Recenze: Pád

3. 3. 2016

Měla jsem tu možnost přečíst si a zrecenzovat knihu Pád před tím než vyjde. Podle anotace jsem čekala příběh, který se bude odehrávat pouze ve vesmíru. Byla jsem překvapena, že to bylo jinak a já si mohla přečíst něco, co jsem ještě nikdy nečetla. Takto vymyšlený příběh jsem četla opravdu poprvé.

IMG_2941

Jack Taylor testuje a hledá chyby ve výzbrojích a výstrojích Amerických bojových sil. Díky tomuto úkolu Jack zavítal do pouští, na vrcholky hor a dokonce i do hlubin oceánu. Nic ho nemůže zastrašit, ale to neví o tom, co ho čeká. Dostane nový úkol, který nebude probíhat na zemi, ale mezi vesmírem a zemí.

IMG_2954Jack má za úkol otestovat nový Orbitální skafandr, vyvíjený skoro 6 let, který vymyslela a vytvořila jeho manželka Angela. Jack se na vše připravuje a ocitá se na hranici vesmíru v termosféře. Odkud má vyskočit dolů na zemi. Kochá se výhledem na kouli (zeměkouli) pod sebou a nemůže tomu uvěřit, že se ocitl zrovna on ve vesmíru. Celá země se na něj přes televize dívá a každý je zvědaví jestli vše dopadne jak má.

V Kennedyho vesmírném středisku jsou také všichni napjatí i jeho dlouholetý kamarád a šéf Pete. Nakonec Jack skočí a všichni se radují, že se zatím nic nestalo až do té chvíle než ho ztratí z dohledu. Jednoduše řečeno než se vypaří. Sice v bezvědomí, ale jinak v pořádku Jack dorazí na zemi, ale tam ho nikdo nevítá a on neví proč. Na tomto místě kde Jack stojí, mělo být spoustu lidí a reportérů z různých televizí, ale on se tam ocitá sám.


Skvělá kniha, na kterou jen tak nezapomenu a která bude mít nejhezčí místo v mé knihovně a všem ji budu doporučovat. Asi takto bych ji shrnula. Nemám slov. Jak píši nahoře je to poprvé, co jsem takovýto příběh četla, tak krásně zpracovaný od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Možná je to tím, že jsem čekala od Pádu něco jiného a nakonec to bylo ještě lepší. Sice mě zamrzelo, že při čtení jsem si přečtla jednu recenzi, kde jsem se dozvěděla, co se stane po pádu na zem, ale i tak jsem si čtení užívala od začátku do konce. Nebudu psát, co se stalo po pádu na zem, protože nechci vás obírat o tu nejlepší věc na této knize.

IMG_2960Postavy v knize se mi moc líbily jak ty záporní, tak i ty kladní. Hlavní hrdina Jack se skvěle vypořádal s různými situacemi, i když udělal jednu věc, která se mi opravdu nelíbila a kterou často opakoval. Nebudu psát, co to bylo, protože bych vám mohla něco naspojlerovat a to já nechci. Toto je asi jediná negativní věc na této knize.

Na zadní straně obálky jsou dvě věty: „Prvotřídní thriller z pera zkušeného profesionála. Loni jsme tu měli román Marťan od Andyho Weira, letos přebírá pochodeň Pineirův Pád“. Po dlouhé době s něčím takovým, co je napsáno na knize souhlasím a to ve všem. Nejdříve jsem nevěřila, že v něčem takovém se objeví thriller, ale pak jsem se k něčemu dostala a to bylo opravdu kruté. A jelikož Marťan jak víte, se mi nelíbil, tak souhlasím i s druhou větou a musím říct, že byl Pád o 100% lepší než Marťan (pro mě)


Shrnu to tak, že by si měl každý knihu Pád koupit a přečíst, protože je to skvělá kniha, u které nevíte co čekat a nemůžete se od ní odtrhnout od začátku do konce. Moc jsem si čtení užívala a určitě si ji znovu přečtu a budu ji všem doporučovat. Také si myslím, že všechny uchvátí ta hezká obálka, taková nepřeplácaná se skvělými barvami a neutrálním stylem písmen v názvu. Rozhodně doporučuji.

Rogelio J. Piñeiro se narodil 17.dubna 1961 v Havaně, je americký autor. Vyrůstal v El Salvadoru a přišel v 16 letech do USA , kde vystudoval Louisiana State University. Po ukončení studií začal pracovat v počítačovém průmyslu. Z počítačové tématiky a prostředí také čerpá náměty pro své romány. Mezi jeho koníčky patří létání, bojová umění a cestování. Dnes žije se svou ženou Anne Lory a synem Cameronem v Austinu v Texasu.

Výsledek obrázku pro 5 stars icon

Děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku.
Kniha vychází 9. března 2016


Originální název: The Fall
Počet stran: 404
Přeložila: Dana Chodilová
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016

9 komentářů:

  1. S menším odstupem času uznávám i já, že i mně se Pád líbil víc než Marťan, i když jsou to obě skvělé knihy. Jsem ráda, že se ti knížka taky líbila. A recenzi, kde byl ten jeden spoiler jsem taky četla, ale myslím, že to je taky jedna z těch skvělých částí této knížky - když TO prostě zjistíš a.. tak no. Ale jinak mám vesměs z knížky stejné pocity jako ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za hezký komentář. Mě se Pád opravdu moc líbil a všem ho budu pořád doporučovat. :)

      Vymazat
  2. Tak teď si mě naštvala...já ji dnes měla v ruce a anotace mě nijak nezaujala. A teď ji nutně chci! :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kdes ji sehnala? Má být k dostání až 9.3. Určitě ji moc doporučuji snad se ti bude líbit. :)

      Vymazat
    2. V ruce=v merku :-) v edičním plánu Baronetu. Nakonec jsem si místo Pádu vybrala Tajné sestry.

      Vymazat
  3. Páni, to zní neskutečně lákavě, asi se po knize pohlédnu! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥