Červnové čtení 2016

11. 7. 2016


Tento měsíc to zase nebylo nic moc, ale už teď vím, že červenec bude o hodně lepší. V červnu jsem přečetla dvě knihy a jednu rozečetla. Tento článek asi bude hodně krátký, ale snad vám to nevadí.

PŘEČTENÉ KNIHY


Příběh Edgara Sawtella - recenze

Tato kniha byla skvělá, ale bohužel jednu výhradu jsem k ní měla a to, že v půlce se autor hrozně rozepsal, ale o ničem furt popisoval různé scény úplně do detailů a to se mi moc nelíbilo. Nebýt tohoto mínusu v půlce knihy, tak by ode mě kniha dostala plný počet hvězdiček. Byl to opravdu skvělí příběh o jednom dítěti a psech u kterého jsem i brečela. Hodnocení: 4/5

Anotace:
Román líčí život Edgara Sawtella, němého chlapce, který vyrůstá na venkovském statku na okraji chráněné oblasti Chequamegon. Jeho rodiče převzali tradici Edgarova dědečka a živí se chovem a výcvikem psů. Edgar prožívá idylické dětství se svou nerozlučnou přítelkyní, fenkou Almondine. Jeho svět se zhroutí v okamžiku, kdy mu nečekaně umírá otec, a situaci ještě vyostří příchod Edgarova strýce Clauda, který převezme vedení stanice a sblíží se s Edgarovou matkou. Ojedinělý román s pověstí bestselleru variuje hamletovské téma a osloví i náročnějšího čtenáře.


JANE

Tato kniha byla naprostou peckou, skvěle jsem si u ní oddechla a byla i celkem tenoučká, což jsem potřebovala po Příběhu Edgara Sawtella. Po přečtení této knihy bych si hrozně ráda přečetla Jane Eyerovou, která na mě čeká v knihovničce. Dávám této knize o jednu hvězdičku méně, protože to byla jen oddechovka a nic extra u čeho bych měla otevřenou pusu a řekla páni. Hodnocení: 4/5

Anotace:
Novodobé zpracování klasického příběhu o Janě Eyreové je současným milostným příběhem s dramatickou zápletkou. Jane Mooreová se po smrti rodičů vzdá studia na výtvarné škole a přijme místo chůvy malé holčičky, jejímž otcem je stárnoucí bývalý rocker. Dívka se sžívá s malou Maddy a chodem domácnosti Thornfield Parku, postupně začne podléhat kouzlu zkušeného podmanivého muže a poprvé v životě se zamiluje. Dům ale skrývá tajemství, které život všech obrátí naruby.

ROZEČTENÉ KNIHY


Řezník - recenze

Tato kniha byla sice na konci června ještě rozečtená, ale já jí už přečetla a tak si můžete přečíst i recenzi. Tato kniha mě nadchla a díky ní mám ještě více radši thrillery. Od autorky bych si ráda přečetla ještě něco. Knihu určitě doporučuji. Hodnocení: 5/5

Anotace:
Před třiceti lety policejní náčelník Edward Shank dopadl a zastřelil nejproslulejšího sériového vraha v historii Seattlu: Řezníka z Beacon Hill. Nyní, ve věku osmdesáti let, přenechává svůj viktoriánský dům vnuku Mattovi, nadanému kuchaři.
Během rekonstrukce, kterou Matt v domě provádí, dojde k hrůznému objevu. Matt se musí rozhodnout, zda bude ignorovat děsivé tajemství, půjde na policii či zda vezme věci do vlastních rukou. Minulost jeho rodiny si ale vybírá svou daň i na něm a on sám se začíná zneklidňujícím způsobem měnit.
Jeho přítelkyně Sam věří, že její matka byla zavražděna Řezníkem, třebaže k její smrti došlo dva roky poté, co Edward Shank vraha zastřelil. Sam nicméně její pátrání přivádí stále blíž k pravdě… a také rovnou k Mattovu hroznému tajemství.


Četli jste některou knihu z tohoto článku? Jak se vám líbila?

Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

16 komentářů:

  1. Janu jsem četla a líbila se mi. Bylo to něco malinko jiného než originál, i když příběh byl stejný,ale taky to mělo něco do sebe. Rozhodně mě překvapila. Na Řezníka se chystám teď :) a nemůžu se dočkat odpoledne :)
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jane byla skvělá a teď jsem zvědavá na tu pravou Jane. Řezník byl výborný a všem doporučuji. :-)

      Vymazat
  2. Nečetla jsem ani jednu, ale zaujal mě Řezník, tak uvidím jestli si jej nakonec pořídím nebo ne:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že tě Řezník zaujal a určitě si ho pořiď. Doufám, že tě nezklame. :-)

      Vymazat
  3. Jo, Reznik byl neco. Ze zacatku jsem se hrozne bala kvuli tem detailum, ale nakonec z toho autorka nedelala takovy masakr, uf :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Najviac ma zaujala posledná kniha, tá vyzerá naozaj dobre, rada by som si ju prečítala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řezníka si určitě přečti stojí za to bylo to perfektní čtení :-)

      Vymazat
  5. Moc hezký výběr knížek. Sama pokukuji po Řezníkovi, slyším na něj samou chválu, a rozhodně se chystám na Jane, ta mě láká z Tvého výběru zatím úplně nejvíc :) Měj se krásně a přeji příjemný červenec a spoustu času na čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za hezký komentář. Řezník je výborný a Jane to samé moc doporučuji je to super čtení :-)

      Vymazat
  6. Krásné kousky! :)
    Řezníka jsem taktéž četla a byla jsem taktéž nadšená :) Je to opravdu povedená kniha :)
    Pěkné čtení i v červenci! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. Řezník byl něco a určitě si ho někdy budu muset přečíst :-)

      Vymazat
  7. Parádní knihy. Mě teda nejvíc láká řezník !

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥