Nové knihy za duben 2017

7. 5. 2017


Znovu se vracím k této rubrice, která měla u vás velký úspěch. Na Facebooku a Twitteru jsem vás nechala hlasovat, jaký článek byste chtěli, a nejvíce hlasů měl tento, tak tu sedím a píšu. Je škoda, že duben nebyl tak nebitý novými knihami jako březen, kdy jsem měla 21 nových knih, ale snad i s devíti knihami se spokojíte. Jsou to samé skvělé kousky, tak jdeme na to.


Kluk z kostek - Keith Stuart

Tuto knížku jsem si vybrala na Instameetu, který pořádal Jakub z Book´s calling. Kdy jsem tu knihu tam viděla, tak jsem si říkala, že ji určitě musím mít. Už nějakou dobu jsem ji vídala na Instagramu a hodně mě zaujala jak obálka, tak i samotná anotace. Sice jsem se k ní ještě nedostala, ale doufám, že to bude výborné čtení na pár dní.

Anotace: Alex svou ženu Jody miluje, ale zapomněl, jak jí to dát najevo. Zbožňuje i svého autistického syna, ale ani za mák mu nerozumí. Sam je plný překvapení a svět je pro něj hádanka, kterou bez pomoci nedokáže rozluštit. Až díky hraní Minecraftu pro sebe otec se synem najdou společný prostor, v němž se začnou lépe poznávat a navzájem se chápat. Dokáže se rozpadlá rodina kousek po kousku, kostku po kostce dát znovu dohromady?


Drobný poklesek - Jan Ellison

Pak jsme zase byly s mamkou v levných knihách. Do obchodu jsem šla už s lístečkem, kam jsem si napsala, jaké knihy bych chtěla si koupit. Bohužel tam měli jenom dvě, ale i tak jsem si koupila celkem pět knih.
Drobný poklesek jsem zahlédla už na internetu. Zase mě hodně zaujala obálka a anotace, která toho moc nepoví, a to mám hodně ráda. Jsem zvědavá, jaké tajemství se v této knize bude ukrývat, a doufám, že budu hodně překvapená.

Anotace: MATKY NEMOHOU BÝT POŘÁD DOKONALÉ, ALE MOHOU BÝT MNOHEM LEPŠÍ, NEŽ JSEM BYLA MINULÉ LÉTO JÁ…
Jmenuju se Annie. Bylo mi devatenáct, když jsem opustila Kalifornii a vydala se do Londýna za štěstím a vysněnou velkou láskou. Nevěděla jsem, jak má opravdová láska vypadat, ale podvědomě jsem cítila, že to stále není ono…
Uplynulo dvacet let. Žila jsem v San Francisku ve spokojeném manželství a byla šťastnou mámou třech dětí. Jednoho dne jsem však našla ve schránce fotografii, která ve mně vyvolala staré, hluboko ukryté vzpomínky a zamíchala kartami osudu nás všech…
A tebe to málem stálo život


Zmrzlinová královna - Susan Jane Gilman

Tuto knížku jsem nenašla já, ale zase moje mamka, kterou anotace hodně zaujala a věděla, že i mě se to bude líbit. A ejhle líbilo (jako vždy). Na Zmrzlinovou královnu se hodně těším, ale trochu mě zaráží tloušťka a bojím se, že příběh bude hodně dlouhý a nic se tam nebude dít, ale snad to je jen můj výmysl a takto to opravdu nebude.
Musím říct, že se mi nehorázně líbí obálka, která se jim opravdu hodně povedla.

Anotace: Román, který zhltnete jako kornout zmrzliny.
V roce 1913 odjede pětiletá Malka Trejnovská s rodiči a se sestrami z Ruska do USA a krátce nato skončí zmrzačená a opuštěná na ulici.
Přežije díky italskému prodavači zmrzliny, který ji vezme k sobě a naučí ji zmrzlinu vyrábět. V době velké hospodářské krize se vdá za negramotného Alberta Dunkleho, jezdí s ním po Státech a prodejem zmrzliny si vydělávají na živobytí. Nakonec vybudují obrovskou firmu s mnoha franšízami, z Malky se pod jménem Lillian Dunkleová stane Zmrzlinová královna Ameriky a televizní celebrita. Součástí příběhu zachycujícího sedmdesát let jejího života, jsou i události americké historie od prohibice přes druhou světovou válku až po divoká léta Studia 54.
Lillian není laskavá, mateřská hospodyňka, jak ji znají televizní diváci. Je to tvrdá a cynická obchodnice, která se neštítí intrikovat, a navíc se ráda napije. Na sklonku života ji však dožene minulost a její svět se rázem změní.


Pekařova dcera - Sarah McCoy

Na tuto knížku jsem už zapomněla, ale když jsem ji v levných knihách viděla, tak jsem si vzpomněla, že mě před nedávnem hodně zaujala anotace a že by to mohlo být výborné čtení přesně pro mě. Miluji knihy o druhé světové válce a tuto jsem prostě musela mít. A možná si ji přečtu po knize, kterou zrovna čtu. Ale dost vykecávání, protože anotace je už tak dost dlouhá.

Anotace: Ojedinělá kniha, v níž se prolíná přesvědčivý příběh z války se současností. Kniha, která ukazuje, že lidské city a problémy zůstávají stejné, a přitom nezáleží ani na místě, ani na době, v níž žijeme…
Rok 1944. Elsie Schmidtová, dcera pekaře v Garmischi, dospívá v nacistickém Německu, jehož porážka se nezadržitelně blíží. Denně je konfrontována se stále tíživější realitou, z níž ji vytrhuje pozvání nacistického důstojníka na vánoční večírek. S mírnými rozpaky přijímá, neboť odmítnout by mohlo být nebezpečné jí i celé rodině. Její bezradnost se jen prohloubí, když je během večírku požádána o ruku. Samozvaný snoubenec patří mezi ostatními důstojníky k nejvlídnějším a nejčestnějším, ale i on je zcela lhostejný k osudu židovského chlapce, který byl pro svůj krásný hlas vybrán, aby zpíval nacistickému publiku koledy. Elsie se s chlapcovou tragickou budoucností nemůže smířit a vůbec netuší, že brzy bude o chlapcově osudu rozhodovat právě ona…
O šedesát let později. Reba Adamsová je novinářka. Celý život na ni doléhá stín vzpomínek z dětství. Otec, veterán z Vietnamu, se nikdy nevyrovnal se zločiny, jichž se během války dopouštěl i on sám, a svými patologickými náladami trápil celou rodinu. Reba se snaží útěkem z domova minulost vymazat. Nyní žije v El Pasu, pracuje v lokálním časopise a je zasnoubena s Riki Chavezem. Riki je zaměstnán u pohraniční stráže, jejímž hlavním úkolem je vracet nelegální běžence zpět do Mexika. Práci vykonává svědomitě, ale spokojený není, příliš s uprchlíky soucítí. Ani vztah s Rebou není tak vřelý, jak by si přál a jak by se na zamilované snoubence slušelo…
Blíží se Vánoce a Reba má napsat článek s vánoční tematikou. Objeví německé pekařství a jeho majitelku Elsie. Životní moudrost staré Němky Rebu magicky přitahuje a pomáhá jí najít sebe sama…


Čtyři roční období: Rok v Římě - Stefan Ulrich

Tato knížka mě zaujala jako první svou obálkou. Nikde jsem ji neviděla a hodně mě zajímalo, o čem by měla být. Určitě to bude výborná oddechová knížka na léto a letní večery, kdy po dlouhém pátrání po nové práci si sednu do křesla a budu si číst (už to mám naplánované).

Anotace: „Vy se ale máte,“ říkali všichni přátelé, když se rodině Ulrichových splnilo dávné přání. Bella Italia! Dolce vita! Strávit celý rok ve Věčném městě, to je splněný sen. Jenže život v Římě přináší nejedno překvapení. Místo paláce čeká rodinu obyčejný dům s tuctem bytů, kde neteče teplá voda, nejde proud a všude leží souvislá vrstva prachu. A před sebou mají rok plný typického italského chaosu, ale také dobrosrdečnosti, ochoty pomoci, dobré nálady a nenapodobitelné italské schopnosti užívat si života plnými doušky.
Vyprávění německého novináře Stefana Ulricha o jeho pobytu v Římě zaujme množstvím postřehů, které s laskavým humorem popisují a komentují běžný život v hlavním městě Itálie.


Růže podzimu - Abigail Gibbs

Pro tuto knihu jsem tam šla, ale moc mě mrzelo, že jsem tam našla jen druhý díl. Temnou hrdinku tam právě neměli, ale nakonec jsem si ji koupila někde jinde. Moc se na tento díl těším a doufám, že bude tak dobrý jako ten první.

Anotace: Autumn Roseová má šanci zachránit svět, který miluje. Co všechno však kvůli tomu bude muset obětovat?
Autumn Roseová žije v ospalém přímořském městečku, ale hluboko pod povrchem jejího klidného života jsou pohřbena temná tajemství. Její babičku kdosi zavraždil a živá londýnská společnost, v níž vyrostla, je nyní pro Autumn jen vzdálenou vzpomínkou. A co hůř, v nové škole se jí všichni vyhýbají a posmívají – kvůli podivným vířícím znamením na kůži, která jí brání zapadnout do davu.
Pak se ale ve škole objeví hezký mladík, který má na pokožce stejná znamení jako Autumn, a obrátí její svět vzhůru nohama. Autumn je mezi spolužáky náhle populární, což ale vede k nebezpečí, že někdo odhalí její tajemství. Ještě horší je však vracející se sen o dívce, kterou se chystá svést velmi temný princ... a Autumn musí přijít na to, jak ji zachránit, než bude pozdě.
Další strhující příběh Temných hrdinek.


Temná hrdinka - Abigail Gibbs

A potom jsem si ve výprodeji na arara.cz koupila další tři knížky. Byla tam i tato a hned jak mi to přišlo, tak jsem se do ní musela začíst. Byla to naprosto krásná kniha.
Bohužel co se týče samotného nákupu z arara, tak nejsem vůbec spokojená. Knížky přišly zažloutlé a poničené. Také jsem na ně čekala delší dobu, ale to bych ještě zkousla jen, kdyby nepřišly tak jak přišly. Už nikdy nebudu nakupovat z tohoto eshopu.

Anotace: Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska...
Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?


After: Polibek - Anna Todd

Tuto knížku jsem měla také vyhlédnutou nějakou dobu, ale teprve teď jsem si koupila alespoň první díl této romantické série. Moc se na čtení těším a doufám, že mě kniha nebude nudit, jelikož je celkem tlustá.

Anotace: Tessa má všechno – žije v láskyplném prostředí, má chápající rodiče a taky kluka snů, laskavého, milého, kterého jí závidí všechny kamarádky. Lepšího už si ani nemohla přát potkat. Tessin snový svět ale náhle změní jediné setkání. Hardin je pořádně drzý kluk, s nepřeslechnutelným, nafoukaným britským akcentem, nezapomenutelným rozcuchem, tetováním a piercingem ve rtu. Tessa si nemůže pomoct – Hardin je zkrátka jiný než ostatní...
A to po všech stránkách – dovede být i pěkně krutý. Neměla by ho spíš nenávidět? Neměla by jím Tessa pohrdat? Jak to, že se od něj nemůže odpoutat? Nedokáže to – i přes všechny jeho chyby a prohřešky. Intenzivní vášnivou blízkost střídají neustálá Hardinova zmizení. Může takhle vůbec vypadat láska? Tessa sama nevěří, že by takový vztah mohl fungovat. Ale jde odolat jeho polibku?


Prozřetelnost - Jamie McGuire

Od této autorky jsem četla Červený vrch a tak když jsem viděla ve výprodeji i tuto knihu od ní, tak jsem si řekla proč ji nezkusit. Obálka je temná a anotace mě hodně zaujala. Doufám, že to bude výborné čtení jako, když jsem četla Červený vrch.

Anotace: Strhující paranormální romance plná napětí. V městečku Providence se studentka Nina Greyová dostane do ohniska války mezi nebem a peklem. Dívka, otřesená náhlou smrtí svého otce, se s Jaredem Ryelem seznámí úplnou náhodou… nebo si to aspoň myslí. Přestože ji ten pohledný a trochu tajuplný mladík přitahuje, Nina je vůči němu podezřívavá. A když se začnou rojit otázky bez odpovědí, Jared riskuje všechno, aby si udržel ženu, nad kterou má bdít – a prozradí jí tajemství, o němž přísahal, že je bude chránit…


A to jsou všechny knihy za duben. Kolik knih jste si koupily vy? Našli jste si v tomto článku nějaké knihy, které byste si chtěli pořídit nebo které jste už četli? Popřípadě jak se vám líbily?

20 komentářů:

  1. Prozřetelnost se mi moc líbila :) druhy díl mají i v LK, tak když se ti bude taky líbit, tak po něm koukni :) špatná zprava je, ze to vypadá, ze se nedočkáme třetího dílu v českém překladu :/
    Na Zmrzlinovou královnu si broukům zuby, tak počkám, co na ni reknes ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím že ho tam mají, ale zrovna tam kam já chodím tam jsem ho nenašla. Budu muset pátrat teda po celé Praze :) A ty díly na sebe navazují nebo ne? Protože to by mě hodně štvalo!! :(
      Na recenzi na Zmrzlinovou královnu si ale budeš muset hodně dlouho počkat, protože nevím kdy se k ní dostanu.
      Užij si zbytek prodlouženého víkendu. :)

      Vymazat
  2. Temná hrdinka bola megasuprová, strašne sa mi páčila, síce Ruža podzimu (u nás jesenná ruža) bola tiež bombová, jednotku mám radšej :3 Teraz očakávam kedy bude december, pretože konečne vyjde pokračovanie! Tak strašne sa teším :3 Som zvedavá, čo povieš na After. Ja patrím, bohužiaľ alebo našťastie do skupiny, ktorým sa tá kniha až tak nepáčila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Temná hrdinka byla opravdu výborná jsem hodně zvědavá na dvojku. Většinou bývá, že jednička je nejlepší u všeho, ale snad budu nadšená i z dvojky. :)
      Tak jestli u vás vyjde pokračování dříve než u nás, tak si možná koupím svou první knihu ve slovenštině :D
      Skoro všichni mi říkají, že After se jim nelíbila, tak hodně doufám, že já budu výjimka. :)
      Užij si neděli!! :D

      Vymazat
  3. Super kousky! :)
    Četla jsem Temnou hrdinku a Růži podzimu. První díl se mi líbil mnohem víc, ale druhý také nebyl špatný. Knihu Prozřetelnost jsem si také pořídila, z Levných knih, ale dostanu se k ní asi až za dlouho...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Temná hrdinka byla výborná a moc se těším na druhý díl i když jdu do toho, že nebude tak dobrý jako první, ale stejně se hodně těším :D
      Na Prozřetelnost jsem také moc zvědavá snad mě nezklame, protože anotace mě hodně zaujala. Užij si zbytek prodlouženého víkendu!! :D

      Vymazat
  4. Temná hrdinka je pěkné čtení. Škoda že není vydaná celá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se mi knížka líbila. Prý má na Slovensku vyjít další díl v prosinci, tak uvidím. :)

      Vymazat
    2. pokud vim autorka napsala jen dva dily a dal se nedostala...

      Vymazat
    3. Nahoře v komentářích mi psala Nataša, že vyjde pokračování. :)

      Vymazat
  5. U Arary jsem si taky objednala pár knih a teď se celkem bojím, v jakém přijdou stavu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že budeš šťastlivec a přijdou ti neponičené. :)

      Vymazat
  6. Loni jse na Arara vracela celou objednávku, knihy byly poničené, potrhané, no v otřesném stavu. Nikde to neavízují, pouze napíšou poslední kousky, ale že jsou zničené, o tom ani slovo. Také už tam nikdy nenakoupím, radši si připlatím a budu mít knihu v pořádku.
    Jinak krásné přírůstky :) Pořídila jsem si taky Pekařovu dceru a pokukuju po Zmrzlinové královně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já na to také už kašlu. Přesně tak, připlatím si raději za dražší, aby byla v lepším stavu. Tomuto eshopu se vyhnu velkým obloukem. :)
      Jsem hodně zvědavá na Pekařovu dceru a Zmrzlinovou královnu snad to bude příjemné čtení. Užij si zbytek pondělí!! :D

      Vymazat
  7. Velmi zajímavé knihy... :-)
    http://www.prekladysro.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Odpovědi
    1. Mám od ní velká očekávání, tak jsem hodně zvědavá jestli bude tak úžasná jak všichni píší. No nechám se překvapit doufám, že mě nezklame. :)

      Vymazat
  9. Moc pěkné kousky :) Láká mě zmrzlinová královna, možná protože začíná být teplo a mám chuť na zmrzlinu :D A chtěla bych zkusit i After :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥