Sníh nebo popel - Sara Raasch

3. 10. 2017


Tuto knihu jsem zahlédla u hodně bookstagramerů a vždy jsem obdivovala tu nádhernou obálku, ale nikdy jsem si nečetla, o čem by mohl být příběh, který se tam nachází. Když mi přišla domů, tak jsem byla naprosto nadšená, že ji mohu konečně vlastnit a ihned jsem ji musela vyfotit a následně se do ní začíst. No řeknu vám, že jsem čekala víc…

Meire je šestnáct, ale bohužel měla špatné dětství, jelikož přišla o rodiče a stal se z ní sirotek a ani u ní v kraji ročního období to nebylo ono. Jelikož Jaro před šestnácti lety, dobilo Zimní království, tudíž v něm už skoro nikdo není, jen několik přeživších, kteří drží pohromadě a hodlají za každou cenu své království uchránit.
Meiru učí jako válečnici a spolu s Matherem budoucím králem se učí jak se chránit a bojovat.
Všichni už znají plán jak uchránit Zimní království před ostatními, jen je problém, že potřebují jednu zásadní věc, o které ani nevědí, kde by mohla být.

Proto se všichni vydávají na dlouhou cestu a doufají, že tu věc najdou a že se konečně dá do pořádku. Zvládnou to??

U obálky je vám asi jasné, že se moc dlouho nezdržíme. Jediné co mohu říct je to, že jsem moc ráda za tuto obálku. Kdyby ji změnili, tak to bych byla pekelně naštvaná, jelikož kdo by nechtěl knihu s krásnou obálkou, jen si to připusťme. Je známo, že hodně lidí kupuje knihy, které se jim na první pohled líbí, a rozhodně vám nemusím psát, že to mám také tak. Jako první mě upoutá obálka, jen u málo případů se stává opak.

Jak jsem psala úplně v prvním odstavci tohoto článku, tak kniha se mi opravdu moc nelíbila a rozhodně jsem četla lepší fantasy knihy než je toto. Četla jsem, že tato autorka toho má hodně společného se Sarah J. Maas, ale tím si nejsem moc jistá, jelikož Sarah to umí perfektně, ale Sara moc ne. U knihy jsem se většinu času nudila a opravdu mi ani nepřišlo, že by tam bylo nějaké velké dobrodružství nebo by se tam něco stalo, u čeho bych koukala jako puk.

Kniha Sníh nebo popel mě hodně zklamala a určitě v dohledné době si od této autorky nic nepořídím. Ale příběh měl i světlé stránky a občas jsem nemohla odtrhnout zrak od čtení a prostě číst a číst a číst. Nic jiného. Bohužel v půlce knihy to začalo jít z kopce a já se nudila víc a víc.
Co se týče postav, tak samotná hrdinka se mi moc nelíbila, nějak mi nesedla a občas jsem měla sto chutí ji malinko (opravdu jen malinko) proplesknout za to co dělá v některých situacích.


Obálka krásná, ale ten příběh od půlky knihy a dál?? No co to mělo být?? Já to shrnu takto. Kniha má nádhernou obálku a půlku příběhu a to je vše. Za mě rozhodně ne. Kniha mě hodně zklamala.


Mockrát děkuji za recenzní výtisk Albatrosmedii.
Knihu si můžete koupit zde.

Výsledek obrázku pro albatros media

6 komentářů:

  1. Díky, díky, díky! Konečně nějaká recenze, která je stejně mírně kritická jako ta moje. Už jsem se bála, že budu jediná, kterou tato kniha tak trochu nudila. ��
    http://all-i-need-is-a-good-book5.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. I já znám tuto knihu. Sice jsem jí nečetl, ale každý den chodím kolem knihkupectví, kde je tato kniha vystavena a každý den se dívám přes výlohu na tuto úžasnou obálku. Poprvé, když jsem viděl tuto knihu, myslel jsem, že to bude kniha s pokračováním naší oblíbené princezny bojovnice Xeny, protože ten předmět na obálce nápadně vypadá jako chakram - vrhací zbraň Xeny. Zklamalo mě, že to není o tom.

    Uvažoval jsem, že bych si tuto knihu koupil a přečetl ji, ale po této recenzi mě přešla chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi líto, že tě po mé recenzi přešla chuť na tuto knihu. Já jsem toho názoru, že si ji má každý přečíst a udělat si názor. Ale jestli to není to pravé pro tebe, tak ji moc nedoporučuji. :)

      Vymazat
  3. Krásné fotky! :) Zrovna čtu, jsem v půlce a zatím se mi to moc líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji za pochvalu! :)
      Snad se ti kniha líbila více než mně. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥