TBR ZÁŘÍ 2016

11. 9. 2016


Je na čase udělat TBR na září. Stejně jako v srpnu, tak i tento měsíc jsem si dala za úkol přečíst pět knih. Snad mi plány vyjdou a já budu stejně spokojená jako minulý měsíc. Je mi jasné, že se určitě vrhnu i na jinou knihu, která tu nebude, ale to je normální a já se tomu ani nedivím. Vybrala jsem si knihy, které si chci moc a moc přečíst a tak doufám, že mě žádná kniha nezklame.


Jako první bych ráda přečetla Lásku podle Shakespeara první díl. Tuto knihu dočtu určitě dnes a vy se tak můžete těšit v nejbližší době na recenzi. Více o ní psát nebudu, abych vám něco neprozradila.

Anotace: „Milovat, či nemilovat svou studentku, to je, oč tu běží...“
I v 21. století může na univerzitě vzkvétat zakázaná láska jako ze Shakespearova dramatu
Aubrey Priceové začíná poslední semestr jejího bakalářského studia na torontské univerzitě. Zdá se, že už brzy v poklidu dokončí svá studia Shakespearových děl. Pak se ale na katedře objeví nový asistent Daniel a Aubrey se do něj zamiluje. Ani jemu není chytrá, vtipná a nezávislá dívka lhostejná. Ale je tu přísný zákaz vztahů mezi učitelem a studentkou na univerzitě, fakt, že je Daniel děkanovým synem, a také jeho temné tajemství z minulosti…


Jako další si vezmu recenzní výtisk od Mladé fronty, na který jsem hodně zvědavá, protože je to kniha, která má originální příběh. Nikde jsem nečetla žádnou recenzi a tak se na knihu těším ještě více, protože nevím, jestli se lidem líbila nebo ne.

Anotace: Podmanivý příběh o mladé ženě, jejíž osud závisí na tom, jak se rozhodne, když znovu potká svou první lásku. Ve střídajících se kapitolách se před námi odvíjejí dva možné scénáře – s překvapivě rozdílnými výsledky.

Hannah Martinové je devětadvacet a stále ještě netuší, co se životem. Od promoce žila v šesti různých městech a vystřídala bezpočet zaměstnání. Poté co se v New Yorku zaplete se ženatým mužem, rozhodne se vrátit zpátky do rodného Los Angeles. Zabydlí se u své kamarádky Gabby, která ji zavede na večírek s dávnými přáteli. Právě tam se Hannah setká se svým bývalým přítelem Ethanem. Gabby chce ale už po půlnoci domů a Hannah se ocitá před těžkou volbou – buď odejde s kamarádkou, anebo zůstane s Ethanem. Váhá. Co se stane, když odjede s Gabby? A co se stane, když ne?

Od této chvíle se kniha štěpí na dva různé příběhy s velikými důsledky pro Hannah i pro lidi kolem ní. A jak se obě odlišné reality rozvíjejí, vyvstávají v příběhu hlubší otázky o osudu a pravé lásce: Platí, že co se má stát, to se stane? Jak moc náš život určuje náhoda? A existuje něco jako spřízněná duše? Hannah věří, že ano. A v obou světech je přesvědčená, že ji našla.


Následně bych se ráda vrhla na druhý díl Lásky podle Shakespeara a už teď se nemohu dočkat, jak bude příběh probíhat.

Anotace: Aubrey Priceová má před sebou posledních pár týdnů studia na Torontské univerzitě. To, co mělo být nejkrásnějším obdobím jejího života, se pro ni ale stává utrpením. Tajný vztah s Danielem Grantem, asistentem na katedře angličtiny, čelí mnoha překážkám. Jeho odhalení by obzvlášt Daniela stálo nejen pověst, ale i celou kariéru. Oba doslova odpočítávají minuty, než budou moci být konečně otevřeně spolu. Mezitím hledají útěchu v tajných vzkazech a tolik výmluvných slovech Shakespearových dramat a sonetů. Dokážou svou zakázanou lásku udržet v tajnosti?


Také bych se už konečně ráda vrhla na knihu, kterou mi poslal samotný autor. Na Volbu se těším hlavně kvůli tomu, že takový příběh jsem ještě nečetla a podle mě bude naprosto skvělí.

Anotace: PŘEDSTAVTE SI BUDOUCNOST. PŘEDSTAVTE SI, ŽE ŽÁDNÁ BUDOUCNOST NEEXISTUJE.
Tým lidí se pokusí zvrátit to, kam dnešní společnost směřuje. Postupně odhalují, co mají oni jako jednotlivci, jako tým, i my jako lidstvo udělat, abychom hrozbě zabránili. Ve svých snech ji hlavní hrdina Tomáš vidí téměř každou noc. Lidé žijí jako krysy pod zemí a nad nimi zuří jaderná válka. Tomáš si brzy uvědomí, že mezi sny a dnešní realitou existuje jen tenká linie. Celý příběh vyústí ve strhující finále.


A jako poslední tu mám knihu, na kterou snad dojde také řada v září. Určitě knížku znáte, protože jeden čas byla úplně všude a já jsem moc ráda, že jsem si ji ve výprodeji koupila a také se na ni moc těším.

Anotace: Fascinují a temná dystopie ze světa, kde společnost zavedla nový zákon: Každé dítě má právo na život od chvíle početí až do věku třinácti let. Mezi třinácti a osmnácti je ale na rodičích, jestli ho vychovají až do dospělosti, anebo ho pošlou… rozpojit. Tohle nenápadné slovo znamená, že problémové děti, sirotci, anebo prostě ty, které v sobě mají příliš vzdoru, jsou odeslány do sběrných táborů, kde jsou jejich těla rozebrána a orgány předány těm, co je potřebují. Takže technicky žijí dál – alespoň to dětem říkají. Tři z nich, Connor, Risa a Lev, se setkávají v táboře a ani na okamžik nemají chuť žít dál…rozpojení. Jedinou šancí je útěk.


Co chcete v září číst vy? A četli jste nějakou knihu, co jsem zmínila?

Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

16 komentářů:

  1. Ta poslední kniha mě hodně zaujala, díky za tip :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha, která mě zaujala je Bez šance. Más moc hezké aranžování fotek.
    Www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za pochvalu. Bez šance se mi hned zalíbila a tak jsem na ni moc zvědavá. :)

      Vymazat
  3. Máš toho v plánu hodně :) Bez šance jsem četla, ale čekala jsem trochu víc :) A na Lásku podle Shakespeara se také chystám :) Tak hezké září a čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc snad to vše stihnu. Na knihu Bez šance se obzvlášť těším. :)

      Vymazat
  4. Četla jsem "Bez šance". Trvalo mi než jsem se začetla, ale nakonec to bylo super:)) Tak snad se ti bude líbit! Přeji pěkné čtení.:)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky chci tento mesic zkusit Bez sance :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Sérii Láska podle Shakespeara naprosto miluji, tak snad se bude líbit u druhý díl :3
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím jak se ti líbily. Díky tobě jsem je začala číst. :D

      Vymazat
  7. Jsem zvědavá na tvoje recenze na knihy :-)!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Na Volbu se taky chystám, tak jsem zvědavá, jestli mě osloví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na ni také moc zvědavá doufám, že mě nezklame. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥