Recept: Dýňová polévka

31. 10. 2015

Když jsem psala na facebooku jestli chcete recept na Dýňovou polévku, tak všichni jste hlasovali pro ano. Tuto polévku máme hodně rádi, tak doufám, že když si ji uděláte, tak vám bude chutnat. Nedivte se, že není moc oranžová, protože my jsme tam dali trochu více smetany.

IMG_1058

Jaké knihy vychází v listopadu 2015

29. 10. 2015


V listopadu mě zaujalo pouze 10 knih, ale je to dobře, že jich je o proti minulému měsíci tak málo mohu alespoň šetřit na dárky. Stejně si asi moc knih do konce tohoto roku nekoupím.

Umění francouzské kuchyně 2 - Julia Childová
Vychází 18.11. (Jota)

Pokračování světoznámé bible kulinářského umění
Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, které inspirovalo celou generaci Američanů a pomohlo jim vytyčit nová kritéria v oblasti kulinářského vkusu a kuchařského umění.








Teaser Tuesday #25

27. 10. 2015


Toto meme pořádá Should Be Reading.

Název knihy: Mlhovina

Autor: Amy Kathleen Ryan

Počet stran: 300

Anne Matherová usedla na pódiu mezi své dva asistenty a čekala, až bohoslužba začne. Zdálo se, že starší pán pomalu usíná, zato mladá žena se zapletenými rusými vlasy hleděla do davu s nacvičenou vážností. - str. 206

Recept: Domácí buchty

26. 10. 2015

Domácí buchty má rád snad každý a tak jsem si řekla, že bych pro vás mohla nějaký ten recept sesmolit. Tento recept máme hodně krát vyzkoušený a tak by nebylo na škodu vám ho sem dát. Určitě se najde hodně lidí, kteří mají úplně stejný recept a tak by mě zajímalo, jak třeba vy děláte domácí buchty?

IMG_1042

Recenze: Modré z nebe

17. 10. 2015

Když jsem našla u babičky knihu Modré z nebe, tak jsem si řekla, proč ji nezkusit. Byla jsem hodně zvědavá, čím Nora Roberts upoutala tolik čtenářů a teď už konečně vím proč. Skvělí romantický příběh o budování hotelu, vztahu dvou dlouholetých přátel Avery a Owena a příběh ducha, který straší v jednom hotelovém pokoji.

Recept: Jablkovo-tvarohové řezy

14. 10. 2015

Po týdnech chození na převazy a nic nedělání jsem se předminulý víkend rozhodla něco upéct, a protože na zahradě máme spoustu jablek, tak jsem si řekla, že bych mohla zase zkusit něco z nich udělat a nakonec to všem chutnalo, za co jsem moc ráda.

Teaser Tuesday #24

13. 10. 2015


Toto meme pořádá Should Be Reading.

Název knihy: Jíst, meditovat, milovat

Autor: Elizabeth Gilbertová

Počet stran: 348

Spřátelila jsem se se sedmnáctiletou indickou dívkou Tulsi. Každý den se mnou drhne podlahu chrámu. - str. 192

Nové knihy #4

8. 10. 2015

Dnes jsem s mamkou jela k zubařce a po cestě zpátky jsme se stavily na Novodvorské, prohlédly jsme si Pepco a daly si čínu, pak jsme zabrousily do Levných knih. Nečekala jsem, že si odtamtud něco odvezu, protože si tam buď žádnou knihu nekoupím anebo pouze jednu, ale tentokrát jsem měla štěstí a odvezla jsem si tři knihy.

 

Zářijové čtení 2015

4. 10. 2015


V TBR na měsíc září jsem psala, že bych chtěla přečíst čtyři knihy, sice jsem si říkala, to nedám kvůli škole, ale opak je pravdou. Přečetla jsem 4 knihy a jednu rozečetla a jsem za to moc ráda.

PŘEČTENÉ KNIHY