Noční lov - Robert Bryndza

10. 3. 2017


Před nějakou dobou jsem četla od tohoto autora Dívku v ledu (recenzi si můžete přečíst tady), která mě velice mile překvapila a nečekala jsem, že to bude až tak dobré. Když mi přišla žádost o zrecenzování dalšího dílu této série, tak jsem ji musela ihned přijmout. Jsem neskutečně ráda, že jsem měla tu možnost se znovu vtáhnout do dalšího případu detektiva šéfinspektora Eriky Fosterové a pátrat po dalším vrahovi, který tentokrát vraždí muže a to opravdu zvláštním způsobem.

Vévoda: Takže? Dokonáno? Noční pták: Ano.
Vévoda: Pytel se zadrhovadlem? Noční pták: Ano.
Vévoda: Jak dlouho to trvalo? Noční pták: Téměř čtyři minuty. Bojoval, i když měl v sobě drogy.

Erika Fosterová je znovu přidělena k dalšímu neobvyklému případu vraždy jednoho lékaře. Po telefonátu přijede na místo a zjistí jednu opravdu divnou věc. Lékař je svlečený, přivázaný k posteli a má přes hlavu sáček. Erika se po případu vrhá doslova po hlavě a nenechá si nic líbit. Je přesvědčená, že odhalí toho pravého vraha, který má toto na svědomí.

Po pár dnech nastane první problém, kdy se i samotná Erika bojí o ztrátu pozice šéfinspektora, ale ona se nedá a postupuje stále dál a dál. Také se dozvídá, že vrah má na svědomí další oběť a stále vraždí úplně stejně.
Jak se Erika dostává blíž, tak i vrah je jí v patách. Erika to nebude mít zas tak lehké.

Robert Bryndza se už po druhé u mě zapsal, jako naprosto výborný autor, který vás nechá napnuté a až to všechno praskne, tak vy budete zírat s otevřenou pusou. Jako vždy jsem měla své favority, kdo by mohl být vrahem a jako vždy jsem byla úplně mimo. Robert si mě prostě umí získat a smekám před ním, co skvělého umí vymyslet.


Noční lov

The night stalker


Grada / Cosmopolis

2017





Ach ta obálka. Neskutečné podle mě je ještě lepší než obálka prvního dílu. Tato tmavě modrá je opravdu krásná. A všimli jste si, že i na druhém díle je oko? Ale nebojte se, ve třetím díle jsou nějaké ruce, to je ještě lepší. Nahoře je napsáno: „ Pokud tě někdo sleduje, jsi mrtví…“ to je tak mrazivá věta a jak se výborně hodí k celému příběhu, který se pod touto modrou obálkou skrývá. Nemám k obálce co vytknout jako vždy se to povedlo.

I druhý díl mě dostal do kolen jako první díl Dívka v ledu. Neskutečně čtivé krátké kapitoly, které skoro vždy končí tak, že musíte začít číst další a další. Nečetla jsem si, o čem bude třetí díl, protože se nechám překvapit a snad si ji pořídím co nejdříve.
Co se týče nějakých postav, tak ty tu byly skoro stejné, někdo přibyl, někdo tam zase vůbec nebyl. O nových postavách vám raději psát nebudu, abych náhodou nenapsala nějaký spojler.

Bohužel tu ale jedno mínus mám. Bylo to malinko (opravdu jen maličko) horší než první díl, ale jak to tak bývá, vždy je u všeho první díl ten nejlepší. Jinak mě opravdu Robert zase vtáhnul do dalšího případu Eriky Fosterové a já se jen těším na další díl, který teprve u nás vyjde. Rozhodně čtení obou dílů doporučuji. Zkuste to a snad padnete na kolena tak jako já.


Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Grada, kde si můžete také Noční lov koupit.

Výsledek obrázku pro grada            Výsledek obrázku pro cosmopolis nakladatelství

8 komentářů:

  1. Gratuluji ke spolupráci, S tímto nakladatelstvím je úžasná domluva :) Na Dívku i Noční lov se chystám, ale teď je pro mě důležité dočíst Hobita a pak se uvidí co dál :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je s nimi skvělá domluva. A děkuji. Také se měj krásně a doufám, že se ti budou knihy líbit tak jako mně. :D

      Vymazat
  2. Ja jsem byla tedy o neco spokojenější nez u jednicky, protože se mi libil Ericin posun v životě. Vrah byl úžasný a psychicky narušený. Uplne si me ziskal :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za názor. :)
      Já to mám naopak. Více se mi líbila jednička, tak jsem zvědavá na tu trojku. :)

      Vymazat
  3. Pěkná recenze. Souhlasím s tím, že Dívka v ledu byla o malinko lepší, teda aspoň mě se taky více líbila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Přesně byla lepší, ale dvojka byla také dobrá jen mi tam něco scházelo. :)

      Vymazat
  4. Tato série mě láká a už ji mám na to-read listu. Ale těch sérií je tam tolik, že nevím, kdy se k této dostanu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad to bude co nejdříve a doufám, že se ti bude líbit. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥