Recenze: Dvojčata

12. 6. 2016

Když jsem tuto knihu kupovala v Levných knihách, tak jsem hrozně doufala, že mě něčím překvapí. Nikdy jsem nečetla žádnou podobnou knížku, která by vyprávěla o nějakém tajemství, jen vím, že skoro všichni mají rádi Ostrov lhářů (čeká na mě v knihovničce) a doufala jsem tedy, že bude skoro stejná a prostě mě něčím překvapí a hádejte co…


Viola a Isolte Loveovy jsou nerozlučná dvojčata. Nikdo je nerozezná jen jejich matka. Po dlouhých stěhovacích rocích konečně zakotví v jedné lesní chatce v Suffolku plném krásné přírody a hlubokých lesích. Jednou se dvojčata vydají pátrat po okolí a potkají se tam se dvěma chlapci také dvojčaty Michaelem a Johnem. Hned se skamarádí a chodí každý den spolu ven hledat nová zákoutí tohoto krásného města. Bohužel po jedné tragédii se musejí znovu stěhovat.

Momentálně jsou sestry už dospělé a každá má svůj rozdílný život. Isolte pracuje jako úspěšná novinářka, má přítele Bena a bydlí v krásné bytě. Viola bohužel tak krásný život nemá už dlouhou dobu má problém s příjmem potravy a tak to došlo až k tomu nejhoršímu a to k anorexii. Kvůli tomuto onemocnění musí být pod dohledem lékařů a tak je stále v nemocnici.

Viola v nemocnici nemůže nic dělat a tak brouzdá ve svých vzpomínkách a vrací se do dob, kdy byla ještě dítě. Znovu si přehrává krásné, ale i smutné zážitky ze Suffolku a také se vrací k věcem, které by nejraději nikdy nezažila. Isolte občas také myslí na své dětství a kamarády dvojčata, ale kvůli jedné hrozné tragédii na to samozřejmě nechce tolik myslet. Bohužel ta tragédie nikdy nezmizí a pronásleduje je celou tu dobu.

 

Knihu našla má mamka, když jsme šly nakupovat do LK a našla ji hlavně kvůli obálce, následně si přečetla anotaci a řekla, že ji musím mít a já ji hned odpověděla: „No tu musím mít, protože ji mám na seznamu už hodně dlouho.“ Jsem ráda, že ji tam našla a já mohla spokojeně odejít se skvělou knihou. Tím chci říct, že obálka je naprosto skvělá a jde vidět, že čtenáře i nečtenáře (má mamka) ujme hlavně obálkou. Opravdu se jim povedla a ke knize se parádně hodí.

Co se týče samotné knihy, tak mohu říct, že jsem se při čtení vůbec nenudila a byla jsem hlavně zvědavá na to tajemství, které se v knize skrývá. Také se mi moc líbilo, že kapitoly vyprávěla vždy jedna z dvojčat a hlavně vyprávění z pohledu Violi se mi moc líbilo, protože se vracela ke svým starým vzpomínkám z dětství. Určitě bych ji všem doporučila nejen kvůli tomu, že je v Levných knihách za takovou cenu, ale hlavně kvůli krásnému příběhu. Čtení vám rychle uteče, protože kniha je poměrně tenká a i občas kapitoly jsou dost krátké.

A vrhneme se rovnou na hrdiny knihy. Nejvíce se mi asi líbila Viola nevím proč, ale přijde mi, že se chovala ze všech nejlépe anebo je to tím, že vyprávěla o tom dětství? Nevím. Isolte byla také skvělá, ale stejně se mi ta Viola líbila více. Co se týče ještě těch dvou chlapců, tak ty se mi také líbili. Parádně se do příběhu hodili a byli to velcí kámoši holek. Všichni byli super, jen jejich mamka se mi občas nelíbila, ale co v každé knize musí být nějaká záporná postava, která se vám nebude líbit.

 


Určitě si knihu přečtěte, stojí za to a podle mě se určitě nudit nebudete. Jak jsem psala kniha je poměrně tenká a kapitoly občas také nejsou až moc dlouhé a tak vám čtení uteče hrozně rychle. Já jsem si čtení užívala a doufá, že si někdy přečtu jinačí příběh se stejnou tématikou, jako byl tento. Nevím co dál říct prostě paráda a zase musím poděkovat mamce, že ji v LK našla a já si ji mohla odnést spolu s dalšími knihami domů, určitě to nebyl zbytečný nákup. Doporučuji tuto knihu na sto procent.

Saskia Sarginsonová strávila své dětsví obklopená lesy na venkově v Suffolku, kde se také odehrává děj Dvojčat. Než se začala věnovat psaní beletrie „na plný úvazek“, vystudovala anglickou literaturu na univerzitě v Cambridge, získala magisterský titul v tvůrčím psaní, pracovala jako novinářka, jako ghostwriter spolupracovala na knihách jiných autorů pro BBC a nakladatelství HarperCollins a psala scénáře a reklamní texty. Nyní má čtyři děti, žije v Londýně a miluje tango.

Výsledek obrázku pro 5 stars icon

Originální název: The Twins
Počet stran: 310
Přeložila: Jana Kordíková
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2014

Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy




14 komentářů:

  1. Taky jsem ji koupila, ale na buxu :) doufám, že se mi bude líbit stejně jako tobě :)
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ji taky z LK a recenze na blogu bude zítra :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hned se letím kouknout na tvůj blog a tu recenzi si musím přečíst. :D

      Vymazat
  3. Osobně se mi tvá recenze líbí, ale nevím jestli i kniha. Doufám, že neobsahuje kniha prvky červené knihovny, tu nesnáším; protože jinak stojí za přečtení. Pěkná recenze!

    cernobilydenik.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud můžu odpovědět za Lucy, tak neobsahuje. Ani já červenou knihovnu nemám ráda a tato kniha se mi líbila.

      Vymazat
  4. Zní to hezky, ale bohužel mám pocit, že u nás v LK ji nemají :(
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvůli tomuhle nemám moc ty LK ráda, že nějaké knihy nemají všude. Jsem ráda, že bydlím v Praze kde máme x Levných knih a tak když někde kniha není, tak se půjdu kouknout někam jinam. :)

      Vymazat
  5. Obálka se Ikaru moc povedla a anotace zní taky dobře! Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak už vím pro co si tam opět zajdu :-D.
    Povedená recenze :-)!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo určitě si pro ni zajdi a děkuji moc za krásný komentář. :D

      Vymazat
  7. Úžasná a láká recenze! :)
    Knihu mám doma, takže se na ni těším o to více! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za hezky napsaný komentář moc si pochvaly vážím. Máš se na co těšit. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥