Bezpečný přístav - recenze

28. 6. 2015

Kdo by nemiloval Nicholase Sparkse a jeho knihy. Já je mám hodně ráda, a proto jsem si musela přečíst další jeho knihu Bezpečný přístav. Byla jsem na tuto knihu hodně zvědavá, protože jsem viděla stejnojmenný film, který se mi velice líbil. Zatím jsem od Sparkse četla pouze jednu knihu a to Poslední píseň, která se mi taktéž líbila.



Hlavní postavou je sedmadvacetiletá brunetka Katie, která se rozhodla udělat za svým dosavadním životem tlustou čáru, a proto se přestěhovala do Southportu. Do malého klidného městečka v severní Karolíně. Tam si pronajala menší chatičku na kraji lesa a našla si práci jako servírka ve vyhlášené restauraci U Ivana.
Jednoho dne se seznámí s pětiletou Kristen dcerkou Alexe, který má v tomto maličkém městečku obchod. Alexovi zemřela manželka a tak vychovává sám dvě děti Kristen a Joshe. Alex a Katie se hodně sblíží a zamilují se do sebe. Jezdí spolu na výlety, koupají se na pláži a chodí na romantické procházky. Katie vždy každý den říká své sousedce Jo, co spolu dělali a Jo ji vždy bedlivě poslouchá.
Katie si myslí, že se nic hrozného už stát nemůže, ale neví, že ji stín minulosti pořád pronásleduje…

Jako kniha Poslední píseň i tato mě pohltila do svého příběhu a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Co se týče obálky, tak se mi hodně líbí, protože film mám ráda a ty hlavní herce také. Na této fotce je skvělé, že je pořízená na pláži a tak hned víte, že příběh bude romantický a bude se odehrávat v teplém období.

Když jsem přečetla první stránku, tak jsem hned věděla, že se od této knihy neodtrhnu, což se také stalo. Hodně se mi u této knihy líbilo, že tam byly také detektivní prvky, které jsou u sparkse nezvyklé. Já jsem to ale čekala, protože jsem jako první viděla film, ale stejně byla kniha skvělá.
Kdybych měla říct, co bylo lepší, jestli film nebo kniha, tak bych řekla, že nevím. U mě to bylo nastejno, obě podoby byly skvělé a určitě se na film koukněte, stojí za to.

Postavy v této knize se mi hodně líbili. Alex byl skvělý chlap, do kterého by se zamilovala snad každá ženská. A Katie byla hodně milá i když si prožila tolik utrpení ve svém životě.

Jsem ráda, že jsem Bezpečný přístav dostala k vánocům a, že jsem si přečetla další knihu od Sparkse. Nevím jaká kniha, kterou jsem od tohoto autora četla je nejlepší, jestli Bezpečný přístav nebo Poslední píseň, každá má v sobě svoje kouzlo a určitě si obě knihy přečtěte.
Kdybych se měla rozhodovat u filmů, tak bych věděla co odpovědět a to by byl Bezpečný přístav. Jak jsem říkala na facebooku, tak tento film se řadí mezi mé nejoblíbenější. Poslední píseň se mi líbila, ale ne tak moc jako Bezpečný přístav.

Tuto knihu mohu doporučit nejen o letních prázdninách ale i v zimním období pod dekou se skvělým čajem nebo kávou. Při 304 stránkách se určitě nudit nebudete, protože vás kniha pohltí od samého začátku. Nicholas Sparks mi znovu ukázal jaký je to skvělý autor a už se těším, až si od něj přečtu další skvělé knihy, jako byla tato. Určitě víte, jaké hodnocení této knize dám.

Výsledek obrázku pro nicholas sparksNicholas Sparks (narozen 31. 12. 1965 v Omaha, Nebraska, USA)je jeden z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti. Je autor řady celosvětové úspěšných románů, z nichž nejméně 5 bylo použito jako předloha k neméně úspěšným filmům. V jeho díle zaujímají významné místo témata jako je křesťanství, láska, tragédie a osud.
Do dnešního dne vydal 13 románů, které mají často romantickou formu a hlavní postavy se v nich obvykle nedočkají happy endu v běžném slova smyslu.




Originální název: Safe Haven
Počet stran: 304
Přeložila: Dana Stuchlá
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2012


5/5

12 komentářů:

  1. Jedna z jeho nejlepších knih. ♥ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím si přečíst i ostatní, ale věřím, že je to jedna z jeho nejlepších. :)

      Vymazat
  2. Skvělá recenze! :) Všechny knížky od Sparkse mám ráda, tuhle jsem ještě zrovna nečetla, ale určitě je stejně dobrá, jako všechny ostatní :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze! :)
    Na knihu si mě hodně nalákala :-D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super recenze! :)
    Ještě víc, než kdy předtím, chci bezpečný přístav domů a přečíst si ho! :) Akorát mě štve, že každou knihu od Sparkse budu mít v jiné edici :D :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ty dvě knihy od Sparkse také rozdílné a hodně mě to štve. :)

      Vymazat
  5. Krásná recenze! :-D Právě mám doma půjčené To nejlepší z nás od Sparkse, což bude moje premiéra od něho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tak snad se bude líbit. Já jsem ji ještě nečetla, ale určitě mě nemine. :)

      Vymazat
  6. Jeden z mých oblíbených autorů. Tu knihu jsem nečetla, ale viděla jsem film. Dneska jsem ale dočetla Nezapomenutelnou cestu, která je taky krásná. Nejvíc se mi od něho asi líbila Nejdelší jízda. Pokud jsi nečetla, určitě doporučuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně všechny filmy jsem od Sparkse viděla a tak si musím přečíst všechny jeho knihy. Zatím jsem ale četla pouze Poslední píseň a tuto knihu. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥