Šest vran - Leigh Bardugo

30. 8. 2017


Když mi přišel jednoho dne e-mail od Albatrosmedia, ve kterém bylo napsáno, jestli mám zájem o recenzní výtisk Šesti vran (vychází 7. 9. 2017), tak jsem se hodně rozhodovala, jestli do toho jít nebo ne. Jelikož se mi od této autorky nelíbila její kniha Griša, tak jsem se bála, že tato kniha bude také tak špatná jako tamta, ale brouzdala jsem po zahraničních blozích a dozvěděla jsem se, že série Šest vran je lepší, tak jsem to nakonec přijala.
Kniha mi přišla samozřejmě v paperbacku, jelikož je stále neprodejná, ale normálně vychází v tvrdé vazbě, tak se nemusíte bát, že se brzy zničí.

Jelikož vám toho nechci moc vyspoilerovat, tak vám sem hodím anotaci ze zadní stránky knihy. Poprvé tedy budu kopírovat anotaci. Doufám, že vám to moc nevadí, ale já bych opravdu nerada sem dala nějaký spojler. A napsat anotaci svými slovy bez spojlerů, bych momentálně asi nezvládla.

Ketterdam – rušné přístavní město, kde se dá za peníze koupit naprosto cokoliv. Nikdo to neví lépe než Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj. Neštítí se žádné špinavé práce a dokáže vybruslit z každé situace. Jednoho dne dostane nabídku, na kterou by kývl jen šílenec. Pohádková odměna však několikanásobně převyšuje všechna nebezpečí, která ze sebevražedné zakázky plynou. Sám to ale nezvládne. Bude potřebovat další pomocníky… Trestance prahnoucího po pomstě. Zázračného střelce se slabostí pro hazardní hry. Černou ovci z prominentní rodiny na útěku z domova. Špiónku pohybující se neslyšně jako stín. Dívku využívající svoji krásu jako smrtící zbraň. Šest nebezpečných psanců se pokusí o nemožné – vloupat se do Ledového paláce, nejstřeženější pevnosti světa. Kdo z nich přežije? Jaká tajemství vyplavou na povrch? Odvrátí nebezpečí, které hrozí světu?


ŠEST VRAN

LEIGH BARDUGO



Počet stran: 384

Vychází: 07.09. 2017
Fragment - 2017



Tak doufám, že vás anotace zaujala jako tenkrát mě a že jste také tak napjatí jaká kniha nakonec bude. Já byla naprosto nadšená a jsem šťastná, že se mi kniha líbila o sto procent více než Griša. Zpětně si říkám, jestli bych si neměla Grišu přečíst znovu, ale stále váhám a nevím, jestli je to správný krok, když se mi předtím nelíbila.

Jako vždy musím říct něco málo o obálce. Naprosto skvělé rozhodnutí nechat originální obálku ne jako to bylo u Griši, kde obálka byla teda nic moc.
Hodně se mi líbí, že je obálka originální a není zbytečně přeplácaná různými barvami. Celkový vzhled je naprosto úžasný. A nevěřili byste mi, jak skvěle se fotí na Instagram. Naprosto perfektně.

Tak obálku bychom měli a teď bych přešla k vnitřku knihy. Kapitoly jsou rozdělené podle toho o kom daná kapitola je a tak se ani v příběhu neztrácíte, také mi přijde výborné, že v knize jsou dvě mapy, kde si můžete kontrolovat, kde se momentálně skupinka hlavních hrdinů nachází. Je krásně přehledná a nádherně nakreslená. Klobouk dolů to se také povedlo.

Bohužel jsem se zase trefila do blbého období na čtení této skvělé knihy. Zrovna když jsem to začala číst, tak jsem měla mít druhý den pohovor v nové práci, následně jsem tam měla pět dní chodit na zkoušku, což jsem také chodila, ale domů jsem se vracela šíleně unavená. V pátek jsem paní šéfové řekla, že práci neberu a konečně jsem se mohla naplno vrhnout na čtení, vše to dovršilo pondělí, kdy jsem od rána do včera přečetla posledních 250 stránek a naprosto jsem se do toho zažrala.

Naprosto skvělé čtení od začátku do konce co se týče postav, tak každý se mi tam líbil. Všichni splňovali to co mám ráda a u některých jsem byla hodně šokovaná proč něco udělali a podobně, ale tak bez toho by kniha ani nevyšla. Hodně se mi líbila Inej, která mi přirostla k srdci asi nejvíce a také Kaz, který se mi líbil už v momentu, kdy přišel na scénu. Já vám zaručuji, že se od knížky neodtrhnete a budete překvapení co si na vás Leigh Bardugo přichystala.
V knize je vše tak hezky vyprávěné, až si říkám, že tak skvělé to snad nemůže být, ale je to tak. Je tam více akce než romantiky což pro mě moc ideální není, ale nějak mi to  této knize nevadilo. Ke konci mi trochu přišlo, že autorka tam chce i tu romantickou část, tak se nebojte, že byste o ní přišli. Rozhodně pro čtenáře, kteří si moc na romantiku nepotrpí, je přesně tato kniha. Samé dobrodružství, nečekané spády, podrazy, fantasy svět, napětí a nakonec špetka romantiky. Vše v jedné skvělé knize.

Bylo to skvělé a možná je to i tím, že jsem neočekávala něco velkolepého díky minulé knize Griša. Dostalo mě to a moc se těším na další díl. Snad vyjde co nejdříve. Jsem na něj neskutečně zvědavá. Jestli váháte nad koupí, tak neváhejte a pořiďte si ji. Máte se na co těšit.


Mockrát děkuji za recenzní výtisk Albatrosmedii
Knihu si můžete pak koupit zde.
 Vychází 07.09. 2017

Výsledek obrázku pro albatros media

12 komentářů:

  1. Takže jsme se vlastně dozvěděli, jakou cestou se k tobě RC dostal, jak ses rozhodovala, jak se ti nelíbila Grisha, jak jsi chodila do nové práce, jakou má kniha obálku, ale o knize samotné a jejich kladech a záporech, kromě toho, že se ti to líbilo nic .. Možná by jsi na tom měla ještě zapracovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele já na nějaké tlachání nejsem. Líbilo se mi to a tak to je. Žádné zápory bych nenašla, proto je tam nepíši. Takto se mi recenze líbí a rozhodně nehodlám tu nic vyspoilerovat. Myslím si, že jsem stále na začátku psaní recenzí. A určitě každý nezačne psát jako ty. Já nikdy nebudu nadaná na recenzování knih to vím jistě. Stále se mám co učit a to píši vždy a všude. Nejsem dokonalá a nikdo dokonalí také není. Tak proč si na něco hrát?

      Vymazat
    2. Eh, a tohle je argument? Nikdo tu netvrdí, že má být někdo dokonalý, ale pokud do recenze píšeš věci, které nejsou pro čtenáře směrodatné, tak je to prostě zbytečné. Nikdo po tobě nechce vyloženě argument, proč je kniha zlá, ale musíš mít argumenty i proč je dobrá!
      A ještě by se hodilo text si po sobě zkontrolovat, protože to množství pravopisných chyb je neuvěřitelné, ale předpokládám, že ani v tomto směru nemůže být člověk dokonalý!

      Vymazat
    3. Já vše vím. Chápu to, ale asi nikdy to nebude podle představ všech okolo. :)

      Vymazat
  2. Super recenze! Moc jsem se na ní těšila, závidím ti, žes knihu mohla přečíst dřív. Hrozně moc se naní těším <3

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, jsem ráda, že se ti líbila :) Jako vždy :D
      Určitě se máš na co těšit!! Musíš si ji koupit rozhodně. :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  3. Mně Griša nepřišla zas tak špatná, takže jestli je tohle o dost lepší, tak jdu do toho :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě běž do toho. Za mě opravdu Griša ne, ale když se tobě Griša líbila, tak tohle by pro tebe bilo rozhodně nádherné čtení. :)

      Vymazat
  4. Já se knihy nemohu dočkat, už je jeden výtisk pro mě na cestě! :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥