Jaké knihy vychází v červnu 2016

30. 5. 2016


Minule mě zaujalo osm knih a dnes devět. Jsou to samé skvělé kousky, tak jsem zvědavá jakou knihu i koupím, ale vidím to tak, že žádnou si nekoupím, protože jsem počítala a v knihovničce mám celkem 42 knih, které jsem ještě nečetla a tak je musím nejdříve přečíst a pak si kupovat jiné.

Nikdy neříkej, že se bojíš - Giuseppe Catozzella
Vychází 30.6. (Barrister a Principal)

Giuseppe Catozzella vypráví skutečný příběh mladé statečné Somálky. Jejíma očima prožijeme hrůzy fanatického náboženského běsnění, ztrátu blízkých, zradu, ale také touhu vyhrávat a vzepřít se osudu i za cenu ztráty vlastního života. Lidské drama je vylíčeno jednoduchým a čtivým jazykem, který chytne čtenáře za srdce. Mladistvé i ty dospělé.

Somálsko je nebezpečná země zmítaná politickými a náboženskými nepokoji, střelba a výbuchy jsou slyšet čím dál blíž a čím dál hlasitěji.
Samia je dívka z Mogadiša. Běhá stejně přirozeně, jako dýchá. Sní o budoucnosti a zarytě trénuje společně se svým kamarádem Alím. Boj za svou zmučenou zemi a všechny trpící somálské ženy chce vyhrát svýma hubenýma a rychlýma nohama.
Skrytá před radikály trénuje tajně v noci na opuštěném stadionu a v sedmnácti se jí podaří dostat až na olympijské hry v Pekingu. Doběhne sice poslední, ale stane se symbolem islámských žen na celém světě. Nevzdává to. Jejím velkým snem je vyhrát na příští olympiádě v Londýně.
Všechno se ale zkomplikuje. Muslimští radikálové jsou stále mocnější. Samia musí běhat uvězněná v burce. A k radikálům se dá i Alí, její největší přítel.
Zůstávat v rozvrácené zemi už nemá žádný smysl. Jedné noci se proto Samia vydá na dlouhou a strastiplnou cestu za svým snem o svobodě a vítězství na olympiádě. Je před ní pouť dlouhá osm tisíc kilometrů, odysea všech migrantů, kteří přes Saharu a Libyi míří ke břehům Itálie.

Řezník - Jennifer Hillier
Vychází 22.6. (Baronet)

Před třiceti lety policejní náčelník Edward Shank dopadl a zastřelil nejproslulejšího sériového vraha v historii Seattlu: Řezníka z Beacon Hill. Nyní, ve věku osmdesáti let, přenechává svůj viktoriánský dům vnuku Mattovi, nadanému kuchaři.
Během rekonstrukce, kterou Matt v domě provádí, dojde k hrůznému objevu. Matt se musí rozhodnout, zda bude ignorovat děsivé tajemství, půjde na policii či zda vezme věci do vlastních rukou. Minulost jeho rodiny si ale vybírá svou daň i na něm a on sám se začíná zneklidňujícím způsobem měnit.
Jeho přítelkyně Sam věří, že její matka byla zavražděna Řezníkem, třebaže k její smrti došlo dva roky poté, co Edward Shank vraha zastřelil. Sam nicméně její pátrání přivádí stále blíž k pravdě… a také rovnou k Mattovu hroznému tajemství.

Jak to mají holky - Lauren Saftová
Vychází 20.6. (YOLI)

Alex, Mollie a Veronika jsou nejlepší kamarádky už od základní školy. Vždycky bývaly nerozlučné, jenže teď na střední se čím dál víc začínají projevovat odlišnosti jejich povah i životních cílů. Navenek to vypadá pořád stejně: společný stůl v jídelně, propařené večery, vzájemné svěřování. Jenže je to opravdové přátelství, nebo jen spojenectví proti nepřátelskému světu dospělých a jiných dívčích part?
Když se spletitými vztahy v jejich trojici pořádně zamíchají kluci, je to pro dívčí kamarádství pořádně těžká zkouška. Dokážou se Alex, Mollie a Veronika oprostit od svých nevraživostí, závisti a pomstychtivosti, nebo je s jejich přátelstvím konec?



Girl Online na turné - Zoe Sugg
Vychází 8.6. (Jota)

Zdá se, že navzdory vzdálenosti, která je od sebe dělí, jsou Penny s Noahem pro sebe jako stvořeni. Vždyť nakonec ustáli i mediální smršť, která vypukla po Vánocích, když se bulvární média o jejich vztahu dozvěděla. Trápení jim způsobuje jen skutečnost, že se mohou vidět tak málo. A tak když Noah Penny pozve, aby s ním odjela na velké evropské turné, Penny má pocit, že její život už nemůže být báječnější.
Jenomže brzy se ukáže, že cesta do Evropy nebude zdaleka taková idyla, jak si Penny původně myslela. Její Kluk z Brooklynu je v jednom kole a nemá na ni vůbec čas, ne každý z jeho týmu Pennyinu přítomnost na turné vítá s nadšením, a aby toho nebylo málo, někdo (že by nějaká Noahova žárlivá fanynka?) jí začne posílat výhružné e-mailové zprávy. Není divu, že netrvá dlouho, a Penny začne mít pocit, že život na turné není nic pro ni… Stýská se jí totiž nejenom po domově a nejlepším příteli Elliotovi, ale i po jejím starém životě, ve kterém nepochybovala o tom, kým vlastně ve skutečnosti je…
Dokáže Penny po Noahově boku najít svou životní cestu, nebo je to úkol natolik těžký, že během jednoho dlouho očekávaného léta přijde o všechno?

Otevřené dveře - Beryl Matthews
Vychází 2.6. (Brána)

Po celý svůj krátký život má jedenáctiletá Rose Websterová zavřené dveře do přívětivějšího světa. Vyrůstá v chudinské čtvrti v Londýně se sourozenci, jejichž násilí se snaží vyhýbat, a s věčně opilým otcem. Pěstuje si neuhasitelnou žízeň po vědění a přesvědčení, že ona a všichni, které miluje, si zaslouží lepší život. Všechno, co Rose má, je bystrá mysl a vůle přežít. Dokáže si otevřít dveře a uchopit příležitost být „někým“?
Příběh plný lásky, tepla a humoru o dívce se spoustou kuráže a vášně a jejím boji za lepší život.





P.S. Stále Tě miluju - Jenny Hanová
Vychází 1.6. (CooBoo)

Lara Jean nečekala, že se doopravdy zamiluje do Petera. Vždyť jen předstírali, že spolu chodí. Ale v jednu chvíli oba předstírat přestali a najednou je Lara Jean zmatenější než kdy dřív a neví co dělat. A pak se do jejího života vrátí jeden kluk, co se jí dříve líbil, a spolu s ním i pocity, které k němu cítila. Je možné, aby byla holka zamilovaná do dvou kluků najednou? Půvabné pokračování knihy Všem klukům, které jsem milovala ukazuje, že láska není nikdy jednoduchá, ale že možná to ji činí tak úžasnou.





Láska podle Shakespeara 2 - Guthrie Georgina
Vychází 1.6. (Cosmopolis)

Láska podle Shakespeara 2Aubrey Priceová má před sebou posledních pár týdnů studia na Torontské univerzitě. To, co mělo být nejkrásnějším obdobím jejího života, se pro ni ale stává utrpením. Tajný vztah s Danielem Grantem, asistentem na katedře angličtiny, čelí mnoha překážkám. Jeho odhalení by obzvlášt Daniela stálo nejen pověst, ale i celou kariéru. Oba doslova odpočítávají minuty, než budou moci být konečně otevřeně spolu. Mezitím hledají útěchu v tajných vzkazech a tolik výmluvných slovech Shakespearových dramat a sonetů. Dokážou svou zakázanou lásku udržet v tajnosti?





Modrá mezi nebem a vodou - Susan Abulhawaová
Vychází 8.6. (Plus)

Píše se rok 1947 a v Beit Darasu, palestinské vesnici obklopené olivovými háji, žije rodina Barakových. Nejstarší dcera Nazmíja pečuje o svou ovdovělou matku, která často trpí halucinacemi. Nazmíjin mladší bratr Mamdúh se stará o místní včelstvo a nejmladší Marjam, jež má každé oko jinak barevné, tráví dny povídáním s imaginárními přáteli a psaním. Když se u hranic městečka shromáždí izraelské vojenské jednotky, nikdo nemá ponětí, jaké násilí vypukne. Brzy je vesnice zničena a rodina se musí vydat na cestu do Gazy, která je podrobí nejedné zkoušce. O šedesát let později se Mamdúhova vnučka Núr žijící v USA zamiluje do ženatého lékaře a následuje ho do Gazy. Zde se setkává s Alwán, matkou Chálida. Chálid je doslova uvězněný ve vlastním těle a nedokáže se probudit ze svého hlubokého snění. Právě díky tomuto seznámení Núr zjistí, že rodinné vazby dokážou překonat veškeré překážky: dokonce i smrt. Modrá mezi nebem a vodou je příběh o silných, svérázných ženách, o vzdálenostech, odloučení a zlomených srdcích; o nových začátcích, vytrvalosti a lásce.

A co kdyby to bylo jinak? - Laura Barnett
Vychází 15.6. (Motto)

Evě a Jimovi je devatenáct, studují v Cambridge a jejich cesty se poprvé zkříží v roce 1958. Jim jde po ulici a na kole k němu přijíždí Eva, když tu jí do cesty vběhne malý pejsek. To, co se stane dál, navždy předurčí běh jejich životů. Autorka nás nechává sledovat tři verze jejich budoucnosti, kdy jsou nebo nejsou spolu, a po různých peripetiích všechny směřují k závěru v současnosti. Někdy stačí jen malý okamžik, a náš život se navždy změní.







        Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy
                                                               Na co se těšíte vy?

19 komentářů:

  1. Krásné kousky! ;-)
    Mě zaujala hlavně Láska podle Shakespeara, protože jsem si minulý týden koupila ( evidentně první díl série ) v přesvědčení, že se jedná o samostatný příběh! :-D Takže děkuji za vyvedení z omylu a budu se tedy těšit na další díly... ;-)
    Ohromně mě taky zaujala kniha A co kdyby to bylo jinak?. Vím, že by se knihy neměly hodnotit podle obálky, ale když je některá tak dokonalá jako tato, prostě to nejde!
    Jinak přeji příjemné čtení, ať už čteš cokoli! :-)

    http://lavender-books.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo :)
      Já jsem nejdříve také myslela, že bude jen jeden díl a když jsem viděla tento druhý tak jsem si řekla: „Tak dobře no“. Úplně mě to zaskočilo. A nemáš zač, za vyvedení z omylu. :)
      Tuto jsem právě našla díky obálce. Mně se také líbí a hodně se povedla.
      Děkuji za krásný komentář a také přeji příjemné čtení. :)

      Vymazat
  2. Ako tak prechádzam novinky u ostatných blogeroch, tak si hovorím, že po bohatom máji prichádza pomerne nezaujímavý jún. Čo je vlastne celkom fajn, lebo toho čítania mám i bez noviniek viac ako dosť :D
    Zaujalu ma iba dve, Modrá mezi nebem a vodou a A co kdyby to bylo jinak? No ak by boli dobré ohlasy aj na Nikdy neříkej, že se bojíš, asi by som sa popozerala aj po tom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám také spoustu nepřečtených knih. Hlavně po mega nákupech z LK a tak si asi nic tento měsíc nekoupím, ale článek jsem napsala, protože když si chci něco koupit, tak se juknu na tento typ článku u mě na blogu a vyberu si některou z těch knih a koupím si ji. Je skvělé, že tě alespoň něco zaujalo. Přeji krásný den. :D

      Vymazat
  3. Většinu vůbec neznám. Pár kousků už jsem dřív zahlédla. Ale ani jedna z těchto knih mě nezaujala :-) Nepřečtené knihy raději počítat nebudu, ale myslím, že nejsem na takovém čísle jako ty :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že tě žádná nezaujala, ale aspoň budeš mít čas na nepřečtené kousky ve tvé knihovně. A tak jsi asi na nižším než já co? No jo Mega nákup z LK, ale aspoň mám co číst. :DD

      Vymazat
  4. Musím uznať, že sú to naozaj samé krásne kúsky ;)) A tiež nepoznám ani jednu, no tá prvá, Nikdy neříkej, že se bojíš, ma veľmi zaujala, takže vďaka za tip. Inak ti nezávidím tých 42 neprečítaných kníh, pretože túžba kupovať nové sa zväčša nedá úspešne potlačiť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě také tato kniha moc zaujala. A jinak k těm nepřečteným knihám já jsem si začala kupovat knihy v tomto množství teprve od ledna, jinak jsem vždy knihy dostávala jen za narozeniny a vánoce, tudíž jsem se ke spoustě knih vracela a když jsem začátkem ledna viděla ty výprodeje na buxu, tak jsem nemohla odolat a od té doby chodím každý měsíc na ten bux a koukám se na zlevněné knihy a nikdy neodolám. To je poprvé co mám zásobu knih a je skvělé mít co číst a nevracet se ke starým knihám, kde víš co se dál bude dít, ale umím si udělat STOP a nekupovat si už knihy, protože když jsem viděla to číslo, tak jsem si řekla už žádné nákupy knih dokud nepřečteš alespoň polovinu nepřečtených. Bože to je vyčerpávající odpověď doufám, že jsi to nějak vstřebala. :D

      Vymazat
  5. Tak já se zase těším na řezníka! Už jsem četla anotace a přemýšlela jsem o ni jako o recenzní knize, nakonec jsem šáhla po něčem jiném :)
    http://bilbovy-knihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Řezníka se moc těším a doufám, že mě nezklame. :)

      Vymazat
  6. V červnových novinkách mě toho zatím moc nezaujalo, těším se akorát na nové vydání Poslední písně od Sparkse. Ale ono se nakonec stejně něco dalšího objeví :) Přeji pěkný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji i tobě přeji pěkný den. Koukala jsem, že vydají Poslední píseň s novým přebalem, ale knihu mám doma a tak jsem ji sem nedala. :)

      Vymazat
  7. Hmmm! Nejvíc mě osobně zaujaly Otevřené dveře a Jak to mají holky, určitě si na ně počíhám, ale i ostatní vypadají dost slibně, tak moc děkuji za zprávy :)

    http://rina-books.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač já jsem ráda, že tě alespoň něco zaujalo přeji pěkný den. :)

      Vymazat
  8. Řezník a Jak to mají holky je moje jistota :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obě knihy vypadají skvěle a doufám, že se k nim dostanu co nejdříve. :)

      Vymazat
  9. Otevřené dveře vypadají zajímavě, tato knížka mi úplně unikla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě knížka zaujala hlavně tou obálkou. A když jsem si přečetla anotaci, tak jsem si říkala tu do článku musím na sto procent také dát. :D

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥