Recenze: Báječné mininakupování

14. 11. 2015

V Levných knihách jsem narazila na tuto knihu, která se mi na první pohled zalíbila obálkou. Přečetla jsem si anotaci a hned jsem ji musela mít. Neočekávala jsem od ní nic extra, protože stála pouhých 69 korun. Byla to moje první kniha od Sophie Kinselli a hned mě dokázala přesvědčit, že si musím přečíst více knih od této skvělé autorky a doufám, že budou stejně dobré jako Báječné mininakupování.

IMG_1264

Becky Brandonová (rozená Bloomwoodová) se těšila na malou dcerku, kvůli tomu, že s ní bude chodit nakupovat. Sen se jí sice splnil, ale Minnie je neposlušné nevychované dítě, které musí mít vše, na co si ukáže a všude, kam vstoupí, za sebou zanechá velkou spoušť. Becky si to jako máma nechce připustit, ale její manžel už to nemůže snášet. Chce si do svého domu pozvat nějakou chůvu, která by jim pomohla s výchovou Minnie, ale není to tak lehké, jak se na první pohled zdá.


IMG_1267
To není ale jediné, s čím se musejí potýkat. Londýnská banka zkrachovala a všichni se ocitají ve finanční krizi. Becky je zoufalá, protože už nemůže nakupovat tak jako předtím. A aby toho nebylo málo, chystá svému manželovi tajnou narozeninovou oslavu, která jak všichni víme, musí také něco stát.

Becky se svým manželem a Minnie pořád bydlí u svých rodičů, ale chtěj se konečně odstěhovat a tak si vyhlédnou nějaký krásný dům a doufají, že jim bude za pár dní patřit. Jak to dopadne s neposlušnou Minnie? Co oslava nezhroutí se celý plán? A co dům budou se moc nastěhovat a žít jako normální rodina anebo budou stále bydlet u rodičů Becky?




Jak jsem psala, na první pohled mě zaujala obálka s Becky a Minnie, jak mávají na taxy, které právě přijíždí. Myslím si, že obálka se perfektně vydařila. Mám ráda ilustrované obálky hlavně, když tam jsou všemožné barvy a tady řekněme si, je barev tak akorát. Opravdu se mi obálka moc líbí.

Co se týče celého příběhu, jsem ráda, že tam bylo i něco jiného než pořád nakupování, to by mě po chvilce omrzelo. Moc se mi líbilo, jak autorka umí skvěle ten příběh napsat a vždy jsem byla ohromená, jak nějaká věc dopadla. Také mě překvapili různé zvraty, které v knize byly, neřeknu vám jaké, protože to by byl obří spoiler.

IMG_1265Hlavní postavy byly dobře vymyšlené. Becky byla přesně taková manekýna a ženská, která musí mít to nejdražší oblečení ve své skříni. Moc mě překvapilo, když řekla, že si na sebe nevezme oblečení, které už na sobě měla, to jsem se jen koukala do knížky s otevřenou pusou. Minnie byla zase rozmazlená nevychovaná holčička, která umí říct jediné slovo a to je: „Mojééé“. Vždy, když něco viděla, musela to mít a máma jí to vždy koupila, to bylo také pro mě překvapení. A co mám říct o manželovy Becky? Jen to, že byl skvělí manžel, který nenechá svou ženu ve štychu a který byl nejnormálnější postavou v knize.

Určitě si přečtu i další knihy od této autorky. Ještě jednu mám od ní doma a to Dokonalou nevěstu, tak jsem na ni moc zvědavá a také se na ni těším. Doufám, že bude stejně oddechová jako tato kniha a také doufám, že se u ní zasměji. Tento díl je šestý ze série, ale vžijete se do příběhu tak jako tak. Mě ani nechybělo, že jsem tamty nečetla.




Abych to shrnula. Knížce určitě dejte šanci a přečtěte si ji. Na tuhle knihu si musíte udělat názor sami, protože věřím, že se někomu bude moc líbit a někomu naopak vůbec. Určitě si ji kupte, když stojí jen 69 korun. Knížka je poměrně tlustá má 382 stran a tak se nemusíte bát, že se tam nic nebude dít. Báječné mininakupování je oddechová kniha na pár večerů u které se budete smát, ale budete i u hodně věcí překvapeni, ale hlavně budete zvědaví, jak to všechno dopadne.

Sophie Kinsella, vlastním jménem Madeleine Wickhamová se narodila ve Velké Británii v roce 1969. Vystudovala v Oxfordu na New College a než se vydala na spisovatelskou dráhu, pracovala jako finanční žurnalistka. Bydlí v Londýně s manželem a třemi synky, Freddym, Hugem a Oscarem.

 Výsledek obrázku pro 4 stars

Originální název: Mini Shopaholic
Počet stran: 382
Přeložil: Daria Dvořáková
Nakladatelství: BB art
Rok vydání: 2011


17 komentářů:

  1. Už jsem po této autorce také pokukovala, ale zatím jsem ještě žádnou knihu nekoupila :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji zkus a pak uvidíš, jestli si už žádnou knihu od ní nekoupíš a nebo ji budeš mít ráda. :D

      Vymazat
    2. Mám hodně knížek od Kinselly a zatím mně žádná nezklamala. Je to vtipné i zároveň občas poučné :) Určitě doporučuji.
      Bára

      Vymazat
    3. Hrozně ráda zkusím i další její knihy jsem na ně moc zvědavá. :)

      Vymazat
  2. Knihy od této spisovatelky jsou odpočinkové a zábavné :-)
    Ale bylo by dobré zmínit , že tato kniha o Becky je zatím poslední 6. knihou v sérii Shopaholic a stojí za to
    si přečíst všechny , a určitě i její ostatní knihy.
    Dagmar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že to snad skoro každý ví :) a že mohou i touto knihou začít a tak i tak se vžijí do tohoto příběhu. :D

      Vymazat
    2. Proč myslíte , že to každý ví? V recenzi o tom zmínka není, pokud se nepletu ... Ano, lze začít i touto knihou a díky ní si oblíbit spisovatelku, zejména pokud se dá pořídit levně . Ale kdo nezná a neví, tak by se měl dozvědět, že o Becky si jde přečít více knih a je dobré začít od začátku, protože série na sebe navazuje.

      Vymazat
    3. OK :D Teď to tam psát ani nemusím. :)

      Vymazat
  3. Já jsem četla od Sophie Kinsella The tennis party. Já osobně moc nečtu knížky. Ale tenhle styl psaní mě bavil. Koupila jsem si i tuhle knížku o které píšeš ty, ale nějak na ni nemám moc času. Plus ještě jednu v angličtině, že mě to hecne naučit se anglicky :D Sophie má navíc strašně kráásný obaly, kvůli kterým chci snad všechny její knihy.

    Blog: http://coffee-bitch-fashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu knihu si od ní musím také přečíst. A obaly jsou opravdu krásné. :)

      Vymazat
  4. Skvělá recenze :) Jestli na knihu narazím tak si určitě nákou přečtu, tyhle oddechové knihy miluju hlavě na vánoce. Obálka je krásná to se musí nechat !

    OdpovědětVymazat
  5. Vždycky si říkám, že nebudu soudit knihu podle obalu, ale když je obálka něčím výjimečná, přeci jen člověka zaujme více... :) Hezká recenze a obálka je skutečně povedená. Kdybys měla zájem, koukni se na můj blog, budu ráda, když se pridáš k pravidelným čtenářům, nebo mi zanecháš nějaký komentář, názor... Jsem ve světě blogerů nová.. :))

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥