TBR květen 2016

3. 5. 2016


Minule jsem si na duben dala pět knih, ale bohužel nějak to nevyšlo a já jednu knihu přečetla a rozečetla. Tak jsem si na květen dala jen tři knihy. Měla tu být ještě jedna, ale tu jsem včera konečně dočetla a tak ji sem nepřidám.

IMG_3459

Momentálně nově čtu Dvojčata, která jsem koupila v Levných knihách za super cenu, tak si tam pro tuto knihu běžte. Jsem teprve na stránce čtyřicet, ale zatím je to dobré. Moc se těším, jaké tajemství budou mít, ale už nějak tuším možná, co to bude, ale možná to bude úplně něco jiného, uvidím.

Anotace: Isolte a Viola jsou dvojčata. Jako děti byly neoddělitelné, ale dospěly ve dvě naprosto odlišné osobnosti: Isolte je úspěšná novinářka pracující pro módní časopis, zatímco Viola je zoufale nešťastná a už léta bojuje s anorexií. Co se stalo, že se jejich cesty nyní ubírají tak odlišnými směry? Když začnou obě vyprávět o tragédii, která se odehrála během jednoho polozapomenutého léta, z minulosti se postupně začne vynořovat děsivé tajemství, které hrozí, že jim nenávratně zničí i jejich dospělé životy… Velmi očekávaný románový debut britské autorky, balancující na pomezí milostného příběhu a psychologického thrilleru.

IMG_3468

Pak bych se ráda začetla do první ho dílu Na hraně zapomnění, tato kniha byla v buxu za tak skvělou cenu (i druhý díl tam byl za skvělou cenu), že jsem ji tam nemohla nechat a konečně jsem si ji pořídila, také mě zajímá, jak se mi knížka bude líbit a snad mě něčím překvapí. Jsem moc natěšená na ni.

Anotace: Camryn Bennettovou zkouší osud jako nikoho druhého. Rodina se jí rozpadla, když se otec matkou rozvedli a bratra zavřeli do vězení. Její přítel tragicky zahynul při autonehodě a nejlepší kamarádka Camryn zrovna obvinila, že jí chce přebrat kluka. Pak už stačí jediný den práce v obchodě s oblečením, aby se definitivně rozhodla – tohle není život, který by chtěla žít.
Camryn tedy hodí všechno za hlavu a vydává se na cestu napříč Amerikou. V autobuse se seznamuje se sympatickým, i když trochu tajemným Andrewem Parrishem, který má vlastní důvody, aby dal svému předchozímu životu vale. Oba mladí lidé si rychle padnou do noty a dohodnou se, že budou cestovat spolu – ale jen cestovat. Byť se oba dva tvrdohlavě brání vzájemným sympatiím, dodržet slib, který si dali, se ukazuje stále jako těžší a těžší….

IMG_3473

To samé musím říct o druhém dílu, na který se také moc těším a snad mě tato série i nějak mile překvapí. Nevím ještě moc, o jaký příběh půjde, ale ohromně se na knihy těším. Snad se k nim dostanu co nejdříve a budou mě bavit tolik, že je přečtu za krátkou dobu a vrhnu se na nějakou knihu, kterou jsem v tomhle TBR neměla.

Anotace: Camryn Bennettová nikdy nebyla šťastnější. Pět měsíců poté, co náhodou potkala Andrewa Parrishe, ji požádal o ruku a zdá se, že před sebou mají jen krásné zítřky. Společné zítřky… A přesto jejich lásce zasadí osud tvrdý úder. Andrew nechápe, jak se to mohlo stát, ale je pevně rozhodnutý jít dál, a to i ve chvíli, kdy si uvědomí, že jeho cit ke Camryn v sobě ukrývá také moře bolesti a že přetvářka začíná být smrtelně nebezpečná. Je však pevně přesvědčený dokázat, že jejich láska je osudová a přežije cokoliv… Pokračování knihy Na hraně zapomnění o dvou mladých lidech, kteří lásku rozhodně nehledali. Ona si je však našla sama.

IMG_3478

Co chcete v květnu číst vy? A četli jste nějakou knihu, co jsem zmínila?

Facebook: Reading with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

12 komentářů:

  1. Pěkné plány, přeji, ať se ti je podaří splnit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Z těchto jsem ještě jednu nečetla, ale jsem zvědavá, co na ně řekneš :) Já se toho v květnu moc číst nechystám, čekají mě zkoušky, ale na seznamu toho, co chci v blízké době přečíst je třeba Než jsem tě poznala (to musím stihnout než bude film) a Sochaře (toho v květnu dát musím, mám ho na recenzi).

    Blog: Bookshlef Stories

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na ně také moc zvědavá :) Tak budu držet palečky můj brácha dělá od pondělí maturitu, tak budu držet celý květen palečky ať vše vyjde :) Než jsem tě poznala jsem četla dvakrát a stále mě kniha moc baví a tak jsem zvědavá na film kor když tam hraje můj oblíbený herec. :)

      Vymazat
  3. V dubnu jsem přečetla Wonderland a Hypnotizérku. Recenze jsou na blogu. Dvojčata vyoadají zajímavě.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hypnotizérku bych si moc ráda přečetla. Dvojčata jsou zatím skvělá a hezky se příběh čte. :)

      Vymazat
  4. Dvojčata jsem si také zakoupila v levných knihách a moc se na četbu těším! :-)
    Ale Na hraně zapomnění je taková nereálná pohádka, že i po těch dvou letech, co jsem ji četla, se tomu prostě musím smát. :D Ale třeba tobě se kniha líbit bude. Na pokračování jsem si ale už netroufla. :D
    A nádherný fotky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :D Dvojčata se mi zatím hodně líbí a na knihu Na hraně zapomnění se moc těším, tak uvidím. :)

      Vymazat
  5. Moc hezké plány, přeji příjemné čtení a budu se těšit na dojmy! :) Měj se pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, také ti přeji příjemné čtení a měj se pěkně. :D

      Vymazat
  6. Na hraně zapomnění i druhý díl čeká v knihovně, tak snad se na ně brzy dostane. Těším se na Tvůj názor :)
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥