Květen 2018 Wrap-Up

19. 6. 2018


Jsem moc ráda, že jsem za květen přečetla alespoň ty čtyři knihy i když si myslím, že jsem mohla zvládnout i víc, ale byly dny, kdy jsem náladu na čtení vůbec neměla. A kvůli tomu to není větší skóre a asi ani za červen to moc dobré nebude, jelikož i tento měsíc, jsem měla dny, kdy jsem se necítila moc dobře. Vše je stres okolo práce, kterou si stále hledám, jelikož to, co jsem chtěla asi ani nemohu mít, a tak se stresuji, jestli vůbec něco najdu, jelikož nechci do práce, která mě nebude bavit (to je potom o ničem). Jediné, co mohu dělat, tak je hledat, doufat a věřit... 


Počet přečtených knih: 4
Počet přečtených stánek: 1 008 (konečně mám tu tisícovku po těch neúspěšných měsících)
Nejlepší kniha měsíce: Navždy - Maya Sinay 



KVĚTEN 2018 WRAP-UP


NELÍTOSTNÁ - SCOTT BERGSTROM

Vyšlo: 2017 / Fragment
Přečteno: 02.05.18
Mé hodnocení: ★★★★☆

Tato kniha, která se částečně odehrává také v České republice konkrétně v Praze se mi líbila, ale měla také své mouchy. Ze začátku se to četlo moc dobře a furt jsem musela číst dál a dál bohužel v polovině přišel zásek a já se musela do čtení nutit, jelikož to byla ta část knihy, kdy se nedělo nic zajímavého a jen se to táhlo a táhlo, ke konci to bylo už dobré, ale ta polovina to byla katastrofa. Nechápu proč to autor tak prodlužoval věcmi, které nebyly tak důležité, aby se tak obsáhle popisovaly. Skoro všude píšou, že je to thriller, ale za mě to vůbec thriller není. Spíš detektivka nebo tak něco ale rozhodně ne thriller. Dobré čtení, ale pořád tam je ta polovina, která vůbec dobrá nebyla proto takové hodnocení, které vidíte nahoře. 
Jestli si chcete přečíst mou recenzi, tak klikněte na „Má recenze na knihu“ tam se toho dozvíte víc. 

ZNOVU JÁ - GAYLE FORMAN

Vyšlo: 2017 / Grada
Přečteno: 12.05.18
Mé hodnocení: ★★★☆☆

Kniha, od které jsem očekávala originální příběh, kde samotná hrdinka bude hledat své biologické rodiče. Bohužel toto se nedostavilo. Ze začátku to bylo výborné! Skvěle se to četlo, ale od poloviny až na konec to bylo o ničem (opravdu! I konec byl o ničem). Čekala jsem, že bude také pátrat po těch svých biologických rodičích, ale tam byla asi dohromady jen jedna dvoustrana a nic vícZpětně si říkám, že tato kniha byla celá o ničem! Ano sice měla hlavní hrdinka infarkt, ale to byla asi jediná věc, která se tam udála. Rozhodně mohu doporučit na chvíle, kdy si chcete přečíst něco velice oddechového a u čeho byste nehledali něco víc a nic od toho neočekávali, ale jinak bych to moc nedoporučovala. Jediné, co doporučuji je první polovina knihy ta stojí za to, ale zbytek? To ne. Ale i tak si chci přečíst i něco jiného od této autorky a věřím, že to bude lepší. Rozhodně jako první bych si ráda přečetla Jen jeden den, jelikož by to měla být hodně dobrá kniha. 
Jestli si chcete přečíst mou recenzi, tak klikněte na „Má recenze na knihu“ tam se toho dozvíte víc. 

NAVŽDY - MAYA SINAY

Vyšlo: 2018 / Agromepa (SK)
Přečteno: 22.05.18
Mé hodnocení: ★★★★☆

Kniha od slovenské autorky, která mi ji poslala, abych na ni napsala svůj názor. Musím napsat, že je to takový krásný trochu nereálný romantický příběh, který je výborný na letní prázdniny. Tato knížka byla u mě nakonec nejlepší za celý měsíc i když má takové hodnocení, ale prostě lepší knihu jsem za květen nečetla. Bohužel jsem měla jeden zásadní problém, a to byl slovenský jazyk, který se mi hodně špatně četl, a přitom jsem si myslela, že umím dobře číst v tomto jazyce, když čtu několik slovenských blogů. I když jsem to četla jako šnek, tak to bylo milé oddechové čtení, které bych nejraději četla právě v létě u bazénu. Rozhodně od knihy nic moc velkého nečekejte, jediné, co byste mohli očekávat je oddechové čtivo na jeden maximálně dva dny (jestli čtete ve slovenském jazyce tak pomalu jako já, tak očekávejte minimálně tři dny čtení). Rozhodně krásná kniha, která vypráví celkem nereálný příběh lásky mezi hvězdou tenisu a normální dívky. 
Jestli si chcete přečíst mou recenzi, tak klikněte na „Má recenze na knihu“ tam se toho dozvíte víc. 

ŠESTERO - VLAŠARMA NORJANA

Vyšlo: 2017 
Přečteno: 23.05.18
Mé hodnocení: ★★★☆☆

Soubor hororových povídek šesti studentů Základní umělecké školy Františka Drdly ve Žďáru nad Sázavou, kterým je kolem 14 - 17 let. Bohužel když se kouknete na mé hodnocení, tak to ode mě nedostalo plný počet hvězdiček. Ne všechny povídky se mi líbily, ale některé byly vážně skvělé (proto to hodnocení). Tuto tenkou knížečku jsem dostala právě od autorů, kteří povídky vymysleli a sepsali. U žádné z nich jsem se nebála, ale byly tu právě ty povídky, které mi přišly hodně dobré a výborně napsané. Jak jsem už psala v recenzi, tak bych rozhodně uvítala delší ty příběhy. Vím jsou to povídky tudíž budou krátké, ale kdyby se autoři rozepsali, tak věřím, že by i klidně napsali víc jak sto stran a klidně by mohla vyjít samostatná kniha s jedním příběhem. To mi právě vadilo, že vše bylo hodně narychlo (až moc) a neužili jste si to tak moc. Rozhodně bych uvítala více stran. 
Jestli si chcete přečíst mou recenzi, tak klikněte na „Má recenze na knihu“ tam se toho dozvíte víc. 

Četli jste některou ze zmíněných knih? A kolik jste toho přečetli vy? 

2 komentáře:

  1. Já toho taky v květnu moc nepřečetla a vidím to i na červen :D :D Hlavně ti držím s prací palce, vím jak to je náročný :( Knihy z nám od pohledu ale libi se mi Navždy a povídky :)

    allaboutcandyslife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No s tou prací je to opravdu hrozné, ale snad už co nejdřív něco najdu! :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥