Ostrov lhářů - E. Lockhart

4. 3. 2017


Psal se rok 2016…

Na mém historicky prvním Světu knihy jsem si koupila tuto knížku, která byla všemi směry neskutečně chválená, a já jsem byla hodně zvědavá, co se v ní bude skrývat. Sice jsem četla nespočet recenzí hlavně při té první vlně, kdy byly články snad úplně všude, ale nikdy jsem si nemohla být jistá o čem vůbec Ostrov lhářů je, nikdo vám nemusel psát pravdu a tak jsem byla vždy na vážkách. Po několika přečtených recenzích jsem ale přišla na jednu věc. Nemá smysl číst o čem vůbec knížka je a tak jsem anotace už nikde nečetla a jen jsem se mrkla na pocity a hodnocení.

Po pravdě vám nemohu zaručit, jestli náhodou nebudu lhát i já a tak si sami musíte rozmyslet, jestli budete mé recenzi věřit nebo ne.

Cadence Sinclairová Eastmanová je obyčejná skoro osmnáctiletá dívka, která si užívá života. Chodí na střední a hrozně ráda by šla na vysokou. Vždy se těšila na letní prázdniny na jejich soukromém ostrově, kde se po roce mohla setkat se všemi příbuznými a kde si to všichni hrozně užívali. Také se konečně viděla po deseti měsících s celou partou lhářů (jak si všichni čtyři říkají). Byly to nepopsatelné prázdniny plné dobrého jídla, sluníčka a smíchu.

To ale bylo předtím. Před tou nehodou. O které jí už tři roky nikdo nechce nic říct. Cadence si pamatuje jen jedno z toho tragického léta. Život před svou nehodu. A to je vše, na nic víc si z léta patnáct nemůže vzpomenout.


Ostrov lhářů

We were liars

E. Lockhart

Host

2015





A to je celá má anotace víc nenapíšu. Tak co jak se cítíte? Vymyslela jsem si něco nebo ne? Sice je anotace hodně krátká, ale myslím si, že to určitě stačí.
Je jasné jak začnu. Nejdříve obálka. Neskutečně ji chválím, protože nic neprozradí a působí na mě hodně tajemně. Vlevo nahoře je výborná věta, kterou se rozhodně budu řídit, protože konec je prostě jedna velká tajemná bublina, kterou jsem vůbec nečekala a když ke konci konečně praskla, tak jsem zírala s otevřenou pusou a nemohla jsem tomu uvěřit. Jen je škoda, že si ji opakovaně nemohu přečíst, když už vím jaké je to velké tajemství této knížky.

Musím také pochválit hodně krátké kapitoly, které rychle ubíhají a vy se nestačíte ani nadechnout a už jste na posledních deseti stránkách. Hltala jsem příběh doslova jedním dechem, protože od začátku jsem byla hodně zvědavá, co bude na tom posvátném konci. Mně stačila i první kapitola, která není ani na jednu stránku, ale která mě neskutečně vtáhla do čtení. Je to napsané hodně dobře a člověk nad tím ani nemusí vůbec přemýšlet, jen prostě čte, dokud to neodhalí.

Postavy ani nebudu komentovat, protože  bych mohla něco prozradit a to vy určitě nechcete. Jediné co mohu říct je, že hlavní hrdinka mi vůbec nelezla na nervy, ale spíše jsem si ji neskutečně oblíbila a držela jsem palce, aby se jí nic nestalo, jelikož jako první můj tip byl ten, že na konci bude nějaký soused zabiják a všechny tam zavraždí. Nedivte se, mně ty thrillery už lezou i na mozek, neměla jsem je začít číst, ale některé jsou opravdu dobré.

Shrnuto a podtrženo musíte si tuto knihu plnou tajemství a zvratů přečíst už jen kvůli tomu co je na konci. Četli jste tuto knížku? Co jste si mysleli, že bude na konci? Hodláte si knížku někdy přečíst? Odpovědi na tyto otázky by mě opravdu hodně zajímaly, tak jestli máte co říct pište a pochlubte se, co jste si mysleli že na konci bude.
5/5

14 komentářů:

  1. Jasně, že mě kniha vůbec neláká a tvoje recenze se mi ani trochu nelíbí....ale co když lžu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doufám, že lžeš. :D
      Užij si krásný jarní víkend. :)

      Vymazat
  2. Z knihy jsem byla taky nadšená. Vůbec si ale nemyslím, že by se nedala číst znova, i když už člověk zná konec. Ten příběh je tak hezký, že bude radost ho číst i několikrát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl hezký, ale pořád si myslím, že jen tak se k ní znovu nevrátím, když vím konec možná časem. :)

      Vymazat
  3. Počula som názor, že ľudia túto knihu buď milujú alebo nenávidia. V tom prípade som však asi výnimka, keďže ja ani len neviem, či sa ma páčila alebo nie. Ten koniec bol rozhodne dobrý a zaujímavý, ale celkovo mi tá kniha prišla taká trochu divná, postavy mi neboli úplne sympatické. Jednoducho som z nej mala taký zvláštny pocit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně napsaný názor. Tak i tohle se může stát. Já když mi nesedne nějaká hlavní postava, tak nemám moc ráda celý příběh a ke konci mě šve, že jsem si to tak kvůli ní neužila. :)

      Vymazat
  4. Ooh, ja tak miluju tuhle knihu. Jsem hrozne rada, ze se ti taky libila-pokud teda nelžeš :D
    Moc hezká, taková tajemná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji. Jsem hodně ráda, že se ti recenze líbila. A knížka prostě byla naprostá pecka. :)

      Vymazat
  5. aa nalákala jsi mi na tu knihu! Rozhodně si jí musím přečíst ! A ten šátek mi připoměl mojí kamarádku, ze střední. Recenze se mi líbila !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se ti recenze líbila. :)
      Knížku si na sto procent přečti a snad se ti bude líbit. :)

      Vymazat
  6. Tyjo dost mě ta knížka zaujala, už delší dobu přemýšlím, že bych si něco přečetla, tak možná až půjdu do nějakého knihkupectví tak se po ní kouknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že tě zaujala a doufám, že si ji teda koupíš a přečteš si jí. Snad se ti bude líbit. :)

      Vymazat
  7. Zajímavá recenze a opět povedené fotky :) Kniha zní docela lákavě a možná si ji někdy přečtu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za pochvalu. Hodně si toho vážím. :)
      Tak to doufám, že si ji přečteš a pak dáš vědět jak se ti líbila. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥