Waiting on Wednesday #29

24. 6. 2015


Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chceme přečíst.


Pro tuto středu vybírám:



Název: Slib

Počet stran: 272

Autor: Audrey Mageeová

Anotace: Aby se dostal aspoň na několik dní z východní fronty, voják wehrmachtu Peter Faber se na dálku ožení s dívkou, již nikdy neviděl a jež se za něj vdá kvůli důchodu válečné vdovy, který by v případě jeho smrti dostávala. Při krátkých líbánkách v Berlíně mezi nimi vznikne silný citový vztah, který jim dává naději a v následujících letech je drží nad vodou, ale v závěrečných měsících války se jim oběma sen o společném životě zhroutí.
Příběh zaujme čtenáře nejenom neobvyklou perspektivou (autorka ho vypráví z pohledu těch, kdo druhou světovou válku rozpoutali), ale i líčením chování německých a ruských vojáků na dobytých územích a toho, co je člověk ochoten udělat, aby přežil.

Proč zrovna tato knížka?
Tuto knihu jsem v pondělí viděla ve videu Rodaw, kde říkala na tuto knihu samou chválu. Už se na ni hodně těším. Rodaw říkala, že je to skoro stejný příběh jako Měděný jezdec a tak si musím určitě tuto knihu koupit. Měděného jezdce jsem také nečetla, ale chystám se na tuto knihu. To video sem vám dám:


6 komentářů:

  1. Snad se ti pak ta knížka bude líbit, když máš ráda válečné knížky ^^
    Já na takové knihy moc nejsem. Nějak mě války spíše děsí, tak proto takové knížky ani nečtu, i když jsou určitě skvělé, o tom nepochybuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám že se mi bude líbit. Škoda, že na takové knihy nejsi. :)

      Vymazat
  2. O knihe som ešte nepočula, ale podľa anotácie vyzerá zaujímavo. Nie je to práve môj šálok kávy, vojenské knihy až tak nečítam, každopádne dúfam, že tebe kniha sadne :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to zajímavě, hlavně po tom, co jsi napsala že to má podobný děj jako Měděný jezdec. Musíme se po knize mrknout, děkuji za typ :)

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥