Recept: Ovesné sušenky

15. 2. 2016

Jelikož jsme doma měli zbytek ovesných vloček, tak jsem se rozhodla, že zkusím upéct ovesné sušenky a uvidím, jak nám to doma bude chutnat. Nakonec nám to moc chutnalo a určitě se tento recept zařadí do receptů, které znovu udělám. Hodně se podobaly esíčkům, které jsem minule dělala.

IMG_2348

INGREDIENCE

• 100 g změklého másla
• 150 g ovesných vloček
• 80 g třtinového cukru
• půl lžičky mleté skořice
• 1 vejce
• 100 g polohrubé mouky
• půl lžičky kypřícího prášku

IMG_2355

POSTUP

1) Změklé máslo dáme do misky, přidáme vločky, cukr, skořici a celé vajíčko. Rukou vše spojíme dohromady a přidáme mouku zamíchanou s kypřícím práškem a vypracujeme těsto. Dáme do ledničky asi na jednu hodinu, ale můžete i déle.

2) Po odležení vyndáme z ledničky a vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, které naskládáme na plech s pečícím papírem. Kuličky rukou rozmáčkneme, ale ne moc aby nebyly hodně placaté.


3) Sušenky pečeme v předehřáté troubě na 150°C po dobu 25 minut. Dokud nebudou okraje trošku růžové. Necháme vychladit a podáváme.

IMG_2354

14 komentářů:

  1. Tak tohle musím zkusit. Vypadá to jednoduše a zdravě :-) díky za recept. Navíc sušenky jsou ideální k zobani při čtení (až se mi tedy zklidni žlučník )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že to zkusíš. A přesně tak jsou ideální ke čtení. :)

      Vymazat
  2. Ukládám a rozhodně vyzkouším! Vypadají super :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéééé to je super! Určitě zkusím :)) !

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá skvěle! Určitě vyzkouším.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  5. Zkus polohrubou mouku nahradit celozrnnou a třtinový cukr javorovým nebo datlovým sirupem (prodávají v Countrylife). :)) A bude to ještě zdravější. :) Jinak super blog. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem chtěla dát celozrnnou, ale doma jsme měli málo gramů a s tím sirupem to určitě zkusím děkuji za tip a za hezký komentář. :)

      Vymazat
  6. Na Vánoce jsem pekla dvě várky ovesných sušenek - jedny s čokoládou a sušeným ananasem, druhou s bílou čokoládou a brusinkami. Tenhle recept určitě vyzkouším! :) I když tenkrát jsem pracovala s celým půlkilovým balením ovesných vloček - byla toho spousta! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to museli být hodně dobré určitě zkusím přidat do nich ten sušený ananas, protože mě tato kombinace hodně láká. A jsem ráda, že tento recept vyzkoušíš. :)

      Vymazat
  7. Už jsem zkoušela a byli opravdu skvělé!! I zbytek rodiny mi sušenky ujídal :P :D určitě si je brzy udělám znovu :3 díky za recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač jsem moc ráda, že všem chutnalo a děkuji za krásný komentář. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥