Unboxing #22

15. 8. 2016

Na Facebookové stránce blogu jsem se vás zeptala, jestli mám vydat další článek o nových knihách po druhé za sebou. Psali jste, že ano a tak jsem ho sepsala. Asi tak před týdnem mi napsalo nakladatelství Větrné mlýny, jestli mi mohou poslat zdarma jednu knihu na recenzi. Neberu všechny nabídky, které dostanu a tak jsem si pročetla odkazy, které mi tam nechali, a také jsem se podívala na pár knížek, které vydali. Moc mě zaujali a tak jsem na nabídku kývla a dnes mi přišel balíček.


Takto balíček vypadal a první co jsem si říkala. Páni ta kniha bude pěkně tlustá, protože balíček byl těžký a silný.


Kuk.


Nemohla jsem uvěřit svým očím tři knihy? Psali mi, že pošlou jen jednu. Jsem za ně hodně ráda. Pročetla jsem si anotace a všechny knihy vypadají skvěle. Hned jsem se pustila do knihy Skoro směšná story a moc mě zatím baví opravdu super.


Skoro směšná story

Anotace: Patnáctiletý Craig Gilner je v koncích, na vysněné škole dosahuje jen průměrných výsledků, nezvládá tempo výuky, nezvládá život. Večery tráví poflakováním se svým nejlepším kamarádem a kolotoč povinností a útěků v něm vyvolává deprese. Se vším se rozhodne skoncovat skokem z brooklynského mostu… Autobiograficky laděný román Neda Vizziniho s humorem popisuje, jak vypadá běžný život na psychiatrickém oddělení, zároveň je vážnou sondou do depresí stižené mysli.


Lala

Anotace: Tato kniha se rozprostírá někde mezi tradicí rodinné ságy, životopisem, románem o dospívání a nikdy nekončícím
rozhovorem. Sledujeme příběh ženy, která v životě měla vždy více rozumu než štěstí. A právě díky tomu bezpečně a relativně klidně prožila nejděsivější století v dějinách Evropy. Perspektiva dospívajícího vnuka, z níž sledujeme minulé i současné osudy hlavní hrdinky, dodává knize specifi cký půvab. „Počátky příběhu se obvykle ovíjejí kolem předmětu, osoby, vůně či veselé historky, jako by to byl napůl úponek a napůl chápavý zvířecí ocas; příběh potom křepčí a skotačí, odnožuje se a množí v celou houštinu slov a point, je nezastavitelný, kypí bez ladu a skladu, kvůli němu chladne čaj, rozvařují se těstoviny a z paměti se vytrácejí důležité věci… Tak ať.“Jacek Dehnel


Počong aneb O pinoživosti lidské existence

Anotace: Hrdina tohoto románu denně prochází podivnou metamorfózou, v závislosti na denní době mění pohlaví. Dopoledne se stává ženou a prodává v květinářství, odpoledne se činí jako muž v opravně deštníků. Před očima užaslého čtenáře se odvíjí život jedince žijícího jedním dechem dva různé životy, dva naprosto odlišné pohledy na svět. Má tento člověk své místo ve společnosti tak prudce definované genderovými rolemi, jako je ta naše? Společně s naším hrdinou hledáme odpověď na tuto dotěrnou otázku napříč humorně-mystickým příběhem, který autoři vyšívají košatou češtinou, protkávají nemilosrdným humorem a koření dravou chutí psát. Do textu jako do kroniky tvůrci uložili zážitky a poznatky načerpané vlastními životy, a jak dokládá poznámkový aparát, drtivá většina popsaných geografických, přírodopisných a situačních bizarností má základ v realitě. Tato kniha je tak krom jiného znovupotvrzením skutečnosti, že lidská fantazie nezřídka selhává v konfrontaci s podivuhodnou pestrostí, kterou překypuje reálný svět kolem nás.

Zaujala vás některá kniha?

26 komentářů:

  1. Přeji pěkné čtení :) Také mi psal pán z tohoto nakladatelství a když jsem chtěla dopředu vědět, jaké mají podmínky, abych věděla, do čeho jdu, protože nás čeká ještě dovolená, a kdyby na to spěchali, tak bych nestíhala, tak už neodepsal. Divné jednání...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. To je divné, ale je pravda, že když jsem psala adresu, tak i normální nakladatelství se ti pak ozve třeba že knihy odeslali apod... Ale tady ne, tak snad se komunikace zlepší. :)

      Vymazat
  2. Také mi psali, ale jejich knihy mě příliš nezaujaly...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, ale je to lepší než se nutit do knihy, která tě vůbec nezaujala. Já mám štěstí, že mě všechny tři knihy zaujaly. :)

      Vymazat
  3. Mě přišel dneska také balíček se stejným obsahem, tak snad budeme spokojené :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad budeme. Já jsem s tou první knihou zatím parádně spokojená. :D

      Vymazat
  4. Zajímavé knihy, všechny tři. Mně bycse líbily moc.
    Www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Všechny vypadají výborně! Tak ať se i skvěle čtou! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já už jsem se těšila, že Ned Vizzini, autor jedné z mých nejoblíbenějších knih (It's Kind of a Funny Story) má i další knihy, tak že si od něj přečtu víc, a ona je to tahle, ale přeložená. :D Škoda.. Ale určitě se ti bude líbit, mně se líbila moc. :) Tak přeju, ať se ti všechny dobře čtou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak promiň, že jsem tě zklamala. Mě se zatím hodně líbí a nemohu se od ní odtrhnout. :)

      Vymazat
  7. Tak to je pořádná nadílka :-) Přeji hezké čtení.

    OdpovědětVymazat
  8. Také mi přišly, já osobně jsem hodně zvědavá na Lalu. Těším se na recenzi. ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Teda, to si sa teda musela potešiť :) Všetky tri vyzerajú super, teším sa na recenzie!

    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  10. Páni, gratuluji! :) Musím přiznat, že o knížkách i o nakladatelství slyším úplně poprvé. O.o Ale zaujala mě kniha Lala (a má nádhernou obálku :D ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já jsem jim i psala, že je vůbec neznám :) Kniha Lala má opravdu nádhernou obálku a moc se na ni těším. :)

      Vymazat
  11. Když čtu anotaci ke Skoro směšná story, tak si říkám, jestli podle téhle knihy nebyl natočen film Něco jako komedie. Vypadá to hodně podobně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si hned vzpomněla na film Přelet nad kukaččím hnízdem, tak jestli myslíš tohle. A kdyby jo, tak je to sice trochu podobné, ale kniha je trochu o něčem jiném. :)

      Vymazat
  12. Krásné počtení, těším se na dojmy, na recenze. :)
    Chic by Jane

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné přírůstky! :)
    O nakladatelství ani o knihách jsem ještě neslyšela, tak ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já jsem o nakladatelství ani o knihách také neslyšela. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥