Filmové tipy: Švadlena

24. 5. 2016


Tak po delší době než jsem plánovala, tu pro vás mám nový filmový tip a to Švadlenu. Ráda bych dělala tuto rubriku častěji a tak doufám, že ji budu přidávat alespoň jednou za čtrnáct dní.
Minule jsem psala o filmu: Brooklyn

 

Obsah filmu: Tilly se po letech vrací do svého rodného městečka v Austrálii, odkud musela jako dítě uprchnout kvůli obvinění z vraždy. Z cest po světě přijíždí vyzbrojená šicím strojem a znalostmi haute couture. Přes zlovůli většiny místních, kteří ji považují za prokletou, zůstává v městečku, aby odhalila pravdu o tom, co se v minulosti skutečně odehrálo. - zdroj

Trailer:



Mé hodnocení

Ano, ano já vím, co jsem minule psala, že už se nepodívám na film, o kterém vím, že je i kniha, ale psala jsem tam také, že to určitě poruším, tak se vlastně nic neděje :). Ale co čtete tento článek jen kvůli tomu filmu a tak bych měla konečně napsat to moje hodnocení. Je to dobrý film (jak jinak), ale na začátku jsem měla velký problém si všechny postavy zapamatovat a hlavně si zapamatovat ty jejich příběhy a povahy (jestli byli zlí a jak se celkově chovali). V jednu chvíli jsem si také musela ten film posunout znovu dopředu, protože jsem prostě nevěděla, že to byl ten a ten člověk. Je to sice divné nevím také, jak jsem si to nemohla zapamatovat, ale je to tak.

Postavy? Výborné. Hlavně hlavní hrdinka Tilly, kterou zahrála výborná herečka Kate Winslet. Nejdříve, když jsem viděla trailer tak jsem si říkala, ta se tam moc nehodí, ale opak je pravdou a zahrála tuhle roli opravdu na jedničku s hvězdičkou. Kvůli tomuto hereckému výkonu ji mám ještě radši.

Celí film určitě doporučuji hlavně kvůli různým scénám, které mě pekelně zaskočily a občas jsem si říkala, hlavně o jedné (lidé kteří film viděli, možná ví, scéna kde koukají z velké výšky na hvězdy, snad víte, dál to specifikovat nebudu radši) říkala jsem jen: „nééé to si snad dělají pr*** , to není možný, bože můj“. Ano až tak mě to dostalo. Celkové prozrazení toho velkého tajemství mě také zaskočilo, ale když si to zpětně vybavuji, tak to bylo hned jasné.  Kvůli tomu, že jsem si na začátku moc nezapamatovala postavy, protože to bylo všechno tak rychlé, tak dávám nějaké ty procenta dolů, ale to je asi to jediné mínus. Jediné slovo: Doporučuji.

97%

Viděli jste tento film a jak se vám líbil?

Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy


10 komentářů:

  1. Já tento film neviděla. Kde sis ho stáhla?

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju Kate Winslet, takže Švadlenu si určitě nenechám ujít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nenechej je to výborný film. Doufám, že se ti bude líbit. :)

      Vymazat
  3. Nedávno jsem viděla na ten film ukázku a řekla jsem si, že ho rozhodě musím vidět. Jenže jsem na něj tak trošku zapomněla, takže ti moc děkuji za připomenutí a za skvělou recenzi, Lucy. :)

    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač je perfektní. Já zase děkuji za hezký komentář. Doufám, že se ti bude Švadlena líbit tak jako mně. :)

      Vymazat
  4. Jsem na tom stejně jak píše Janet :) Viděla jsem ukázku a hned jsem si říkala, že tohle mi nesmí ujít, a co se stalo... samozřejmě mi to uniklo a na film jsem zapomněla :) Jsem ráda, žes mi ho připomněla a jsem ráda, že se Ti líbil :) Snad se k němu brzy dostanu :) Přeji krásný večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem ti tento film připomněla určitě se na něj mrkni je super doufám, že se ti bude líbit. Děkuji moc za hezký komentář. :)

      Vymazat
  5. Film nebyl špatný. i když podle traileru jsem si to představovala tak nějak jinak. Jinak Kate byla opravdu skvělá. Moc se mi tam líbila, hlavně její provokace a prořízlá pusa. Konec byl ale už něco jiného. To mě docela celý dojem pokazilo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konec byl no takoví blbí. Jinak ta prořízlá pusa a provokace to bylo nejlepší. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥