Šlehačková oblaka - Tereza Salte

21. 1. 2018



Terku sleduji už poměrně dlouho a její blog mám ráda a tak jsem byla zvědavá jak se poprala se svou knihou. Jsem moc ráda, že jsem si ji mohla přečíst a zjistit ještě něco víc o životě v Oslu. Do Osla nebo někam na sever bych se hrozně ráda někdy podívala. Já jsem ten typ člověka, který nemusí ty klasické turistické destinace jako Chorvatsko, Itálie nebo Řecko. Já si raději zajedu někam do přírody a nejlépe i někam kde je tuhá zima a všude je sníh. No, ale zpátky ke knize. Mockrát děkuji Albatros médii za recenzní výtisk této malé roztomilé knížečky s krásnou obálkou.

Netuším, jestli má cenu tu vůbec psát kdo Terka je, ale pro ty, kteří ještě neví, tak ve zkratce vám něco napíši: Terka je blogerka, která se přestěhovala a žila v Oslu. Momentálně je zpátky v České republice se svým manželem Johnem a malým synem Williamínkem. Než se ale přestěhovala do Osla, tak zažila spoustu nepříjemných pádů a ani po přestěhování se toho moc nezměnilo. Proto jak sama Terka říká, se tato knížka jmenuje Šlehačková oblaka, jelikož z Šlehačkových oblak padala a poté se snažila na ně znovu vylézt.

Příběh mě neskutečně bavil, jelikož mám ráda knížky, ve kterých samotný autor/autorka popisují svůj život a k tomu přidávají i nějaké fotografie. V této knize se ale skrývá ještě něco originálnějšího a to jsou malované fotografie, nebo jak bych to nazvala. To mi přišlo jako skvěle vymyšlený nápad.
Díky čtivým odstavcům kniha plynula hrozně rychle a vy jste se za pár minutek octli skoro v půlce knihy. Také na to má velký dopad formát knihy, který je ještě menší než klasická A5 tudíž se výborně vejde do každé kabelky a nezabírá spoustu místa jak šířkou, tak i tloušťkou, jelikož kniha má „pouhých“ 269 stran.
Nebudu vám nalhávat, že jsem neměla žádná očekávání. Měla jsem očekávání takové, že celá kniha bude stejně psaná jako Terky blog, tudíž hodně čtivě a poutavě. A to se vyplnilo. Tudíž nemohu najít žádné negativní věci. Jen budu doufat, že ještě nějakou knihu Terka napíše.

Co se týče obálky, tak jak jsem psala už před pár odstavci, tak ta se mi moc líbí a je dobře zpracovaná. Není tam hodně barev a převládá modrá a to se mi moc líbí. Také dávám palec nahoru formě písma u názvu knihy (tento typ mám ráda).


Jestli čtete Terky blog, tak vůbec nic nezkazíte tím, že si knihu pořídíte a přečtete si jí. Je to skvěle napsané a nebudete se u toho nudit. Mě to ještě víc utvrdilo v tom, že se musím někdy na pár dní kouknout na sever a prohlédnout si tu krásnou přírodu. Rozhodně nelituji, že jsem si knihu přečetla a vám ji mohu jen doporučit. Rozhodně stojí za přečtení!



Mockrát děkuji za recenzní výtisk Albatrosmedii.
Knihu si můžete koupit zde.

Výsledek obrázku pro albatros media

2 komentáře:

  1. Knihu vidím všade na internete a instagrame a som na ňu celkom zvedavá, takže si ju možno raz prečítam. A obálka knihy je naozaj vydarená.

    https://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si ji přečti. Doufám, že se ti bude líbit tolik jako mně. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥