Knihomolův měsíc - Duben

1. 5. 2016

Když jsem psala, že březen rychle utekl, tak duben utekl ještě rychleji. Ale užila jsem si ho a díky lepšímu počasí jsem hlavně byla venku. Což se hodně odráželo od přečtených knih, ale věřím, že to v květnu bude lepší.


PŘEČTENO

Tak se rovnou vrhneme na to zklamání. V dubnu jsem přečetla pouze jednu knihu a to skvělí Wonderland, který byl vážně dobrý. A rozečetla jsem Sto jmen od Cecelie Ahernové do konce mi chybí pouze osmdesát stran, tak určitě dnes knihu dočtu. Tímto vám chci říct, že nebudu psát článek, Co jsem přečetla v dubnu, protože to nemá stejně cenu, když by tam byla pouze jedna přečtená kniha.

IMG_3346 IMG_3396

FILMY

U filmů to bylo lepší než s přečtenými knihami. Jako první jsem viděla film Láska a jiné pohromy, kde hraje má oblíbená herečka a skvěle jsem si film užila. Moc od něho nečekejte je to spíše oddechový film.

Další byl film Brooklyn. O kterém jsem vám už psala a i zde se budu rozplývat, jak byl krásný. Všem doporučuji se na něj kouknout. Já jsem teď hodně zvědavá na knihu, ale moc od ní nebudu očekávat, protože jste mi psali, že vás moc nenadchla a film byl lepší, tak jsem zvědavá.

Na další film jsme se koukali se třídou ve škole při hodinách češtiny a byl to Přelet nad kukaččím hnízdem. Tento film byl opravdu dobrý, ale myslím si, že není pro každého. Já bych si ráda přečetla i knihu, ale tu asi nikde už nekoupím. Film byl hodně na psychiku, proto by se to nemuselo někomu líbit.

Předposlední film je Město statečných. Na tento film jsem narazila jen náhodou, ale moc a moc se mi líbil a opravdu se povedl. Je tam láska, ale i nějaké tajemství. Určitě se koukněte na trailer. Film doporučuji.

Na poslední film jsem se koukala tento pátek a teda po zhlédnutí jsem se bála, že se mi to bude zdát. Byl to film Pokoj. Určitě víte, o co jde, protože je i kniha, která se poslední dobou všude ukazuje. Film se mi hodně líbil, mám ráda, když se koukám na něco, co se v dnešní době může stát i když to zní hodně divně to, co jsem právě napsala. Na tento film se musíte kouknout a určitě po zhlédnutí budete rádi, že žijete tak jak žijete.

 poster poster 

poster poster

CO SE UDÁLO

Tady toho zase moc není. Jako první jsme na začátku dubna konečně dodělali celé zázemí pod naší pergolou. Koupily jsme i nový gril, který je perfektní a židle a stůl. Moc se nám to líbí a včera jsme přimontovaly dřevěné stěny z proutí i na druhou stranu. Mám konečně lepší místo na focení, kde je skvělé světlo.



V dubnu jsme také oslavili bráchovi narozeniny, sice je měl už v březnu, ale dohodly jsme se, že to oslavíme rovnou u babičky a tak to vyšlo až na duben. Má už dvacet bože jak to letí, celý měsíc jsem si říkala, jaký u udělám dort a napadl mě fotbalový klub FC Barcelona, který má hodně rád a nakonec vznikl tento dort.



Také jsem se rozhodla, že otevřu novou rubriku článků a to filmové tipy. První článek byl o filmu Brooklyn. Byly moc pozitivní ohlasy a tak v této rubrice budu určitě pokračovat.




NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY


RECENZE

Zase jsem udělala dvě recenze. Doufám, že se v recenzích zlepším a bude jich v květnu více. Jako první jsem udělala recenzi na knihu Wonderland, kterou zbožňuji a všem doporučuji a další je recenze na knihu Netvor, která mě zase tak nenadchla, film byl lepší.

Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

A co jste dělali, přečetli a zhlédli vy v dubnu?


14 komentářů:

  1. Wonderland jsem přečetla v dubnu, recenzi mám na blogu. Dík za tipy na filmy :-)
    www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wonderland byl brilantní a určitě si tuto knihu znovu musím přečíst. Nemáš zač jsem ráda, že se líbí. :)

      Vymazat
  2. Měla jsi bohatý měsíc :) Pořád nevím jestli se do Wonderlandu také pustit :) Na Brooklyn se chci brzy kouknout a filmové tipy bych uvítala :) Taky pořád přemýšlím, co si pustit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohatý? mně přijde, že spíše ne :D Do knihy Wonderland se určitě pusť. Jsem ráda, že se ti filmové tipy líbí určitě je budu dělat i nadále. :D

      Vymazat
  3. Filmové tipy by se mi hodily. Potřebuji inspiraci. :D Jinak krásnou pergolu máte. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji už přemýšlím co dám jako další film :D A děkujeme za pergolu nám se také moc líbí určitě rodičům vyřídím, že se i někomu jinému pergola líbí. :D

      Vymazat
  4. Super článek! :)
    Brooklyn miluji a na Pokoj se chystám- jak na knihu, tak potom i na film :)
    Posezení i dort je úžasný! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc!:D
      Pokoj byl hodně depresivní, ale výborný jsem zvědavá na knihu. A děkuji za pochvalu určitě vyřídím rodičům, že i tobě se posezení líbí. :)

      Vymazat
  5. Přelet nad kukaččím hnízdem <3 prostě nejlepší film na světě a kniha je stejně tak dobrá, já ji asi před rokem sehnala v antikvariátu za 20,-, takže když budeš mít štěstí, kniha se stále sehnat dá :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělí. Díky za tip určitě se do antikvariátu musím podívat. A také se měj krásně. :D

      Vymazat
  6. Náhodou, bilance hezká. Hlavně, že sis měsíc užila :) Děkuji Ti za tip na Město statečných - neznám, neviděla jsem, a mám teď občas filmovou náladu, tak jsem ráda za inspiraci. Přeji Ti krásný květen a ať se daří nejen čtenářsky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásný komentář. A nemáš zač za tip. Také přeji ať se ti daří. :)

      Vymazat
  7. To posezení pod pergolou si určitě užijete, je te´d na to krásné počasí a kniha k tomu. Prostě krása. http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak s knihou to bude fajn, ale doufám, že mě časem nebudou moc otravovat vosy. A děkujeme za pochvalu.:)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥