Možná v jiném životě - Taylor Jenkins Reidová

3. 10. 2016

Když jsem si vybírala knihu na recenzi od Mladé fronty, tak jsem chtěla nějakou, která není až tak moc známá a na kterou jsem nečetla ani jednu recenzi. Vybrala jsem si Možná v jiném životě, Nejdříve mě knížka nalákala obálkou a následně výbornou anotací, která skoro nic neprozradí. Hned co mi přišla, jsem se na ni vrhla a začala jsem číst. Musím přiznat, že jsem nikdy nic podobného nečetla a tak mě kniha hodně překvapila.


Hannah Martinová se odjakživa hodně krát stěhovala. I když jí je devětadvacet, tak se dostala do mnoho států v Americe, kde na delší dobu žila. Nejprve jako mladá holka začala bydlet s rodiči své kamarádky, protože její praví rodiče se přestěhovali do Londýna a ona nechtěla opustit život, který měla a také kariéru. Její nejlepší kamarádka se jmenuje Gabby už od narození jsou nerozlučná dvojka a chovají se spíše jako sestry. Proto si umíte představit, jaké bylo se po pár letech přestěhovat úplně někam jinam daleko od všeho, co znala.

Nakonec se po delší době vrací zpět do Los Angeles, kde se setkává už se starší Gabby, která chodí do práce, má svůj byt a manžela. Hannah je moc šťastná, že ji může vidět i když je pravda, že přišla před dvěma lety na její svatbu, ale od té doby se toho mnoho změnilo a ona má o čem vyprávět. Gabby hned vymyslí, že ji vezme do baru, aby mohly společně pokecat. Tam bohužel nebo bohudík se potká se svým kamarádem Ethanem.

Hannah s Ethanem už několikrát spolu chodili, ale nikdy jim to nevydrželo dlouho. Ale když se po pár letech zase shledávají, tak něco mezi nimi zajiskří. Bohužel ani jeden to nechce přiznat. Když se Hannah rozmyslí, že by ráda už odešla, tak se musí rozhodnout, jestli půjde s Gabby nebo s Ethanem. V tento moment se příběh půlí na dvě poloviny na jednu kde odejde s Gabby a na druhou kde odejde s Ethanem. S kým nakonec Hannah půjde? A změní se něco?


 
Jak jsem psala už na začátku této recenze. Kniha mě dostala na první pohled obálkou. Mí pravidelní čtenáři si určitě řeknou jak to, že se ti líbí obálka, když je tam člověk a ty přece lidi na obálkách nemáš ráda. Máte pravdu, nemám ráda takovéto obálky, ale tady je to o něčem jiném, protože ta žena je zády a nevidíte jí do obličeje a tak nemáte možnost si ji vybavit v paměti, jak vypadá a nekazí vám představu ideální hlavní postavy v hlavě. Poprvé jsem nechápala ty obrazy, ale pak mi to došlo a musím říct, že obálka vystihla celý příběh. Jen jediné, co bych přidala, je nějaký pes u nohou té ženy, který by se tam ještě více hodil. Ale to je jen detail. Samotná obálka je perfektní, opravdu se vám povedla.

Abych se dostala k samotné knize, jestli se mi líbila nebo ne. Musím přiznat, že jsem čekala (hlavně na konci) něco víc, proto strhávám jednu hvězdičku. Samotný příběh byl skvěle vymyšlený. Hlavní hrdinka, která si má vybrat s kým odejde z baru, jestli s nejlepší kamarádkou nebo životní láskou a příběh, který se rozpůlí na dvě části. Mně se více líbily kapitoly, kde Hannah odešla s Gabby, protože si myslím, že se toho tam více dělo natož kapitoly, kde odešla s Ethanem, jsou takové, že už od začátku víte, jak to dopadne. Tímto bych ráda napsala také to, že se kapitoly střídají, takže jednou čteme o tom, jak odešla s kamarádkou a co se stalo dál a pak, že odešla s životní láskou a takto to jde dál a dál a stále se to střídá.

Postavy mám kladné i záporné. Hannah byla skvělá, k té nemohu nic vytknout. Gabby se také řadí mezi ty výborné postavy, protože přesně takovou životní kamarádku by chtěl každý, ale bohužel takový Mark to je něco jiného. Nejdříve se mi líbil jako manžel Gabby, ale pak se tam něco odhalilo a já ho začala nesnášet. Neměla jsem ráda odstavce, kde se vyskytoval a už vůbec jsem nesnášela, když začal mluvit. Ethan se bohužel řadí také mezi ty horší postavy. Už od začátku mi byl proti srsti a celý příběh jsem si ho vůbec nemohla nějak oblíbit, ale nebyl tak hrozný jako Mark. Možná proto se mi líbily kapitoly, kde je Hannah s Gabby.


 
Shrnu to tak, že jako oddechovka na podzimní večery je tato knížka skvělá, ale opravdu od ní nic velkého nečekejte. Více bych ji doporučovala lidem, kteří mají rádi romantické knihy (jako jsem třeba já). Mě se opravdu moc líbila jako nenáročná kniha na pár večerů a možná si ji přečtu i znovu. Jediné co se mi nelíbilo, tak byl ten konec, opravdu jsem čekala něco víc a ono to tam prostě nebylo, což je velká škoda, jinak by ode mě tato kniha dostala plný počet hvězdiček.

Taylor Jenkins Reidová je spisovatelka, esejistka a televizní scenáristka. Její prvotina Forever, Interrupted se stala předlohou stejnojmenného filmu. Její druhou knihu After I do označil prestižní literární časopis Kirkus Reviews za knihu, kterou si nelze nechat ujít. O jejím nejnovějším románu Maybe In Another Life (Možná v jiném životě) vyšel článek mimo jiné v časopisech People, US Weekly a Cosmopolitan. Nyní žije v Los Angeles s manželem Alexem a jejich psem Rabbitem


Děkuji moc nakladatelství Mladá fronta za poskytnutí recenzního výtisku.
Knížku si můžete koupit zde.

Výsledek obrázku pro kniha.cz logo


Originální název: Maybe In Another Life
Počet stran: 254
Přeložila: Jana Mandelíková
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2015

10 komentářů:

  1. To vypadá perfektně, přesně typ knihy pro mně!

    OdpovědětVymazat
  2. Zní to příjemně, hlavně po delší době slyším o hrdince, ktere je 25! Přijde mi, ze to se moc nevidí. Dobrý tip! Měj se hezky 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač za tip. Já také moc nevidím hlavní hrdinky v tomto věku vždy jsou mladší. :)

      Vymazat
  3. Tahle knížka mě láká už dlouho, teď mě láká ještě víc. Doufám, že se k ní brzy dostanu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělé. Ať se ti knížka líbí co nejvíce. :)

      Vymazat
  4. ta kniha mě zaujala na první pohled.

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥