástí románu!

IMG_1745

MANŽEL NA OBJEDNÁVKU

Anotace: Je tu nová Bridget Jonesová a jmenuje se Anna!
Anna Blytheová si na svůj život nemůže stěžovat. Má skvělou práci v redakci časopisu, úžasnou nejlepší kamarádku a právě se jí podařilo sehnat nakladatele pro svoji knižní prvotinu. Potíž je v tom, že si neustále vybírá nevhodné muže. Brzy poté, co se jí zhroutí další vztah, najde Anna vizitku společnosti, jež má stejné jméno jako ona a kterou považuje za seznamku. Ze zvědavosti a pro tu shodu jmen si ji ponechá. A když jí pak nejlepší kamarádka oznámí, že se právě zasnoubila, rozhodne se z jakéhosi pocitu žárlivosti a vzdoru tu tajemnou agenturu vyzkoušet. Jenže ji čeká pořádný šok – nejde totiž o obyčejnou seznamku, ale o kancelář nabízející exkluzivní (a taky pořádně drahé) zprostředkování sňatků...
O něco později se Anna ocitne v luxusním mexickém letovisku, kde se během pouhých dvou dní seznámí s Jackem, mužem, kterého jí vybrali, a provdá se za něj. A navzdory všemu očekávání to funguje! Alespoň do chvíle, než novopečená manželka odhalí, že ani Jack, ani agentura nejsou tím, čím se zdáli.

IMG_1746

Co jste dostali vy? A četli jste některou z těchto knih?

25 komentářů:

  1. Pěkné knížky. Taky jsem chtěla Cinder, ale už jsem ji nesehnala... Jinak já letos dostala jedenáct, cože je rekord, opravdu. Naposledy jsem tolik knih dostala snad před patnácti lety :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni jedenáct. Já mohu jen říct, že mi mamka prozradila, že je u nás v Praze 4 v Novodvorské plaze, tak jestli se tam někdy dostaneš. :)

      Vymazat
    2. Já jsem z Olomouce, takže asi ne :-)

      Vymazat
  2. Knížky vypadají zajímavě, já chodím do Levných knih každý den po škole, vždy když čekám na odvoz. Před Vánoci jsem tam viděla zajímavé kousky, ale bohužel jsem neměla je čím zaplatit. Na Karanténu jsem koukala a moc se mi zalíbila, takže nejspíš skončí také u mě v knihovničce. Jinak podle anotace se mi také zalíbila Cinder. :) Já dostala Sněží, sněží a Hledání Aljašky. :)
    P.S. Narazila jsem na tvůj blog teď a počítej se mnou, že budeš mít stálou návštěvnici. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělé, že budeš mou stálou návštěvnicí. Moc si toho cením. Hledání Aljašky jsem četla a je to má nejoblíbenější kniha od Greena určitě mi pak napiš jak se ti líbila. :)

      Vymazat
  3. Ježiško bol veru štedrý, závidím :D Škoda, že poštovné na Slovensko je také vysoké, inak by boli Levné knihy mojou záchranou :D
    Cinder som čítala a rovnako tak Karanténu, obe sú to skvelé knihy! Zvyšné som nečítala, takže neviem posúdiť, ale dúfam, že budú tiež dobré a prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mou záchranou jsou hodně, protože když nechci utrácet za nějakou knihu a nemám co na čtení, tak tam zaletím a hned mám fůru knih. Škoda, že vy to takhle nemáte. Na Cinder i Karanténu jsem zvědavá hodně a doufám, že budou skvělé i pro mě. :)

      Vymazat
  4. Krásné knihy! :)
    Cinder i Jiskru mám také doma a už se na ně moc těším.Před Jiskrou si ale nejdřív musím dát Mlhovinu,tak snad mě nezklame :)
    Krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Mlhovina je výborná knížka mě se hodně líbila, tak jsem zvědavá co na ni řekneš ty. :)

      Vymazat
  5. Krásná hromádka :-). Cinder je naprosto úžasná :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Jsem na tuto knihu hodně zvědavá a doufám, že mě nezklame. :D

      Vymazat
  6. Levné knihy mají poslední dobou docela fajnovou nabídku, koukala jsem, že teď v novinkách je toho moc, co si budu muset v lednu koupit :D Moc hezká hromádka ke čtení :) Já k Vánocům knihy nedostávám, takže mám v plánu vynahradit si to právě po zkouškovém

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu tam mají skvělé kousky. Tak si určitě po zkouškovém něco kup! :D

      Vymazat
  7. Moc pěkné :-) Ja tě nakonec s osmi knihami dohnala a dvě jsou taky z Levných knih (a dokonce jsem si je taky koupila sama)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je hezké a skvělá náhoda. Tak snad se nám budou knížky líbit. :D

      Vymazat
  8. Ako ja vám čechom závidím (v dobrom). :D Polovica kníh, ktorá je u vás už dávno preložená, na Slovensku ani nevyjde a ak, tak to seknú druhým dielom v trilógii. -_- Inak veľmi pekná zbierka. Cinder by som si veľmi rada prečítala. :) (www.abookbae.blogspot.sk)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem hrozně ráda, že to máme takhle. Je škoda, že to u vás nevydávají. Myslím si, že to mají udělat tak, že to co vyjde u nás v Česku se má vydat i na Slovensku. Bylo by to lepší. :)

      Vymazat
  9. Do Levných knih se chci stavit příští týden, jenom mě štve, že Cinder tam už nemají :(
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele koukni se tam pořádně, protože mi mamka prozradila, že sice na webu Cinder nemají, ale v prodejně tedy jen u nás ji našla, když se zeptala prodavačky. Jestli ses ale koukala v prodejně a tam ji neměli, tak zkus nějakou jinou prodejnu jestli máš tu možnost. :)

      Vymazat
  10. Wow... krasná nadílka... já bohužel k vánocům knihy nedostávám - o to víc si jich sama kupuji během roku..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a já to mám opačně moc si jich nekupuji, ale spíš je dostávám od rodičů k svátku, narozeninám k vysvědčení a k vánocům. :D

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥