TBR březen 2016

9. 3. 2016


TBR na blog dávám trochu později, tak snad se nebudete zlobit. Teď v březnu jsem stihla už přečíst dvě knihy Pád a Netvora. Tyto knihy sem tedy už nedám, když je mám přečtené, ale měla jsem je tento měsíc v plánu přečíst. Nakonec jsem teda vybrala plus čtyři knihy navíc. Jsem zvědavá, jestli je přečtu, ale zatím to vypadá slibně. Celkem bych podle mích plánů měla přečíst šest knih v březnu.

IMG_2998


Momentálně tedy čtu Dýchání pod vodou, jsem na stránce 75 a zatím mě to baví, ale byla jsem překvapená, jaký příběh se v ní odehrává, a jsem zvědavá, jak vše dopadne. Tuto knihu bych určitě chtěla do konce tohoto týdne přečíst, protože má málo stránek a celkem rychle utíká.

Anotace: Nick je jedním z vyvolených. Studuje vysokou školu, je inteligentní, oblíbený, bohatý. Lidé si myslí, jak snadný má život. Až na jednu věc. Nick nikdy nikomu neřekl o otcově násilnické povaze.
Když se Nick setká s Caitlin, myslí si, že se všechny jeho problémy vyřeší. Caitlin má všechno, co Nick kdy chtěl - je krásná, talentovaná a miluje ho. Najednou se všechno změní. Nick se musí smířit s tím, že mu jeho otec dal víc než jen zelené oči a peníze. V trýznivé cestě sebeobjevování se Nick dozví pravdu o sobě samém – věta „jaký otec, takový syn“ v sobě může skrývat i cosi děsivého.

IMG_3005

Také bych si ráda přečetla třetí knihu od Flinnové a to Hvězdu, která mě moc láká a hodně se mi líbí modrá obálka. Nevím, co mám čekat od příběhu, protože to co je v anotaci nezní moc napínavě, ale věřím, že se mi bude líbit.

Anotace: Někdy se blog stane tím jediným místem, kde se můžete bez obav svěřit se vším, co vás trápí. Tak to aspoň dělám já.
Podle ostatních jsem prý skvělá, talentovaná, prostě okouzlující, ale já si tak rozhodnu, nepřipadám, spíš naopak. Jsem průměrná roztleskávačka, která má za sebou totálně nepovedený vztah s klukem, co lítal z problému do problému. Navíc ty moje věčné diety končící pokaždé stejně – jojo efektem.
A pak se to stalo – dostala jsem se na vysněnou uměleckou střední v Miami! Všechno se může změnit k lepšímu, ale jak mám přesvědčit svou matku, že zpívání je to jediné, co mu v životu opravdu baví?

IMG_3001

V březnu bych si ráda přečetla i něco jiného než romantiku a tak jsem si vybrala Červený vrch, který jsem si nedávno koupila v Levných knihách a jsem ráda, že jsem ji sehnala. Také se nemohu dočkat, jak na mě bude působit celí příběh, protože tento tip knihy jsem ještě nikdy nečetla. Na internetu jsem objevila mnoho kladných recenzí, tak jsem opravdu moc zvědavá.

Anotace: JAK SE ZACHOVAT, KDYŽ TEN, PRO KOHO BYSTE POLOŽILI ŽIVOT, VÁM O NĚJ ZAČNE USILOVAT?
Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří.
Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie.
Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.

IMG_3003

A jestli to vše stihnu, tak bych se chtěla konečně začíst do knihy Manžel na objednávku. Od této autorky jsem četla Zapomenutou, která se mi hodně líbila a tak jsem zvědavá na tuto knihu.

Anotace: Je tu nová Bridget Jonesová a jmenuje se Anna!
Anna Blytheová si na svůj život nemůže stěžovat. Má skvělou práci v redakci časopisu, úžasnou nejlepší kamarádku a právě se jí podařilo sehnat nakladatele pro svoji knižní prvotinu. Potíž je v tom, že si neustále vybírá nevhodné muže. Brzy poté, co se jí zhroutí další vztah, najde Anna vizitku společnosti, jež má stejné jméno jako ona a kterou považuje za seznamku. Ze zvědavosti a pro tu shodu jmen si ji ponechá. A když jí pak nejlepší kamarádka oznámí, že se právě zasnoubila, rozhodne se z jakéhosi pocitu žárlivosti a vzdoru tu tajemnou agenturu vyzkoušet. Jenže ji čeká pořádný šok – nejde totiž o obyčejnou seznamku, ale o kancelář nabízející exkluzivní (a taky pořádně drahé) zprostředkování sňatků...
O něco později se Anna ocitne v luxusním mexickém letovisku, kde se během pouhých dvou dní seznámí s Jackem, mužem, kterého jí vybrali, a provdá se za něj. A navzdory všemu očekávání to funguje! Alespoň do chvíle, než novopečená manželka odhalí, že ani Jack, ani agentura nejsou tím, čím se zdáli.

IMG_3014

Co chcete v březnu číst vy? A četli jste nějakou knihu, co jsem zmínila?

Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

16 komentářů:

  1. Hvězdu bych si taky ráda přečetla i když ta anotace je taková průměrná :) Já právě čtu Jiskru v popelu a čeká tu na mě fronta knížek, které jsem nestihla přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anotace je opravdu průměrná :) Přeji příjemné čtení. :)

      Vymazat
  2. Bohuzel me nezaujaly tyto knihy. Mozna Cerveny vrch. Ja planuji Hypnotizerku, Vsichni jsme hledeli vzhuru, smolnou sezonu a Nocni mury...:))

    OdpovědětVymazat
  3. Vysloveně mě žádná z tvých plánovaných nezaujala. Chystám se na Matkou ze dne na den, román Svévole a třetí díl série Čistý s názvem Oheň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matkou ze dne na den zní skvěle určitě mrknu. Škoda, že tě žádná nezaujala. :)

      Vymazat
  4. Hezký výběr, doufám, že se Ti bude ve čtení dařit :) Já si na březen předsevzala hroznou hromadu knih, ale teď jsem se u jedné bohužel strašně zasekla, tak nevím, jestli to zvládnu. Ten Červený vrch vídám teď všude a pomalu mě taky začíná lákat, tak budu zvědavá na recenzi :)
    Hezký den!

    PS Připojuji link na svoji březovou výzvu, kdybys chtěla mrknout. Já tento typ článků mám moc ráda :)
    http://thebooktalkblog.blogspot.cz/2016/03/vyzva-brezen-2016.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se mi v tom čtení bude teda dařit. Na Červený vrch se hodně těším a doufám, že mě nezklame. Určitě se na výzvu kouknu. :)

      Vymazat
  5. Pád jsem také četla a bomba! :)
    Dýchání pod vodou a Hvězdu mi nově přibyli do knihovny a zjistila jsem, že je to série. Hvězda by měla volně navazovat na Dýchání pod vodou. Možná jsem to blbě pochopila, ale mělo by to tak být :)
    Červený vrch byl můj úplně první recenzi výtisk a jak ho teď všude vidím, tak bych si nejradši tuto skvělou knihu přečetla znovu. Máš se na co těšit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pád je má srdcovka a určitě ji na konci roku zařadím do top nej knih za rok 2016 :) Já jsem tu sérii takto také pochopila, tak jsem zvědavá jestli je to pokračování. Teď po přečtení Dýchání pod vodou nemohu posoudit jestli se mi vůbec do hvězdy chce, protože se mi moc nelíbila ta kniha. A Červený vrch zatím vypadá hodně dobře a moc mě baví a nemohu se od této knihy odtrhnout. :) Děkuji za krásný komentář. :)

      Vymazat
  6. Červený vrch rozhodně doporučuji. Přečetla jsem ji na jeden zátah a byla prostě dokonalá. Zombie knihy mě vůbec nelákají a nějak jsem se v ních nenašla, ale tahle je špica.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou. Zatím se mi to moc a moc líbí a snad to skončí tak jak si přeji. :D

      Vymazat
  7. Červený vrch jsem si kdysi chtěla přečíst, když jsem na něj ale nedávno narazila v LK, nějak jsem k tomu už neměla tu tendenci. Ale třeba mě Tvoje recenze přesvědčí :) Jinak já mám v plánu dočíst Krajinou mrtvých mužů - zatím je to fakt dobré! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Červený vrch se mi zatím moc a moc líbí a snad mé nadšení vydrží až do konce. Jsem hodně zvědavá jestli tě má recenze přesvědčí ke koupi nebo ne. :D

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥