Maminčin mazánek - Sarah Flint

6. 9. 2017


Tuto knihu jsem si vybrala právě kvůli skvělé anotaci, která slibovala výborný thriller/detektivku. Hodně mě zaujalo, že autorka občas čerpá i z pravdivých případů a já jen doufám, že toto zrovna pravdivé nebylo. Sarah Flint píše pod pseudonymem, a jelikož pracovala u policie, tak se nemůžeme divit, že něco co se ve skutečnosti opravdu vyšetřovalo, dá do knihy, kterou zrovna píše. Opravdu to celou knihu obzvláštní a vy máte při čtení divný pocit v žaludku, když si představíte, že se tento případ opravdu mohlo stát. Jak jsem psala před chvilkou, tak doufám, že tento příběh se opravdu nestal.

Hlavní hrdinka této knihy se jmenuje Charlie Staffordová, pracuje jako detektiv konstábl u londýnské Metropolitní policie a rozhodně se nedá říct, že by svou práci nesnášela. Úplně ji zbožňuje. Když byla Charlie malá, tak se přihodila jedna opravdu hrozná tragédie. Na moři zahynul její mladší bratr a ona si to bere stále za vinu. Kvůli této události se dala k policii, aby mohla pomoci lidem, kteří někoho ztratili anebo zjistit, kdo jim ublížil a hledat viníka celé tragédie. Charlie má také jednu skvělou věc. Umí si zapamatovat jakýkoli obličej a nezáleží na tom, jestli ho viděla jen pár sekund nebo hodin, vždy si každého zapamatuje. V tom má jako detektiv velkou výhodu.

Jednoho dne Charlie zjistí, že se pátrá po jedné mamince s holčičkou, jediné co je divné, že to její manžel nahlásil až čtyři dny po zmizení. Charlie ihned ví, že toto musí co nejdřív rozlousknout a vypátrat, kde se obě nachází. Ale není to zas tak lehké, jak se zdá. A hlavně jak je možné, že nikde nenachází stopy anebo vodítka, kam by mohly jít.

A ještě je tu jedna věc. Nedaleko někdo zakopal do hlíny maminku s dcerou a my se tak ocitáme ve středu dění, kdy vrah nechává maminku dcerky bez jídla a postupně zjišťuje, jak dlouho může člověk umřít bez jídla. Hrozně rád se na to dívá, jak se žena trápí hlady a pomalu umírá. Nejhorší není pro ženu hlad, nýbrž pocit, že vedle ní leží nehybná její malá dcerka. A jak se píše v knize: V lesním hrobě je pohřbena matka s dítětem. Jeden z nich je živý, druhý mrtvý.

Není to jen jeden případ ztracených maminek s dětmi, je jich několik. A Charlie a její šéf to musí co nejdříve rozlousknout.


MAMINČIN MAZÁNEK


SARAH FLINT


Počet stran: 272

Omega - 2017



To je asi historicky nejdelší anotace z mé hlavy, jakou jsem kdy napsala, ale to se nedalo ji zkrátit. Jelikož začínám vždy obálkou, tak i dnes ji nenechám bez povšimnutí. Obálka se mi opravdu líbí, je temná a výborně zpracovaná jen jediná negativní věc na ní je taková, že struktura toho přebalu je matná a když na něj sáhnete, tak se tam ihned zobrazí váš otisk. Tudíž jak jsem knížku dočetla, tak byla celá ohmataná a to se mi vůbec nelíbí, s tím se mohlo něco udělat. Ale tak co důležitější je ten příběh uvnitř.

Co se týče názvu knížky, tak ten rozhodně výborně vystihuje celou knihu a když si ji přečtete, tak uvidíte proč to říkám (tedy jestli to nevíte už teď). Z postav jsem měla moc ráda samotnou hrdinku. Klasická žena, která dává do své práce vše, co může a hodlá potrestat ty lidi, kteří si to zaslouží. Také se mi líbil její šéf a rozhodně i bezdomovec (její kamarád) Ben, který byl velice přátelský a oživoval celou knihu tím, že na světě nejsou jen samí vrazi a lupiči.
Další plus jaký bych knize dala, jsou kapitoly, které se odehrávají v momentě, kdy se tam nachází samotný vrah a my tak v první řadě vidíme, co všechno provádí svým obětem a nakonec proč to vůbec dělá. Já jsem na začátku měla asi šest různých lidí, kteří by to mohli být, a poprvé se mi stalo, že mezi nimi byl nakonec i samotný vrah, ale i tak jsem byla na konci v šoku a říkala jsem si no to snad ne!

Rozhodně knížku doporučuji je to skvělý thriller/detektivka a slibuji vám, že se rozhodně nudit nebudete, jen si budete říkat, proč jste na konci, když jste před chvilkou knihu začali číst. Moc se těším na další díl, s detektivem Charlie Staffordovou, který u nás bude teprve vycházet a bude se jmenovat Sběratel trofejí (měla by vyjít v roce 2018) a já se na to neskutečně těším.


Mockrát děkuji za tento recenzní výtisk nakladatelství Omega.

Knihu si můžete koupit zde na stránkách knihkupectví Dobrovský nebo rovnou zde na stránkách samotného nakladatelství Omega.

Výsledek obrázku pro omega nakladatelství 

Výsledek obrázku pro dobrovský knihy

4 komentáře:

  1. Skvělá recenze :) Knihu jsem do teď moc nevnímala, podle názvu ani obálky mě nezaujala atak mě nenapadlo zjišťovat o čem je :) Teď jsi mě ovšem nalákala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně i to jsem si myslela, že podle té obálky a hlavně podle toho názvu nikdo nebude moc zkoumat o čem kniha je, což je špatné. Jsem moc ráda, že jsem tě nalákala na tento úžasný thriller/detektivku. Doufám, že se ti bude knížka líbit stejně jako já. Pak děj vědět. Měj se krásně. :)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Super recenze! Mohla bych se zeptat, jak probíhalo poslání recenze? :)) Budu taky recenzovat jednu knížku z nakladatelství Omega, bude to můj první recenzák a tak by mě zajímalo, jak to probíhá. :)
    Mohla bys mi kdyžtak napsat na email - annastetkova@gmail.com ?

    Moc díky a hezký den!

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥