JAKÉ KNIHY VYCHÁZÍ V ŘÍJNU 2016

1. 10. 2016


Bože můj toto letí už je zase další měsíc. Sice se těším na vánoce, ale chodím do posledního ročníku na střední a nechci, aby takhle rychle ten rok utíkal. Tentokrát jsem si vybrala osm knižních favoritů, které by měli vyjít v říjnu. Musím prozradit, že se na ně moc těším a doufám, že je také co nejdříve koupím. A o jakých knihách tu píši?

Vánoce po francouzsku - Fiona Valpy
Vychází 26.10. (Baronet)

Evie kdysi Vánoce milovala, ale teď se nemůže dočkat, aby se jich zbavila. Úplně sama odjede na francouzský venkov, aby zapomněla na nejhorší ztrátu, která může ženu potkat.

Vyzbrojená jen sešitem receptů po babičce je Evie odhodlaná Vánoce ignorovat a nejradši nikoho nevidět. Ale stane se, co vůbec nečekala. Sladké pokušení vyvolá ty nejromantičtější představy a zasuté pocity, světlo svíček zahřeje duši – a Vánoce přece jen přijdou i pro Evii, ačkoliv je nechtěla a nečekala…
A když se seznámí se svým sousedem – hezkým a charismatickým doktorem Didierem, který má za sebou podobně bolestné zážitky a ztráty jako ona, začnou se dít pravé vánoční zázraky.
Padající sníh, skvělá štědrovečerní tabule a trocha vánočního kouzla – bude to ale stačit, aby zmizel přízrak předchozích Vánoc?

Jeremy Poldark: Nový začátek - Winston Graham
Vychází 26.10. (Baronet)

Ross Poldark zažívá nejtíživější chvíle svého života. Po tragické ztrátě dcery a krachu společnosti na zpracování rudy, do níž investoval spoustu peněz, se ocitá před soudem. Čelí obvinění za podněcování k výtržnostem a za krádež nákladu dvou lodí, které ztroskotaly nedaleko jeho otcovského domu. Rossův největší protivník – zbohatlický finančník a spolumajitel mnoha dolů v Cornwallu George Warleggan – naopak posiluje svou moc a těší se, že se konečně zbaví nenáviděného nepřítele, k němuž navíc cítí i nepřekonatelnou osobní zášť. Není však jediný, kdo by přivítal odsouzení nekonformního příslušníka šlechtického rodu, jehož kořeny sahají několik set let do minulosti. Ross se tak může spolehnout pouze na svou manželku Demelzu, ženu prostého původu, která však každým svým počinem dokazuje, že je dáma každým coulem. Ve snaze Rosse zachránit se dokonce vydává za jedním z nejvlivnějších mužů v oblasti, sirem Johnem Trevaunancem. Zjišťuje však, že je to nesmírně složitý úkol, protože po zkušenostech s revolučními událostmi ve Francii se teď veškeré prohřešky proti veřejnému pořádku posuzují v Anglii daleko přísněji. Rossův život se tak ocitá ve vážném ohrožení.


Maják v bouři - Tara Sivec
Vychází 19.10. (Baronet)

Lucy a Fisher se seznámili v závěrečném ročníku střední školy týž den, kdy se Fisher přihlásil k ozbrojené složce námořnictva Spojených států. Jedinými absolutními hodnotami jeho života je služba vlasti a oddaná láska k Lucy.

Po svatbě žijí na nevelkém ostrově u východního pobřeží USA. Lucy je s Fisherovým povoláním smířená, za všech okolností ho podporuje a po každém jeho návratu z vojenské mise se mu snaží jeho chování tolerovat. Fisherovu osobnost však zásadně poznamenají zážitky z válečných zón, jež vedou k jednoznačné diagnóze, a sice posttraumatickému stresovému syndromu. Lucy svého manžela přesto hluboce miluje a bezmezně mu důvěřuje. Jednoho dne však Fisher dospěje k závěru, že začíná být pro své okolí a zejména pro svou manželku nebezpečný, a nevybíravým způsobem přinutí zdrcenou Lucy k rozchodu. Sám z ostrova odjíždí, aby absolvoval intenzivní psychoterapii. Po roce se vrací, odhodlaný Lucy přesvědčit, že se od základů změnil a že ji nikdy nepřestal milovat.

Mezi náma holkama - Lindsey Kelková
Vychází 19.10. (BB/art)

Nejlepší Vánoce všech dob?

Kdyby se dalo v životě stisknout tlačítko pro vymazání historie, Tess Brookesová by po šesti šílených měsících neváhala. Když se jí naskytne příležitost jet na Vánoce za nejlepší kamarádkou Amy do New Yorku, Tess po té šanci skočí. Je v tom jediný háček: bydlí tam Nick, muž, který jí zlomil srdce. A zrovna s ní znovu začal mluvit Charlie, jehož tak dlouho potají milovala a pak ho odmítla. Navíc je to nahnuté s její novou kariérou, a když se Tess přihlásí do fotosoutěže, má jen čtyři dny na pořízení soutěžní fotky, co by ji mohla zachránit.



Tři přání - Liane Moriarty
Vychází 19.10. (Ikar)

DEJ SI POZOR NA TO, CO SI PŘEJEŠ, MOHLO BY SE TO VYPLNIT…


Říká se „do třetice všeho dobrého a zlého“ a pro Kettlovy sestry to platí trojnásob – jsou totiž trojčata. Rozumná Lyn se pokouší ustát roli vzorné matky, starostlivé manželky a úspěšné podnikatelky, aniž by přitom přišla o rozum. Její zdánlivě méně úspěšná sestra Cat, pracující v oddělení marketingu, se snaží nepřijít o vysněné dítě a o manžela, jakého jí každá závidí, a „chudák“ Gemma ani nemá co ztratit, střídá příležitostné práce, bydlení i muže. Ale je tomu opravdu tak, jak se na pohled zdá? Co když je ve skutečnosti všechno trochu, anebo možná dokonce úplně jinak?



Labyrint: Rozkaz zabít - James Dashner
Vychází 19.10. (Yoli)

Prequel úspěšné sci-fi série „Labyrint“. Ještě předtím, než byl ustaven ZLOSIN, ještě předtím, než Thomas vstoupil do labyrintu, zasáhly Zemi sluneční erupce a propukla nemoc, se kterou se lidstvo dosud nesetkalo. Mark a Trina přežili erupce, ale to se ukázalo jen jako rozcvička před hrůzami, které je čekají. Nemoc, která se projevuje agresí a šílenstvím, zachvacuje postupně celý kontinent, a nikdo neví, odkud se strašlivý virus vzal. Panují pochybnosti, že v tom mohl být něčí zvrácený zájem… Mark a Trina jsou přesvědčeni, že existuje způsob, jak zachránit ty, které nemoc ještě nezničila. Jejich cesta za lékem na erupci je ale trnitá. V zdevastovaném světě má každý svou cenu, a oni by byli nejcennější jako mrtví…



Eva - Wm. Paul Young
Vychází 19.10. (Knižní klub)

Strhující román předurčený k tomu, aby se stal jednou z nejdiskutovanějších knih desetiletí – stejně jako autorovy předchozí tituly, Chatrč a Křižovatky, které dosáhly vrcholu žebříčku The New York Times a oslovily desítky milionů čtenářů po celém světě.

Když na břeh ostrova mezi tímto a oním světem vyplaví voda přepravní kontejner, Jan Sběratel v něm najde mladou ženu – polámanou, zmrzlou a sotva živou. S pomocí léčitelů a učenců dohlíží na její uzdravování a záhy zjistí, že ji její genetický kód spojuje s každou známou rasou. Nikdo ale netuší, jaké může mít její přežití význam. Nikdo, až na Evu, matku všech živých. Ta ji oslovuje „dcero“ a pozve ji, aby se stala svědkyní příběhu stvoření, jejího a vlastně i našeho…


Pršení je super, tati! - Benjamin Brooks-Dutton
Vychází 7.10. (Knižní klub)

Příběh o ztrátě, zármutku a kuráži

Ben je mladý a úspěšný, má roztomilého synka a před sebou zářivou perspektivu. Když jde jednou s manželkou Desreen v Londýně po ulici, náhle ji srazí auto. Jemu se na poslední chvíli podařilo uskočit i s kočárkem. Ve vteřině je z Bena vdovec, který se musí sám postarat o své šokované dítě. Za dva měsíce po ztrátě milované ženy se pustí do psaní blogu. Odmítá konvenční představy o žalu a chce přimět lidi, aby otevřeně hovořili o svých zážitcích. Zakrátko má Život vdovce milion zhlédnutí a rozpoutá debatu o tom, jak vypadá realita ztráty a zármutku…




Na co se těšíte vy?


26 komentářů:

  1. Tuto knihu tady nemáš, ale těším se na povídky k sérii Šepotání!!! Moc pěkný článek! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  2. Z Tvého výběru se moc těším na Maják v bouři a podívám se i po Třech přáních. Láká mě i Poldark, ale s tím musím teprve začít :) Přeji krásný říjen, měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, také se měj hezky. Já jsem na všechny knihy zvědavá hlavně na nového Poldarka. :)

      Vymazat
  3. Vánoce po francouzsku bude asi moje volba :). Jak jde o Vánoce tak beru všechno, ačkoliv romány pro ženy mě až tolik nebaví :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také mám ráda všechny knihy s tématikou vánoc a na tuto se moc těším. Doma mám už nějakou dobu Lásku po francouzsku první díl, tak jsem na obě knihy zvědavá. :)

      Vymazat
  4. Tento měsíc je velice zajímavý oproti září, tedy pro mě :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  5. Já čekám na ilustrovaného Harryho, na poslední Pekelné stroje a mnoho dalších... Článek mi vyjde v úterý ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já se nejvíc těším na Labyrint: Rozkaz zabít a Poldarka. :) V knihovně se podívám i po Třech přáních, autorka píše dobré knihy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Labyrint se také těším, ale bohužel jsem ještě nečetla první díly a ty zbylé díly. Filmy jsem ale už viděla a moc se mi líbily. :)

      Vymazat
  7. Z Tvého výběru mám v plánu jen další díl Poldarka. Ale jinak mnoho dalších knih, které budou vycházet jsou na programu také :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Poldarka se moc těším. Mám tuto sérii moc ráda a seriál jsem viděla a moc se mi líbil. :)

      Vymazat
  8. Tak tu poslední knihu rozhodně musím mít! Tak úžasná anotace! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem o té knize vůbec nevěděla a hodně mě láká. :)

      Vymazat
  9. Ach jo :) Potřebuju aby někdo v říjnu zamkl moji peněženku do trezoru a nedovolil mi se do ní dostat :D protože mám zálusk na spoustu knih :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Tak snad se to podaří a moc nebudeme utrácet penízky. :D

      Vymazat
  10. Jelikož mám po delší době zase chuť na nějakou romanťárnu, láká mě Maják v bouři, který má i hodně lákavou obálku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta obálka je vážně moc krásná a také se na knihu moc těším. :)

      Vymazat
  11. Pršení je super, tati! sa mi páči, to si hodím do wishlistu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O této knize jsem vůbec nikde neslyšela a moc mě zaujala. :)

      Vymazat
  12. Labyrint a 3 prani urcite (knizky od Liane mam moc rada,Labyrint js jeste necetla, ale tesim se, az si ho prectu :) a i ty ostatni vypadaji dobre, jen Poldark nevim, take jsem jeste necetla.
    Melisinblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem Labyrint také nečetla ani jeden díl. Poldarka doporučuji a moc se těším na tento nový díl. :)

      Vymazat
  13. Všetky tituly vyzerajú lákavo, osobne ma najviac zaujal prequel k Labyrintu, ktorý som čítala a tak by som chcela siahnuť aj po tejto knihe :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Labyrint chci už delší dobu zkusit po shlédnutí dvou dílů jsem si řekla, že by bylo dobré si přečíst i knihy. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥