Co právě čtu: Obyvatel

22. 11. 2016


Krásné úterý všem. Dnes mám poslední den volna, a tak si ho hodlám naplno užít. Budu si číst, lenošit a také psát recenzi, která vyjde tento týden, tak snad se těšíte. Napovím vám, že to bude na knihu, která v názvu má čísla. Určitě lidé, kteří mě sledují pravidelně, už vědí, o jakou knížku se jedná.

Teď ale zpátky k dnešnímu článku. V neděli jsem začala číst knížku Obyvatel od Francise Cottama. Od této knihy neočekávám mnoho, ale četla jsem pár recenzí, které byly kladné a tak doufám, že se to bude líbit i mně. Jednou jsem ji našla ve výprodeji na buxu a po přečtení anotace jsem ji do toho online košíku prostě musela hodit. Zatím vůbec nelituji tohoto nákupu, protože i když nejsem ani v polovině, tak se mi knížka hodně líbí a jsem zvědavá, co se tam bude dít dál.

Určitě se těšte na recenzi, kterou bych chtěla vydat určitě do čtrnácti dní. A o čem kniha vůbec je?

Anotace: Každý rok se miliony svobodných žen na celém světě nastěhují do nového bytu, ale jen málokterou napadne, že ani vlastní domov nemusí být ostrovem bezpečí.

Mladá lékařka Juliet Devereauová, jejíž manželství se nečekaně ocitá v troskách, zoufale hledá přijatelné místo k bydlení v Brooklynu. Potřebuje získat zpět ztracenou životní rovnováhu a začít nový život. Nemůže uvěřit svému štěstí, když konečně najde krásný a prostorný byt s výhledem na Brooklynský most. Vše se zdá být naprosto ideální… až příliš ideální….

V průběhu několika týdnů ji záhadné události vedou k podezření, že v bytě není sama, a nemůže se zbavit pocitu, že ji někdo sleduje. Podivné zvuky, které ji v noci probouzí, silueta muže, stojící v jejím pokoji… Její obavy však nejsou dílem zjitřené fantazie, ohrožení je až příliš reálné a o to hrozivější. Juliet je proti své vůli zavlečena do děsivé hry na kočku a myš a neexistuje žádná jistota, zda z ní vyjde živá…

Četli jste tuto knihu? Nebo ji vidíte poprvé? Zaujala vás? A co čtete vy?


6 komentářů:

  1. Jsem zvědavá na recenzi, knihu už jsem postřehla, ale zatím jsem neměla tu čest. Užij si volno i čtení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji určitě si volno a čtení užiji :D Jsem moc ráda, že se těšíš na recenzi. Měj krásný den. :)

      Vymazat
  2. Knížku jsem nečetla, ale docela jsi mě nalákala. Teď jsem nemocná, tak taky lenoším s knížkou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se knížka nehorázně líbí nic takového jsem nečekala. Jsou i kratší kapitoly, tak jde čtení ještě rychleji a to se nezmiňuji o tom, že se to skvěle čte :D
      Tak ať se co nejdříve uzdravíš, ale aspoň, že máš knihy, které si můžeš číst, to je na nemoci to nejlepší. :D Měj se hezky.

      Vymazat
  3. Jsem zvědavá na tvoji recenzi, knihu mám přečtenou. Pak ještě oporučuji, trochu podobná kniha - Spolubydlící :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za doporučení mrknu se na ni. A možná si ji koupím, teda jestli se mi bude líbit Obyvatel, ale věřím, že budu nadšená až do konce. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥