JAKÉ KNIHY VYCHÁZÍ V ZÁŘÍ 2016

1. 9. 2016


Je prvního září a to znamená, že je čas na článek co vychází v září. Tentokrát je toho celkem dost. Já jsem si vybrala devět knih, které si určitě chci někdy koupit. Přeji vám krásný nový školní rok a ti, kteří jsou naposledy na střední jako já, tak držím palce u zkoušek. Tak a my jdeme na to.

Papírová srdce - Claire Contreras
Vychází 29.9. (Baronet)

Ztratil jsem ji. Ne, neztratil. Odehnal jsem ji. Odjakživa byla moje nejlepší kamarádka. Neměl jsem se do ní zamilovat. Choval jsem se lehkovážně a jí to zlomilo srdce. Myslel jsem, že jsem se zachoval správně. Uběhly roky a teď se mnou musí pracovat. Připomíná mi, proč jsem se do ní zamiloval. Ale tentokrát udělám všechno, co bude v mých silách, abych ji už nikdy nenechal odejít.





Srdeční záležitost - Gilles Legardinier
Vychází 27.9. (Domino)

Středoškolská léta nás formují pro celý život: v dobrém, ve zlém, ve všem.


Pokud bychom chtěli najít ukázkový příklad šťastné holky, našli bychom ho v Camille. Studuje poslední ročník gymnázia na malém městě, je obklopena partou nerozlučných kamarádů, se kterými se zná už od školky, a jako všichni lidé jejího věku si klade spoustu otázek o životě, lásce a přátelství.
S blížící se maturitou se dny začínají plnit starostmi s učením, profesory a rodiči. Camille ale brzy přijde na to, že skutečné problémy vypadají docela jinak: nedlouho před maturitou zjistí, že její nejlepší kamarádka Lea trpí nevyléčitelnou nemocí. Je to šok. Co teď? Přijmout krutou pravdu, anebo se držet naděje na zázrak?
I přes tíhu situace a vlastní strach se Camille a ostatní spolužáci snaží být Lee oporou, tráví s ní čas a především dělají všechno pro to, aby byla Lea šťastná a spokojená. Před krutou diagnózou se ale jen tak utéct nedá a nikdo vlastně neví, kolik času Lee zbývá. A tak je nutné nepromarnit ani minute, užívat života a vytvářet sin a Leu jen ty nejlepší vzpomínky...

Pravidla lásky - Nora Robertsová
Vychází 20.9. (HarperCollins)

Správná cesta

Po děsivém setkání s ozbrojeným cizincem na pláži ostrova Lesbos zažije Morgan překvapení – z útočníka se vyklube zámožný přítel její kamarádky Nicholas Gregoras. Jenže Morgan ho podezírá, že je zapletený do pašování drog! Když pak dojde k vraždě neznámého muže, je si téměř jistá, že v tom má prsty právě Nicholas. Ten ji však přesvědčuje, že se naopak snaží rozbít kruh pašeráků drog a obává se, že je Morgan v nebezpečí. Co bude silnější? Morganina podezření spojená se záhadným řeckým magnátem, nebo spalující touha, kterou v ní probudil jeho polibek?

Za vším hledej ženu
Když ambiciózní právnička Tory přijme práci šerifky v městečku Friendly v Novém Mexiku, myslí si, že to nebude těžký úkol. Ale jen do chvíle, kdy se u ní objeví známý režisér Phillip Kincaid, kterého předvedl strážník za překročení rychlosti jízdy. Vzájemná přitažlivost se totiž nedá přehlédnout. Tory je ovšem pevně rozhodnutá nedat se a Phil to s ní opravdu nemá snadné. Jenže když si Phil něco umane, pak to také musí dostat! Teď chce téhle sebevědomé šerifce dokázat, že i vynikající advokátka může někdy prohrát… a ochotně se podrobit lásce!

Navždy a věčně - Jennifer L. Armentrout
Vychází 14.9. (Baronet)

Pro někoho může být mlčenlivost zbraní. Pro Mallory „Myšku“ Dodgovou představuje štít. Naučila se, že nejlepším způsobem, jak přežít, je neříkat nic. Přestože od její noční můry uplynuly už čtyři roky, dělá si starosti, že svůj strach nikdy nepřekoná.

Po letech domácího vyučování se musí Mallory postavit čelem k tomu, že maturitní ročník stráví na veřejné střední škole. V hlavě se jí odehrávaly všelijaké děsivé scénáře, nikdy se jí však ani nesnilo o tom, že hned první den ve škole narazí na Ridera Starka, svého kamaráda a ochránce, kterého neviděla už od dětství.
Netrvá dlouho a Mallory si uvědomí, že pouto, jež kdysi s Riderem sdílela, nezesláblo. Naopak, čím víc se jejich vztah prohlubuje, tím víc vychází najevo, že dívka není jediná, kdo zápasí s minulostí. Když se Riderův život vymkne kontrole, Mallory se musí rozhodnout, jestli zůstane mlčet, nebo mu promluví do duše. Kvůli lidem, které miluje, a kvůli vlastní budoucnosti musí pravda vyjít najevo.

Jednou tě najdu - Carrie Elksová
Vychází 5.9. (Ikar)

Je rok 1999. Na exkluzivním večírku na oslavu nového milénia se letmo seznámí Hanna a Richard; ona je sebejistá, spontánní Angličanka, on je bohatý, povinnostmi svázaný Američan. Pocházejí z jiných světů a nemají společného zhola nic – tedy až na elektrizující vzájemnou přitažlivost. S novým rokem pro ně začíná i nová romance. Ani jeden z nich však není schopen předvídat, že to, co začalo jako flirt, se promění v turbulentní vztah, který jim zlomí srdce víckrát než dovedou spočítat. V průběhu dalších patnácti let sledujeme jejich štěstí i odloučení, odpuštění i bolest. Carrie Elksová napsala romanci vpravdě moderní: o lásce, která nikdy není samozřejmá a kdy překážky a nástrahy společného života je častokrát snazší obejít, než jim čelit. Ale to má vždycky své důsledky…


Rodina ze dne na den - Rowan Coleman
Vychází 7.9. (Domino)

Někdy zažíváme tolik štěstí, že se tomu zdráháme uvěřit.


Před šesti měsíci se Sophie Millsová vzdala všech vymožeností velkoměsta a odstěhovala se z Londýna na venkov. Neměla jinou volbu: do jejího života nečekaně vpadly děti její zemřelé kamarádky, o které se musela postarat. Začátky byly těžké, ale dnes už Sophie ví, že obě holčičky miluje. A zároveň v ní sílí pocit, že miluje také jejich otce, i když ho vlastně moc nezná...
Značkové lodičky skončily ve skříni – ostatně kam by je tady v Cornwallu nosila? Dříve bývaly téměř součástí její osobnosti, ale teď se staly nepotřebným krámem, který dala dětem na hraní. Sophie nad tou proměnou žasne: najednou nepotřebuje nic z toho, co pro ni bývalo nezbytné, a je prostě šťastná. Ano, občas se vyděsí obrovské odpovědnosti, kterou přijala, ale po většinu času je z ní spokojená máma.
Sophie váhá jedině nad tím, jestli má do svého života přijmout i Louise. K tomu, aby se stala matkou ze dne na den, ji donutily okolnosti. Ale založit ze dne na den rodinu, to už je otázka volby. A Sophie váhá: miloval by ji Louis i za jiných okolností? Nevidí v ní jen jakousi náplast za zemřelou ženu? A dokáže ona sama žít s vědomím, že její případné partnerské štěstí stojí na smrti kamarádky? Spousta otázek, na které Sophie hledá odpovědi... Bude je umět nalézt?

Kouzelný náramek - Viola Shipmanová
Vychází 2.9. (Leda)

Kouzelný náramek
Díky rodinnému šperku si tři ženy jasněji uvědomí, že na rodině velmi záleží. Příběhy ukryté v přívěscích změní jejich pohled na život a ony najdou novou chuť ho žít.

Lolly dostávala od své matky ke každým narozeninám jedno kouzlo spolu s připomínkou, jak důležité jsou rodinné vzpomínky. Teď je Lolly sedmdesát let, zhoršuje se jí paměť, a tak si uvědomí, že jí nezbývá moc času na to, aby obnovila vztah se svou dcerou a s vnučkou, protože obě byly stále příliš zaměstnané, než aby si našly chvilku na ni a na její rodinné historky.
Když ale Lollyině dceři Arden kdosi nečekaně zavolá a vyjádří obavu o její matku, vypraví se Arden za ní a vezme s sebou i svou dceru (a Lollyinu vnučku) Lauren. Lolly jim pak vypráví příběhy spojené s jednotlivými přívěsky na náramku – a všechny tři si znovu najdou cestu k sobě navzájem a také radost, naději a lásku.
Ještě jeden den - David Levithan
Vychází 26.9. (CooBoo)

Ještě jeden den
Pro Rhiannon jsou všechny dny stejné. Časem se smířila i s tím, že její přítel Justin je temperamentní, ale odtažitý, a že to není kluk z romantických filmů. A naučila se několik základních pravidel: nedělat si příliš velké naděje, neupínat se na Justina a nesnažit se ho změnit. Ale jednou se vše změní. Justin je jako vyměněný a prožijí dokonalý den. Ovšem příští ráno si Justin z předchozího dne vůbec nic nepamatuje a vše se vrátí do starých kolejí. A najednou do jejího života vstoupí cizinec, který tvrdí, že onen dokonalý den strávila s ním – s ním v Justinově těle.




První konec - Lauren Jamesová
Vychází 26.9. (CooBoo)

První konec
Osudem Katherine a Matthewa je rodit se stále znovu a znovu, století za stoletím. Jejich přítomnost pokaždé změní historii o fous k lepšímu a pokaždé se do sebe beznadějně zamilují, ale osud je vždy tragicky rozdělí. Od dob krymské války, obléhání Carlisle až po brzkou budoucnost v letech 2019 a 2039 obětují své životy, aby zachránili svět. Ale proč se pořád vrací zpátky? Čeho musí dosáhnout, než jim bude umožněno žít v lásce a míru? Možná ten další konec bude jiný.

    




Na co se těšíte vy?

  Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

14 komentářů:

  1. První a druhá knížka mě moc zaujala, budu se těšit na recenze :)

    GIVEAWAY O LUXUSNÍ NÁRAMKY | BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to si počkáš hodně dlouho. Než si je koupím to bude chvíli trvat. :D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. To bude, ale nekoupím to tento měsíc. Tyto články jsou super, když děláš seznamy dárků k vánocům hodně mi vždy pomohly. :)

      Vymazat
  3. Další kniha od Rowan Coleman, a já jsem s touto autorkou stále ještě nezačala. Už to budu muset napravit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také :D Moc mě ty její knihy vždy hodně nadchnou, ale ve finále na ně zapomenu a nekoupím si je. Musím to napravit a už si konečně alespoň jednu koupit. :D

      Vymazat
  4. Těším se na Papírová srdce a Ještě jeden den :) Díky za skvělé tipy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec za co :D Vybrala jsi opravdu skvělé kousky. :)

      Vymazat
  5. Nejvíce se těším asi na "První konec" :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O této knize jsem vůbec nevěděla, ale aspoň, že píši tyto články, protože se dozvím o hodně skvělých knihách. Já se obzvlášť na tuto moc a moc těším. :D

      Vymazat
  6. Podzim bude naprosto skvělý :3
    Z Tvého článku mám v plánu Navždy a věčně, Kouzelný náramek a První konec :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mně tam chybí nějaký pořádný thriller :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám teď thrillery hodně ráda, ale nějak jsem žádný pořádný nemohla najít, tak snad příští měsíc. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥