Seznam mrtvých - Jennifer L. Armentrout

19. 12. 2016

Když jsem tuto knížku viděla v edičním plánu u Baronetu, tak mi bylo jasné, že ji musím mít doma. Od této autorky jsem četla knížku Navždy a věčně, která se mi moc líbila a byla jsem zvědavá na tento YA thriller. Nakonec jsem ji přečetla a byla jsem nadšená. To dokazuje i doba čtení, protože jsem ji přečetla za dva a půl dne.

Ella je normální sedmnáctiletá holka, která chodí do posledního ročníku na střední a má kamarádku jménem Linds. Bohužel její rodiče se před čtyřmi roky rozvedli a ona žije pouze s mamkou, která je spíše kamarádkou než rodičem. Také se před nedávnem Ella rozešla se svým přítelem Gavinem, kterého zná už od dětství. V dětství se kamarádila jen s klukama: Gavinem, Pennem a Jensenem, ale něco se zhroutilo a oni se přestali tolik kamarádit.

Když se ztratí jedna jejich spolužačka jménem Vee, tak nikdo to ani moc neřeší, ale jednoho večera, kdy Ella jde pozdě k autu po jednom večírku, se stane něco hrozného. Nějaký klaun s kudrnatými vlasy a mikinou ji napadne a začne ji škrtit. Shodnou okolností se v pravou chvíli objeví její kamarád a klaun uteče a nikdo neví kam.

Ella je samozřejmě vyděšená a hodně nocí nemůže spát. Vše se ještě zhorší jedním malým dárečkem na její posteli, který tam nemá co dělat. Také se následně ztratí další spolužáci a nikdo neví, kdo dělá takovéto hnusné věci. Kdo se dál ztratí? Co Ella dostane se z toho? A kdo bude vrahem?

Mrkněte se na obálku, no není skvostná? Já si myslím, že je. Ta krev je tam tak skvěle udělaná, že to i vypadá hodně realisticky. Také se mi líbí, že tam toho není mnoho jen krev, název knihy a jméno autorky, které je dosti malé, aby nám hned nebilo do očí. Také hřbet knihy je dokonalý. Název Seznam mrtvých je nakreslený červenou barvou a hned to vypadá lépe než jen natištěné klasickým písmem.

Příběh se mi hodně líbil a jak jsem psala na začátku, tak jsem ji přečetla za dva a půl dne, což je u mě rekord s knihou, která má 342 stran. A i když jsou kapitoly malinko delší, tak i tak to hodně rychle ubíhalo, protože tam byla vždy buď nějaká velká zápletka, nebo se tam prostě jen něco dělo. Od začátku do konce jsem se od Seznamu mrtvých nemohla odtrhnout, ale někdy jsem přece jenom musela a občas ve dne jsem neměla náladu si něco přečíst, tak kdyby nebylo těchto věcí možná bych i knížku přečetla o něco dřív.

Co se týče postav, tak jsem si neskutečně oblíbila Ellu, Linds a Jensena, teda abych vám nelhala, tak Jensena jsem měla ráda až po pár stranách, protože na začátku mi přišel hodně namyšlený. S Linds a Ellou bych si určitě rozuměla a hodně obdivuji Ellu, která vše zvládala celkem v pohodě. Kdybych na jejím místě byla já, tak bych vyšilovala ze všeho.
Zato Brocka a Masona jsem neměla ráda už od první strany. Také se vám musím pochlubit, že konečně jsem nějak v půlce měla svého favorita, kdo by mohl být vrahem, a koukejte, já se trefila.

Knížku doporučuji všemi deseti, určitě si ji může přečíst každý, protože je to taková YA kniha s thrillerem, tak každý si v ní něco najde. Já jsem neskutečně ráda, že Jennifer patří mezi mé nejoblíbenější autory a na sto procent předběhla i Johna Greena, kterého mají všichni rádi, jen já jsem si k němu tu cestu ještě nějak nevybudovala.
Určitě si Seznam mrtvých přečtěte, je to výborná kniha plná napětí a také romantických chvil.

Jennifer L. Armentrout bydlí v Martinsburgu v Západní Virginii v USA. Když právě nepracuje, ráda čte, dívá se na zombie filmy nebo si užívá volný čas se svým manželem a psem Lokim. Hodně času rovněž tráví na Twitteru.
Už na základní škole, když začala psát povídky, snila o tom, že se stane spisovatelkou. A taky jí moc nešla matematika. Jennifer píše paranormální romány pro mládež, sci-fi, fantasy a romance ze současnosti.

J. Lynn je pseudonym autorky, pod kterým píše romantickou sérii Gamble Brothers, „new adult“ romány Počkám na tebe (Wait for You) a Jako led (Frigid), paranormální sérii Nephilim Rising nebo fantasy sérii Lux a Covenant.

Výsledek obrázku pro 5 stars icon

Děkuji moc nakladatelství Baronet za poskytnutí tohoto recenzního výtisku.
Knihu Seznam mrtvých si můžete koupit tady.

Originální název: The dead list
Počet stran: 342
Přeložila: Renata Heitelová
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016

6 komentářů:

  1. Moc pěkná recenze :) Na knihu se určitě také chystám :) Od autorky jsem pár kousků už četla a zatím nezklamala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Autorka to prostě umí parádní kniha a všem doporučuji přečíst. :)

      Vymazat
  2. Začátek toho příběhu mě celkem zaujal, ale ti zabijáci v tom nějak nejsou nic pro mě, asi bych to nedočetla. Už ta obálka mě děsí. :D Já když už, to zase můžu, tak únosy a války.

    Lauralex,
    www.brcqo.blog.cz
    (nemáš možnost URL adresy :()

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No není to pro každého. Války mám ze všeho nejraději a jsem ráda, že nejsem jediná. :DD

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥