Recenze: Na hraně zapomnění

17. 7. 2016

Když jsem tuto knihu viděla na buxu, tak jsem ji hned musela mít. Byla jsem na ni moc zvědavá, protože slibovala nádherný romantický příběh dvou mladých lidí a já jako milovnice romantiky jsem se do ní musela hned pustit. Vždy si před čtením dané knihy přečtu recenze ostatních lidí abych věděla, do čeho jdu, je to takový můj rituál a díky těm recenzím jsem dospěla k názoru, že to bude opravdu dobrá kniha, ale to jsem ještě nevěděla…



Camryn měla skvělí život, až do té doby co její brácha Cole musel nastoupit do vězení, mamka s tátou se rozvedli a její přítel zemřel při tragické autonehodě. Naštěstí má nejlepší kamarádku Natalii, která ji se vším pomůže. Po jedné nehodě v jednom baru, kde se pohádá i s Natalií se Camryn rozhodne odjet někam hodně daleko. Vezme si jen nejnutnější věci a vyrazí. Vůbec neví, kam pojede, prostě si na autobusové zastávce vezme první lístek se spojem, který uvidí.

V autobuse se seznámí s jedním klukem Andrewem, který ji nejdříve pekelně štve, protože nechce ztlumit hudbu ve svých sluchátkách a ona díky tomu nemůže spát. Nakonec se skamarádí a dozvědí se, že pojedou hodně dlouhou cestu společně a tak se jejich kamarádství rozroste ještě více. Díky Andrewovi si Camryn skoro nikdy nevzpomněla na svůj minulí život. Žila v přítomnosti a konečně se i po dlouhých měsících pořádně zasmála.


Padli si oba hodně do noty za krátkou chvíli, ale nikdo si zatím nevzpomněl, že jednou jejich cesty skončí a oni se budou muset od sebe oddělit a asi se už ani nesetkají. Užívají si dny, kdy jsou spolu. Bohužel cesta jednou skončí, ale to není to nejhorší, co se jim stane je tam také jedno tajemství, které někdo z nich hodně dlouho tají.

  

Na začátku této recenze jsem první odstavec ukončila tímto způsobem: ale to jsem ještě nevěděla… dodatek je tento: že to bude tak výborné. Všechny recenze co jsem prošla psali o dobré knize, která ničím nenadchne. Dobrá je za tři a já si myslím, že tato kniha je výborná prostě na jedničku.
Co se týče obálky knihy, tak ti co mě znají trochu déle, tak vědí, že se mi na obálkách nelíbí postavy, ale tady je to něco jiného sem se to vyloženě hodí. Konečně nějaká obálka, u které hodnotím kladně fotografie postav. Také písmo na knize je krásné a sladění barev taktéž. Obálka se mi prostě líbí a nic bych neměnila.

Příběh byl neskutečný a moc se mi líbil. Přijde mi originální v tom, kde se hlavní postavy potkaly a kde se do sebe zamilovali, sice mi to malinko připomíná knihu Amy a Roger na cestě, ale i tak mi to zpracování přijde skvěle vymyšlené. Od první stránky jsem knihu nemohla odložit a ke konci jsem byla jen šíleně napjatá, jak to skončí, protože tato kniha má i druhý díl Na hraně věčnosti, který jsem si naštěstí koupila spolu s touto knihou.

Postavy no co k tomu říct mám klady i zápory, ale začnu hned asi těmi méně pozitivními věcmi. Natálii jsem si moc neoblíbila na začátku, až ke konci jsem si k ní udělala lepší vztah, ale stejně to nebylo ono. Také jsem měla chvilky, při kterých jsem neměla ráda jak Camryn, tak Andrewa hlavně při těch sexuálních scénách to bylo hodně divné, co prováděli a jak mluvili. Dalším mínusem je posledních sedmdesát stran, protože ty mi přišly najednou hrozně moc rychlé jako by to chtěla autorka mít už konečně za sebou a tak to nějak rychle sepsala, aby příběh mohla vydat. Ale teď k tomu pozitivnějšímu. Byly tam opravdu skvělé zápletky, proto jsem se u knihy ani jednou nenudila. Také mi přišlo super, že kapitoly jsou jak z pohledu Andrewa, tak i z pohledu Camryn a tak jste měli najednou větší rozsah toho příběhu.

  

Shrnutí je takové, že určitě by si ji měl přečíst člověk, který má rád romantické knihy anebo člověk, který hledá nějaké oddechové čtení. Moc se mi líbil styl psaní a čtení mi rychle ubíhalo. Určitě tuto knihu doporučuji je to parádní čtení na léto a je i poměrně tlusťoučká má skoro 400 stran což je na romantiku docela dost. Yoli určitě udělalo dobře, že knihu vydalo a jsem za ni moc ráda.

J.A. Redmerski se narodila 25. listopadu 1975. Žije v severní Little Rock, Arkansas se svými třemi dětmi a Maltezáčkem. Je milovníkem televize a knih, které posouvají hranice a je velkým fanouškem AMC The Walking Dead.

Výsledek obrázku pro 5 stars icon

Originální název: The Edge of Never
Počet stran: 398
Přeložila: Jana Jašová
Nakladatelství: Yoli
Rok vydání: 2014


Chtěli byste si tuto knihu přečíst? Nalákala jsem vás na ni?

Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

8 komentářů:

  1. Moc pěkná recenze :) Je to už déle, co jsem knihu četla, ale líbila se mi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem jí ještě nečetla, ale připadá mi zajímavá, připíšu si jí na svůj dlouhatánský seznam. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si ji připiš byla krásná a na léto jako stvořená. Snad se ti teda bude líbit stejně jako mně. :-)

      Vymazat
  3. Skvělá recenze! :)
    Sérii mám doma a neskutečně moc se na ni těším!! Doufám, že se k ní dostanu co nejdřív :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že ji máš doma. Máš se opravdu na co těšit. A děkuji za pochvalu 😁

      Vymazat
  4. Moc hezká recenze. Já romantické knihy čtu málo (vlastně jen Sparkse :D ), ale dost jsi mě nalákala. V nejbližší době jsem chtěla nakoupit něco na buxu, takže se po ní možná poohlédnu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, ale bohužel už tam není za tak výhodnou cenu pod stovku jako jsem ji kupovala já to je škoda. Snad se ti kniha bude líbit stejně jako mně. :D

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥