Nové knihy za červenec 2017

7. 8. 2017


Stydím se! Ano přesně tak. Poslední nové knihy byly za duben a já si říkám: „Sakra! Jak jsem to mohla dopustit?“ Tímto se omlouvám, jelikož vím, že nejčtenější rubrika je právě tato a všichni jste vždy natěšení, jaké knihy se v tomto článku objeví, protože tak to mám i já.
Mohu vás ujistit, že jsem konečně nekoupila nebo nedostala dvacet a víc knih za měsíc. Konečně se mi to za těch pár měsíců povedlo a já vám tak mohu ukázat menší kupičku osmi knih. Nacházejí se tu jak knihy k recenzi, tak i výhra nebo také knihy, které jsem si koupila (jak jinak než ve slevách). Tak neotálíme a jdeme rovnou na to.


Losing it - Cora Carmack
Počet stran: 248
Vydáno: 2014, Jota

Tuto knihu jsem si chtěla už dlouho přečíst, ale vždy jsem na ni zapomínala, a když jsem Losing it na e-shopu levneucebnice.cz zahlédla za tak nízkou cenu, tak jsem ji prostě musela mít. Hned co jsem si pro balíček zašla, tak jsem ji i ten den začala číst a byla to výborná romantická kniha o zakázané lásce, což je téma, které čtu nejraději. A já jsem hodně ráda, že jsem si ji konečně mohla přečíst a dozvědět se jak se mi líbí. Nikde jsem neviděla žádnou recenzi, tak jsem nemohla posoudit, jestli je to výborná kniha nebo naprostý odpad.
Určitě doporučuji lidem, kteří milují romantiku nebo zakázanou lásku. Je to výborná oddechovka na jeden nebo dva večery, jelikož je celkem hubená (přece jen to má pouhých 248 stran). 


Hranice nevinnosti - Abbi Glines (1.díl Rosemary Beach)
Počet stran: 256
Vydáno: 2015, Euromedia Group


Další knížka, kterou mám už přečtenou a kterou jsem koupila ve slevách na e-shopu levneucebnice.cz a další romantika se zakázanou láskou (já prostě toto téma miluji). Tentokrát to ale není láska mezi učitelem a studentkou nýbrž s nevlastní sestrou a bratrem. Knihu jsem měla přečtenou za den a něco. Hodně mě bavila a momentálně jsem moc zvědavá na další díl, který jsem koupila s tímto prvním a ke kterému vám řeknu více za chvilku.
Také doporučuji jen lidem, kteří mají rádi romantiku nebo zakázanou lásku, jelikož je jasné, že jim se to bude líbit ze všeho nejvíc. Musím uznat, že se mi tato kniha líbí více než Losing it, tak jestli váháte mezi těmito knihami, tak rozhodně zvolte sérii Rosemary Beach. O této knize jsem neměla ani zdání, ale zase sem ji viděla ve slevách a tak jsem si říkala: „Anotace mě zaujala a vypadá to na naprosto skvělé čtení, tak proč si i tyto dva díly nekoupit.“

Za hranicí nevinnosti - Abbi Glines (2.díl Rosemary Beach)
Počet stran: 264
Vydáno: 2015, Euromedia Group


Tak na tento díl jsem neskutečně zvědavá, jelikož konec prvního dílu je naprosto jiný než jsem očekávala a tak musím vědět, co se stane v tomto dílu. Třetí díl bohužel stále nemám koupený (jelikož byl za plnou cenu), ale věřím, že si ho za pár týdnů určitě koupím a hned přečtu.
Jsem moc ráda, že jsem si tyto dva díly koupila a nenechala je ve skladu o samotě. Přišly v naprosto skvělém stavu. Moc jsem v to nedoufala, jelikož opravdu stály směšnou cenu, tak jsem si myslela, že budou mít nějakou vadu na sobě. Nejraději bych chtěla sehnat i třetí díl ve slevě, tak jestli někdo víte, kde najít třetí díl se slevou, tak prosím napište mi to do komentáře, budu vám za to vděčná.

Všechno mi řekni - Lisa Jackson
Počet stran: 352
Vydáno: 2014, Domino


Tak toto je pro mě naprostá bomba roku, i když byla vydána už před nějakou dobou. Také koupena v levných učebnicích. Je to thriller, krimi a detektivka dohromady. Je to mé první čtení knihy od autorky Lisi Jackson a neskutečně se mi líbí a zařadila se mezi mé autorské favority. Od této autorky sice mám už doma nějaký ten pátek jednu knihu, ale nějak jsem se k ní nedostala, ale když jsem viděla i tuto knihu od ní ve slevách, tak jsem ji také musela mít a hned začít číst. Dnes ji na 100% přečtu, jelikož chci už konečně vědět kdo je vrah.
Musím se vám přiznat, že jak už se mi za pár dní blíží osmnácté narozeniny, tak tím víc miluji žánry krimi, detektivky, horory, thrillery apod. Asi je to tím, že rostu a se mnou se vyvíjí i mozek, který by chtěl něco jiného než jen samou romantiku, tak se určitě můžete těšit na spoustu recenzí jiného žánru, než jste byli doposud zvyklí a doufám, že si tu konečně najdou svoje i jiní čtenáři, kteří zrovna neholdují romantice.
Určitě se za pár dní můžete těšit na recenzi. Jo a tento měsíc jsem si koupila další dva díly, jelikož jsem zjistila, že tento, který zrovna dočítám je poslední ze série Savannah, tak se můžete příště těšit na další knihy od této autorky.

Adaptace - Miroslava Varáčková
Počet stran: 264
Vydáno: 2016, Slovart (ČR)


A přesunujeme se na jednu velkou výhru od Slovartu (ČR). Jednou jsem zase brouzdala po Instagramu a najednou vidím fotku s dvěma knihami od této slovenské autorky, kterou jsem znala jen díky knize Adaptace. Pod fotkou byla napsána otázka, na kterou jsme přes e-mail měli odpovědět a pak jen čekat, jestli budeme mít štěstí a vylosují zrovna nás.
A ejhle přišel mi e-mail s tím, že jsem ty dvě knihy vyhrála. Začala jsem skákat, jelikož jsem po dlouhé době zase něco vyhrála (asi rok jsem už nic nevyhrála) a zrovna mezi nimi byla právě kniha Adaptace, kterou jsem si chtěla už delší dobu přečíst.
Moc se na ni těším a chtěla bych ji přelouskat už tento měsíc, tak uvidím, jestli se to vydaří. Četla jsem samé pozitivní věci na ni, tak jsem hodně zvědavá.

Hlavně to nikomu neříkej - Miroslava Varáčková
Počet stran: 240
Vydáno: 2017, Slovart (ČR)


A jako druhá kniha, která byla v balíčku, je tato. Nedávno jsem četla jednu recenzi, která byla negativní, a po přečtení té recenze jsem se zařekla, že už na žádnou recenzi o této knize se nebudu koukat a raději si to přečtu bez toho, abych myslela na to, že to bude hrozné čtení apod.
Jediné co mi hodně vadí a kvůli čemu nečtu knihy od českých nebo slovenských autorů je to, že tam jsou česká nebo slovenská jména. Mně to prostě strašně vadí, ale doufám, že na to moc myslet nebudu a že si čtení pořádně užiji.
V Adaptaci právě česká nebo slovenská jména nejsou, jak jsem tak nějaká jména zahlédla, tak uvidím. Každopádně jsem moc šťastná, že mohu konečně zjistit, jestli tyto knihy budou dobré nebo ne.

Letní dny a noci - Stephanie Perkins (a spoustu dalších autorů)
Počet stran: 408
Vydáno: 2017, CooBoo


A dostáváme se k recenzním výtiskům (tentokrát jsou dva a oba od Albatrosmedia.cz) Na tuto knihu jsem obzvlášť zvědavá. Jedná se o několik povídek známých autorů YA, kteří se na této knize podílí a jsem moc zvědavá na ty povídky, hlavně na to jak se mi budou číst a jak budou napsané, když se vejdou do knížky, která má 400 stránek.
Hned co jsem knihu otevřela, jsem zjistila, že na každé stránce jsou po obvodu sluníčka, tak doufám, že mě to nebude moc rušit při čtení, jelikož já mám nejvíce ráda starou dobrou klasiku bílí papír a černé písmo, tak uvidíme, ale určitě se také na ni chystám tento měsíc, dokud je léto.

Tragická historie nás dvou - Jess Rothenberg
Počet stran: 392
Vydáno: 2017, Fragment (ČR)


Další kniha od Albatrosmedia. Tato kniha mě jako první přilákala svou obálkou. Je celá do modra, i když zase je tam fotka člověka (no ale co už s tím se nedá nic dělat). Také mě kniha nalákala svou tajuplnou anotací, kterou si nahoře pod slovem Vydáno můžete přečíst. Jsem moc zvědavá, jaký příběh to bude, jelikož jsem nic podobného nikdy nečetla a taktéž doufám, že mě to nezklame.
Rozhodně se i na tuto knihu vrhnu tento měsíc, dokud mám prázdniny a nemusím jít do práce.
Snad tento měsíc budu mít rekord v přečtených knihách (moc v to doufám), přece jen mám poslední měsíc prázdnin ve svém životě a tak toho musím využít.





Četli jste některou z těchto knih? A kolik knih (a jaké) jste si za měsíc červenec koupili?

19 komentářů:

  1. Krásný výběr knih. :) Faking it zrovna čtu, Hranici nevinnosti už mám za sebou, stejně tak i Adaptaci, která mě příjemně překvapila. :) Chystám se i na další knihu od autorky, musím říct, že jsi vyhrála opravdu krásnou výhru. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíš Losing it ne? :D
      Moc se na knihy těším snad mě slovenská autorka nezklame. Užij si zbytek dne. :)

      Vymazat
  2. Četla jsem pouze "Losing it" a to se mi líbilo, tedy až na ty chyby v textu, ale i tak jsem to přežila a příběh si užila:)
    Jinak jsem žádnou ze zmíněných knih nečetla, ale Adaptaci a Hlavně to nikomu neříkej, bych si chtěla někdy přečíst. Tak snad se k tomu někdy v blízké době dostanu:))

    Měj se hezky ^^

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem Losing it a obě ze série Rosemary Beach - byla jsem moc spokojená. Tragická historie nás dvou je zvláštní kniha, ale taky moc pěkná a s knihou Letní dny a noci se momentálně peru, ty povídky mi nesedí :-(
    Hezké kousky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem hodně zvědavá jestli mi sednou ty povídky, jelikož jsem nikdy povídkové knihy nečetla, ale krátké příběhy mám zase ráda. :)

      Vymazat
  4. Adaptace byla velice dobrá, i když závěr bych snesla asi lepší.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné knihy! Lákamě losing it! Užij si je. :)
    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná hromádka nových kousků :) Žádnou z těchto knih jsem zatím nečetla, ale určitě bych se ráda pustila do Tragické historie nás dvou, Losing It a Adaptace :) Přeji hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji Losing it a u těch ostatních doufám, že mě nezklamou. :)

      Vymazat
  7. Losing it nám nedávno přistálo v Levných knihách, tak teďka přemejšlím, že si ji snad taky pořídím :) Jinak já se těším na Letní dny a noci, mám v plánu si ji koupit co nejdřív! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem se. To je super, ale určitě bych tuto knihu neprodávala za tak směšnou knihu, ale aspoň lépe pro nás. :)

      Vymazat
    2. To samé jsem si říkala u Řekni vlkům, že jsem doma ... tak úžasná kniha a za 19 Kč v LK? No neměla jsem k tomu slov. Ale přesně jak píšeš, lépe pro nás :)

      Vymazat
  8. Ani jednu ze z výše zmíněných knih jsem nečetla, ale těším se na tvé recenze. Jsem ráda, že jsi přišla na chuť i jinému žánru než romantice, protože zrovna patřím mezi ty, kteří ji moc nemusí.
    Já si za červenec pořídila 8 knih, na které se už můžeš podívat na mém blogu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se mrknu co jsi pořídila, jelikož takovéto články mám nejraději. :)
      Já jsem také moc ráda, že začínám s jinými žánry, protože si konečně všichni budou moc vybrat to svoje. :)

      Vymazat
  9. Zajímavý výběr :) Určitě bych si vybrala.

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥