Knihomolův měsíc - Květen

1. 6. 2016

Vždy začínám, jak ten měsíc rychle utekl, ale ona to je vážně pravda i květen rychle utekl a než se nadějeme, za chvíli budou letní prázdniny. Tento měsíc byl dobrý, ale i špatný. Dobrý ve smyslu přečtených knih, shlédnutých filmů a akcí a špatný v psaní recenzí. Prostě musím zabrat a psát je, ani nevím, proč jsem jich tak málo publikovala, protože mě strašně baví sednout si a psát o nějaké knize. Hrozně doufám, že to bude lepší.



PŘEČTENO

Konečně se mohu pochválit za přečtené knihy, protože jsem přelouskala krásné čtyři kousky. Jako první jsem dočetla Sto jmen krásnou oddechovou knihu od skvělé autorky, i když je pravda, že její kniha PS: Miluji tě, byla lepší. Více o ni napíši v Květnovém čtení. 


Jako druhou knihu jsem si vzala nádherný kousek koupený z Levných knih a to Dvojčata. Tento příběh mě neuvěřitelně nadchl a určitě se můžete těšit na pozitivní recenzi.


Předposlední knihou byl první díl Na hraně zapomnění i tato kniha mě neskutečně vtáhla do děje a já jsem si čtení krásně užívala a čekala, jaké zvraty tam ještě najdu. 


Poslední knihou přelouskanou v měsíci květen byl druhý díl a to Na hraně věčnosti i tato kniha byla skvělá, ale ne zase tak jako první díl i když se tam také občas vyskytovali nějaké ty zvraty a tak podobně, ale nebylo to tak dobré jako první díl. O všech knihách napíši v Květnovém čtení.


Momentálně čtu také krásnou knihu Příběh Edgara Sawtella. Jsem sice úplně na začátku, ale ještě ani jednou jsem se nenudila.


FILMY

Filmů je hodně celkem jedenáct a tak se o nich moc rozepisovat nebudu, jen napíši, jestli doporučuji nebo nedoporučuji daný film shlédnout.
Švadlena - doporučuji a více v mém článku zde
Zmrtvýchvstání - moc nedoporučuji, protože já osobně bych na to znovu nešla, ale určitě to můžete zkusit.
Dánská dívka - také byla super, ale očekávala jsem od toho něco více. Také se na film asi znovu nepodívám.
Pátá vlna - rozhodně doporučuji je vážně výborný a na něj se budu muset znovu kouknout.
Jedna za všechny - doporučuji jestli se chcete zrovna koukat na nějakou komedii nebo oddechovku.

posterposterposterposterposter

Síla country - na tento film jsem se koukala už po třetí a vážně doporučuji. Je tam hodně country hudby a to se mi moc líbí.
Ashby - moc nedoporučuji. Tady jsem trochu na vážkách, protože občas se mi film líbil občas ne, ale asi se na něj znovu nepodívám.
Penelope - také doporučuji, když se chcete kouknout na nějakou oddechovku.
Výchovný tábor - rozhodně doporučuji a i na tento film se musím znovu kouknout.
Dokonalé protiklady - doporučuji skvělá romantika.
Dámičky v sekáči - doporučuji také jako oddechovku je tam romantika i komedie.

                                       posterposterposter                                        posterposterposter

CO SE UDÁLO

Jako první tu mám Svět knihy 2016, na který jsem šla 12.5. spolu s mamkou a moc jsme si to užily. Psala jsem článek, který máte zde a tak si o všem můžete přečíst. Určitě přijdu i další rok, i když budu poslední rok na střední a tak na mě čekají zkoušky, ale knihy mi nesmějí utéct.


Také 15.5 tento blog oslavil už druhé narozeniny, páni stále nemohu uvěřit, že mě to i nadále baví čím dál tím víc, protože před tímto blogem jsem měla spoustu jiných, se kterými jsem skončila asi po čtyřech měsících ne-li méně. Také jsem psala, co se změnilo atd. Článek zde.


A jako poslední tu mám věc, která se neudála mně, ale bráchovi, kterému 16.5. začala maturita. Z testů prošel, napsal i praktické zkoušky a zítra 2.6. jde na ústní a tam se dozví jestli prošel celou maturitou. Budu mu určitě držet palečky a věřím, že to zvládne, i když architektura je těžká a celá maturita překvapivě také.

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY


RECENZE


No jo teď k tomu špatnému minulí měsíc jsem psala, že se musím v těch recenzí zlepšit a publikovat jich více, ale nějak se mi to nepodařilo a já vydala zase pouze dvě. První na úžasný Červený vrch, který všem doporučuji, a druhá recenze byla na knihu Dýchání pod vodou, tuto zase vůbec nedoporučuji, více se můžete dozvědět v recenzi.

Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

A co jste dělali, přečetli a zhlédli vy v květnu?


22 komentářů:

  1. Dvojčata jsem tento měsíc taky četla a recenzi uveřejním v ponděli. Z filmů mě zaujala Švadlenka. Pátou vlnu jsem zkoukla minulý týden- zajímavé, ale jednou vidět mi stačilo :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Švadlenu se určitě koukni byla to skvělá podívaná a na reenzi se zase já v pondělí mrknu. :D

      Vymazat
  2. Měla jsi bohatý měsíc na knížky i na filmy :) Na Dvojčata se také chystám a povedlo se ti mě nalákat na pár filmů :) Tak krásný čtecí červen :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za krásný komentář. Jsem ráda, že jsem tě nalákala na nějaké filmy snad se ti budou líbit a také doufám, že se ti budou líbit Dvojčata. :)

      Vymazat
  3. Slušně rozjetý měsíc. Nejen co se týče knih a filmů, ale i ta Praha a výročí blogu... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji k narozeninám blogu :) Jinak nádherná bilance přečtených knih, jsme na tom podobně. Také děkuji za skvělé tipy na komedie - na léto jsou tyhle oddychové kousky super a já zrovna neměla v záloze žádný, který bych neviděla, takže díky za inspiraci :) Přeji hezký červen :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za gratulaci a krásný komentář. Moc mě těší, že jsem ti dala pár tipů na filmy ať se ti líbí. :)

      Vymazat
  5. Parádní článek, navnadila jsi mě hlavně na spoustu filmů :-) Jsem ráda, že se ti líbila kniha Na hraně zapomnění :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za krásný komentář. Jsem ráda, že jsem tě navnadila na pár filmů a kniha Na hraně zapomnění byla boží. :D

      Vymazat
  6. Já si díky tobě koupila knihu Dvojčata, na kterou se vrhnu asi teď v létě. Z filmů jsem viděla From Prada to nada, Jedna za všechny a Švadlenu. Ta se mi líbila hodně (zbožňuju Kate Winslet), ale třeba taková Králova zahradnice se mi líbila mnohem více :-)
    A moc ti gratuluji k narozeninám blogu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásný komentář. Jsem ráda, že sis díky mně koupila Dvojčata máš se na co těšit a snad se ti bude knížka líbit. Na Královu zahradnici se musím kouknout má mamka ten film viděla a říkala, že se na to mám mrknou, ale ještě jsem se k tomu nedostala. A děkuji za gratulaci. :D

      Vymazat
  7. Za květen si toho stihla hodně. :) Většinu filmů jsem také viděla, hlavně Pátá vlna se mi moc líbila. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano nejdříve jsem si myslela, že květen bude strašný, ale jak tak koukám, tak ne. :)

      Vymazat
  8. Od Cecilie Ahern mám přečtené téměř všechny knížky! Moje nejoblíbenější autorka :3 ♥
    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si musím přečíst všechny její knihy. Přeji pěkný den. :D

      Vymazat
  9. Pěkné měsíční shrnutí :) Docela mám chuť se po dlouhé době zakoukat do nějakého zajímavého filmu, tv a kino jde poslední měsíce úplně mimo mě. Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Určitě se na nějaký film koukni. Já sleduji filmy online, protože do kina nechodím naposledy to bylo na film Zmrtvýchvstání se školou minulí měsíc a na tv se nekoukám, protože si ji většinou pustím jen když si jdu lehnout abych usla, protože televize mě umí parádně uspat. :D

      Vymazat
  10. Krásný článek! :)
    Série Na hraně zapomnění na mě zároveň s Dvojčaty také čeká :)
    Z filmu Zmrtvýchvstání jsem byla stejně jako ty zklamaná a stejně jako ty jsem byla nadšená z Páté vlny :)
    Na Švadlenu se chci určitě podívat a Dánskou dívku plánuji až po přečtení knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Na hraně zapomnění se ti podle mě bude líbit a Dvojčata také. Zmrtvýchvstání je opravdu blbí film a Pátá vlna byla opravdu skvělá. :)
      Reading With Lucy/Cooking With Lucy

      Vymazat
  11. Dvojčata a Na hraně zapomnění jsem si nedávno pořídila. Už se těším až bude trochu víc času a pustím se do čtení.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se do nich pusť třeba o letních prázdninách. Snad se ti budou knížky líbit stejně jako mně. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥