TBR Říjen 2016

9. 10. 2016


Konečně je podzim moje nejoblíbenější období (spolu se zimou). Moc jsem se na něj těšila, ale více se těším na počasí, kdy bude kolem nuly, abych se mohla zachumlat do šály nebo do teplé deky. Ale zpátky k dnešnímu článku. Možná si říkáte kde je článek s přečtenými knihami za září. Musím vám říct, že jsem ho nenapsala kvůli tomu, že jsem přečetla pouze dvě knihy (Láska podle Shakespeara - první díl a Možná v jiném životě) a tak mi přišlo blbé napsat pouze na dvě knihy článek. Snad bude říjen lepší ve čtení. A jaké knížky si chci vůbec tento měsíc přečíst?


Ráda bych dočetla knihu, kterou zrovna čtu a to Navždy a věčně od Jennifer L. Armentrout. Knihu jsem dostala na recenzi od nakladatelství Baronet, za což moc děkuji. A mohu vám prozradit, že knížka je naprosto výborná a hned jsem se do ní začetla. Jsem zvědavá na konec, snad to neskončí nějak špatně.

Anotace: Pro někoho může být mlčenlivost zbraní. Pro Mallory „Myšku“ Dodgeovou představuje štít. Naučila se, že nejlepším způsobem, jak přežít, je neříkat nic. Přestože od její noční můry uplynuly už čtyři roky, dělá si starosti, že svůj strach nikdy nepřekoná.

Po letech domácího vyučování adoptivními rodiči se musí Mallory postavit čelem k tomu, že maturitní ročník stráví na veřejné střední škole. V hlavě se jí odehrávaly všelijaké děsivé scénáře, nikdy se jí však ani nesnilo o tom, že hned první den ve škole narazí na Ridera Starka, svého kamaráda a ochránce, kterého neviděla už od dětství.

Netrvá dlouho a Mallory si uvědomí, že pouto, jež kdysi s Riderem sdílela, nezesláblo. Naopak, čím víc se jejich vztah prohlubuje, tím víc vychází najevo, že dívka není jediná, kdo zápasí s minulostí. Když se Riderův život vymkne kontrole, Mallory se musí rozhodnout, jestli zůstane mlčet, nebo promluví. Kvůli lidem, které miluje, a kvůli vlastní budoucnosti musí pravda vyjít najevo.


Jako další knihu bych si ráda přečetla Volbu. Tuto tenkou knihu mám na recenzi od samotného autora a bohužel jsem se k ní ještě nedostala, tak opravdu doufám, že to tento měsíc napravím. Nevím moc co od knihy očekávat. Četla jsem pozitivní i negativní recenze a tak mě snad nezklame.

Anotace: „Zdá se mi o světě v plamenech. O jaderných bombách, které dopadají jedna za druhou a polykají města jako rakovina. O našem dožívání v podzemním krytu, kde se z nás pomalu stávají zvířata. Ty sny jsou tak živé. Bojím se, že se jednou budu chtít probudit a zjistím, že je pozdě.“

Tomáš je mladý muž v nejlepších letech. Ačkoliv se zdá, že mu nic neschází, upadá do stále větší deprese. V práci to s ním jde od desíti k pěti a po marných pokusech vzdává i snahu o opětovné sblížení se svou ženou Eliškou. Aby toho nebylo málo, pronásledují ho postapokalyptické sny plné beznaděje. Depresivní nálada ho opustí až v okamžiku, kdy se seznámí s podivínským psychologem Kohlem, který mu ukáže, jak být šťastným a lepším člověkem. To je ovšem jen začátek Tomášova příběhu, který nakonec vyústí ve strhující finále.


Následně bych si ráda přečetla konečně Janu Eyreovou, která je prý na podzim skvělá a snad jsem ani jednou nečetla negativní recenzi na tuto knížku. Příběh mě vždy hodně lákal a tak se na ni moc těším. Četli jste ji?

Anotace: Ubohý sirotek, Jane Eyreová, nemá nikoho, kdo by ji chránil před zlými příbuznými a učiteli. Odhodlaná najít své štěstí se stane vychovatelkou a začne tak svůj nový život v Thornfield Hall. Zanedlouho však Jane, zjistí, že Thornfield a vlastník usedlosti, pan Rochester, před ní skrývají tajemství.


A jestli mi zbude ještě čas, tak bych se ráda vrhla na Eclipse Bay - rodinná msta. Knihu jsem dostala o prázdninách k narozeninám a také jsem se k ní ještě nedostala a přitom mě hodně láká. Měli by to být tři díly a tak jsem zvědavá, jestli se mi ten první bude líbit, ale anotace zní opravdu skvěle.

Anotace: Eclipse Bay je městečko, které vyrostlo a vzkvétá na drsném oregonském pobřeží, kde jsou břehy skalnaté a nebezpečné, plné útesů a skrytých zátok. Toto malé městečko je však také plné tajemství stejně zrádných jako rozbouřené vlny oceánu.

Rodiny Harteů a Madisonů se vždy nenáviděly. Nenáviděli se jejich dědečkové. Nenáviděli se jejich otcové. Jako další generace by se Hannah a Rafe, měli nenávidět také, jenže Hannah Harteová – úspěšná svatební koordinátorka se skeptickým pohledem na manželství – si moc dobře pamatuje na tu dávnou noc na pláži, kdy se z Rafea stalo mnohem víc než jen „ten pitomý Madisonův kluk“. A Rafe si vzpomíná na hrdinské gesto, jež prokázalo, že Hannahin nespoutaný duch je silnější než jakákoliv nenávist – a zachránilo ho před téměř jistým zatčením.


Nyní se Rafe a Hannah po letech opět shledávají díky překvapivému dědictví a vracejí se do Eclipse Bay a k nepřátelství, jež stále rozděluje, a zároveň spojuje, jejich rodiny. A objevují cosi, co je příjemné a znepokojující zároveň. Rafe a Hannah nenávist necítí. To ani zdaleka.


Co chcete v říjnu číst vy? A četli jste nějakou knihu, co jsem zmínila?

18 komentářů:

  1. Janu Eyrovou zrovna dočítám. A musím říct, je ten příběh mám moc ráda, nicméně, kniha je místy psaná velmi zdlouhavě (někdy až nudně), a tak ji čtu neskutečně dlouho. Po velmi dlouhé době je to kniha, kterou čtu snad přes měsíc (jindy přečtu za měsíc i 3).

    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom jsem četla, že tam dlouho něco popisuje, ale doufám, že to nebudu číst až tak dlouho. Jinak bych byla celkem zklamaná za jednu knihu měsíčně. :(

      Vymazat
  2. Drzim palce at to zvladnes :-) Ja tento mesic asi nedam nic, nejak se mi nahromadily jine knihy :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Janu Eyerovou mám rovněž v tomto vydání, ale ještě jsem ho nečetla. Četla jsem ji kdysi dávno, i když ne celou, film znám skoro zpaměti, tak mě kniha moc neláká. Ale mám v tomto vydání i Na větrné hůrce a ta mě láká hodně...
    Ostatní knížky neznám, tak jsem zvědavá na tvé dojmy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem film ještě neviděla, tak mě kniha hodně láká. Na větrné hůrce mám také ve stejném vydání a i na tuto knihu se těším. :)

      Vymazat
  4. A jinak fakt obdivuji vás všechny, co plánujete knihy na měsíc. Mně tohle nikdy nevychází.... Jak do toho přijdou recenzáky, někdy opožděně, někdy moc brzy, nejsem schopná plány dodržet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám také tak. Poslední dobou si naplánuji čtyři knihy na měsíc a stejně z toho přečtu na nejvýš dvě, protože mi přijdou nějaké recenzáky anebo mám zrovna chuť na něco jiného. :)

      Vymazat
  5. Máš pěkné čtecí plány :) Navždy a věčně vypadá skvěle :) Janu Eyrovou jsem také četla a líbila se mi, ale je pravda, že v ní je občas trochu moc popisů.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Navždy a věčně je skvělá kniha. S dlouhými popisy jsem už smířená a tak doufám, že mi až tak vadit nebudou. :D

      Vymazat
  6. Hodně zvláštní mix knih, ale líbí se mi. :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné plány, držím palce a těším se na dojmy! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné plány! :)
    Navždy a věčně je naprosto dokonalá :3
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mám knížky Jennifer L. Armentrout docela ráda, ale nejsem si jistá, jestli se do Navždy a věčně poustět. Anotace mě moc nenalákala.

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥