VÁNOČNÍ KNIŽNÍ NADÍLKA 2016

27. 12. 2016


Je po Vánocích a to znamená publikovat článek, co jsem dostala k Vánocům. Stejně jako minulý rok, tak i letos jsem se strašně těšila, až budu moct napsat a kouknout se na všechny články/videa o tom co kdo dostal pod stromečkem. Minule jsem dostala osm knih a tento rok toho je ještě o deset víc. Jestli všichni počítáme správně, tak nám mělo vyjít číslo osmnáct. Páni tolik knih jsem nikdy nedostala a jsem za ně neskutečně vděčná (víme přeci, kolik jedna kniha asi stojí a není to zas tak malá částka). Tak jdeme se kouknout, jakou knižní nadílku jsem dostala.


Sůl moře - Ruta Sepetysová
(Anotace)

Od Ruty Sepetysové jsem četla pouze knihu V šedých tónech, která mě neskutečně dostala celým příběhem a i po tak dlouhé době, co jsem ji přečetla, si na ni stále pamatuji. Ještě jsem ji z hlavy nedostala a je mi jasné, že ji i z té hlavy jen tak nedostanu. Kvůli této knize jsem si od Ježíška přála právě Sůl moře. Anotace se mi neskutečně líbila a po zhlédnutí různých videí z besedy na humbooku, kde právě Ruta byla jsem si říkala: „Tuhle knížku musím mít.“ Tak snad se mi bude líbit a budu mít i tento příběh v hlavě.

Kdo o knize neví (což je blbost, ale kdyby tu náhodou někdo by), tak si přečtěte recenze nebo jen samotnou anotaci a snad vás uchvátí stejně jako mě.

Poldark: Demelza dáma z chatrče - Winston Graham
(Anotace)

Jak možná víte, tak Poldarka (první díl) jsem již četla a neskutečně se mi příběh líbil. A když jsem před mnoha měsíci zjistila, že bude vycházet i další díl, tak jsem ho prostě musela mít. Bohužel se to nějak nevyvedlo a tak jsem zkusila štěstí a napsala si o druhý a třetí díl Ježíškovi. Nakonec jsem si pod stromečkem oba díly rozbalila a byla jsem hodně šťastná, že ji mám doma.

Jsem zvědavá, jak se celý příběh bude dál vyvíjet a co se tam dalšího bude dít. Jo a už jsem psala, že se mi neskutečně líbí obálky těchto dílů?

Poldark: Jeremy Poldark nový začátek
(Anotace)

Jak jsem už před chvílí prozradila, tak pod stromečkem jsem našla i třetí díl, který má snad nejhezčí obálku. Je mi jasné, že mi musely u stromečku hodně jiskřit oči, když jsem tuto knížku rozbalovala, protože jsem nečekala další díl Poldarka, ale Ježíšek asi tušil (hlavně z mého vyprávění, co jsem mu furt při čtení hustila do hlavy jak je první díl skvělý), že mi musí pořídit i třetí díl ze kterého budu mít velkou radost.
Ježíšek se opravdu trefil a jsem za to neskutečně vděčná a hrozně se těším, až zase vpluji do tohoto nádherného příběhu.


Vánoce po francouzsku - Fiona Valpy
(Anotace)

O této knize také Ježíšek věděl o něco dříve. K narozeninám, které jsem měla v srpnu, jsem dostala Lásku po francouzsku, a když jsem na zadní obálce viděla, že se připravuje i další kniha, která bude o vánocích, tak jsem se těšila, že si ji koupím těsně před vánoci a budu ji číst. Zase to nějak nevyšlo, ale Ježíšek si to pamatoval a dal mi ji pod stromeček.

Mně nevadí číst knížky s tématikou vánoc během roku, tudíž ji budu číst, až se mi bude chtít a už teď vím, že si ji stejně za pár dní vezmu do ruky a začtu se do tohoto krásného příběhu.

Nedej se - Rainbow Rowellová
(Anotace)

Od této autorky jsem si chtěla už dávno přečíst Fangirl, ale stále ne a ne si ji koupit. Před pár měsíci jsem narazila na jedno video, kde se hovořilo, právě o knize Nedej se. Já jsem si říkala: „Proč ji někdy nezkusit.“ A přidala jsem si ji na můj už hodně dlouhý seznam knih, které bych si ráda pořídila.
A když jsem měla napsat jména knih, které bych si přála mít pod stromečkem (ze kterých by si Ježíšek mohl vybrat), tak hned jako čtvrtý bod byla právě tato knížka.

Jsem na ni také moc zvědavá (stejně jako na všechny zmíněné knihy), hlavně kvůli tomu, že jsou i tací čtenáři, kterým se příběh vůbec nelíbil, a nikdy už znovu knihu číst nebudou. Tak snad budu patřit do opačné skupinky lidí, které to uchvátilo.

Po noci přijde den - Anita Diamant
(Anotace)

O této knize jsem neměla ani ponětí. Dlouhodobý čtenáři mého blogů možná ví, že miluji historické knihy a hlavně příběhy z druhé světové války a také že se o druhou světovou válku hodně zajímám. Byla jsem pod stromečkem mile překvapená, když jsem zjistila, že pod balicím papírem se skrývá kniha s touto tématikou. Opravdu nikde jsem knížku neviděla, ale Ježíšek (maminka) jako vždy našla zase nějaký skvost, o kterém doufá, že se mi bude líbit. Riskla to a koupila mi ji.

Jsem hodně zvědavá, jestli bude příběh čtiví anebo ne. Ve skrytu duše doufám, že bude.


Léto, kdy jsme se potkali - Robin Constantinová
(Anotace)

I o této knize jsem dávno věděla, ale po pár přečtených recenzí, které nebyly moc kladné, jsem na knížku dál nemyslela. Proto jsem byla znovu zaskočená, když jsem ji našla pod stromečkem, jelikož jsem Ježíškovi nic nepsala (a neříkala).
Ale jsem opravdu ráda, že si na ni i já budu moct udělat nějaký názor a možná se zařadím k malé skupince lidí, kterým se příběh moc líbil. 

Není co ztratit - Rowan Coleman
(Anotace)

Tady mě zase Ježíšek mile překvapil. Na seznamu, který jsem mu dala, byla úplně jiná kniha od této autorky, ale nějak si to asi popletl a koupil dvě jiné knihy, který autorka napsala.

Mám hodně ráda, když o knize nic nevím a doma si mohu číst anotaci, která mě nakonec velice nadchne. Takto to bylo jak u této knihy, tak i u další zmiňované knihy Matkou ze dne na den.

Matkou ze dne na den - Rowan Coleman
(Anotace)

Jak jsem si následně mohla všimnout, tak Rowan píše hodně originální příběhy, které se určitě někde mohou stát, nebo se už staly. Jsem napjatá, jak na mě oba příběhy budou působit a jestli budu mile překvapená. Moc negativních recenzí není, tak doufám, že to bude nádherná kniha.


Moře klidu - Katja Millay
(Anotace)

Moře klidu patřila do seznamu přání, které jsem Ježíškovi dala. Po této knize pokukuji už neskutečně dlouho, protože když si projíždím na buxu výprodeje, tak vždy na mě vykoukne právě tato kniha. Já jsem si vždy nebyla jistá, jestli si ji mám koupit nebo počkat a nakonec jsem si ji nekoupila. Tak jsem ji alespoň napsala na ten dlouhý seznam.

Obálka je nádherná a snad i příběh bude krásný.

Na čem záleží - Emily Giffin
(Anotace)

Kniha, o které jsem něco málo věděla, ale nikdy jsem si ji nekoupila. Ježíšek (mamka) ji ale viděl na internetu a řekl si, že by se mi mohla líbit, tak já věřím, že se mi líbit bude, protože vždy se s knihami trefí do mého vkusu a snad nikdy se mi ještě nestalo, že bych byla po přečtení dané knihy zklamaná. Uvidím, nechám se překvapit celým příběhem.

Spolubydlící - John Lutz
(Anotace)

Spolubydlící byla také kniha, nad kterou jsem už dlouho váhala. Tak jsem ji nakonec na seznam také napsala a Ježíšek mi ji přinesl. Vůbec nevím, co od ní mám očekávat neboť kniha Obyvatel, která je skoro na stejné brdo se mi vůbec nelíbila, tak uvidím jestli budu nadšená nebo ne.


Nemajetní - Szilárd Borbély
(Anotace)

O knize Nemajetní jsem se dozvěděla na poslední chvíli, když jsem hledala knihu od stejného nakladatelství. Na seznam jsem ji nepřipsala z toho důvodu, že měla trošku vyšší cenu, než bych za tak krátkou knihu dala já. Ale zase Ježíšek (maminka) ji viděl a musel koupit. Zase mi u stromečku jiskřily oči, když jsem knížku rozbalovala a hned jsem říkala, že jsem po ní pokukovala.
Kdo Nemajetní nezná, tak si určitě přečtěte anotaci, která mě hodně na příběh nalákala.

Bludy z nudy - Sacha Sperling

To je právě ta zmíněná kniha, kterou jsem hledala a která byla za velice směšné peníze. U Doroty Noon jsem viděla video o této knize, které mě velice zaujalo, a hned jsem si ji musela vyhledat.
Jak říkají ve videu, tak je to něco jako kniha My ze stanice Zoo, kterou jsem sice nečetla, ale před asi čtyřmi lety jsem viděla film, který byl neskutečně skvělý.

Jsem na Bludy z nudy tak zvědavá, že hned co přečtu knížku, kterou zrovna čtu, tak se vrhnu na tuto.

Šampaňské a heřmánkový čaj - Franziska Stalmann
(Anotace)

Další kniha, o které jsem neměla ani páru. Vůbec jsem ji nikde na internetu nezahlédla a tak se zařadila k dalšímu překvapení, které jsem našla pod stromečkem.

Jsem zvědavá, jestli se mi bude příběh líbit, protože přece jenom je to o čtyřicetileté ženě a to já moc takovéto příběhy nečtu, tak uvidím, ale anotace se mi líbí.


Kapky štěstí a naděje - Blanka Kubešová

Jediná kniha od české autorky, kterou jsem si přála pod stromeček. Zase se tu vypráví o druhé světové válce, takže něco pravého pro mě. Vůbec nevím co od příběhu čekat někdo knížku ani nedočetl a někomu se moc líbila, tak snad budu zase patřit do skupinky těch pozitivních lidí, kteří tuto knihu mají rádi.

Abych pravdu řekla, tak jsem o knize neměla ani páru, než jsem ji našla na internetu a po přečtení anotace mě hodně zaujala.

Ptáci v trní - Colleen McCulloughová
(Anotace)

Knížka, kterou jsem dostala od bráchy a u které vím, že ji ve skutečnosti šla koupit mamka a brácha jí dal jen peníze.

I nad touto knihou jsem váhala, jestli ano nebo ne. Vždy když jsme vlezly s mamkou do Levných knih, tak jsem ji musela okouknout a zase si rozmýšlet jestli ji koupit. Nakonec jsem ji tedy rozbalila pod stromečkem a už teď se těším na celý ten dlouhý příběh, který má opravdu malá písmenka.

Koho miluješ - Jennifer Weiner
(Anotace)

I o této knize jsem neměla žádné ponětí. Po přečtení anotace se mi knížka opravdu velice zalíbila a doufám, že z ní budu nadšená. Ale určitě ano, protože ji vybírala zase mamka a já prostě mamce věřím, protože mě ve výběru knih nikdy nezklamala. 


Co jste dostali vy? A četli jste některou z těchto knih?

32 komentářů:

  1. Teda těch je a samé krásné knihy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Nečekala jsem tolik knih a opravdu mi udělaly ohromnou radost. :)

      Vymazat
  2. Tak to je opravdu poradna nadilka! :)
    Take jsem dostala Sul more a moc se na knihu tesim! Snad se bude libit nam obema :)) a tobe samozrejme i vsechn ostatni knizky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To opravdu je nečekala jsem jich tolik. :)
      Snad se nám teda bude knížka líbit, ale věřím, že bude, protože její kniha V šedých tónech mě rozcupovala na kusy. :D

      Vymazat
  3. More klidu je asi neznáma kniha, všade lacná, ale je GENIÁLNA. Jedna z najlepších kníh aké som čítala. Určite sa ti bude páčiť. :)
    Nedej se je tiež skvelá!! Zamilovala som sa do hlavných hrdinov a už som ju prečítala dva krát. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem po ní pořád pokukovala (Moře klidu) a stále jsem si ji nekoupila, tak to Ježíšek vyřešil za mě. :)
      Na knihu Nedej se se strašně těším, protože na autorku slyším samou chválu, tak jsem zvědavá jak se mi bude líbit první kniha kterou budu od ní číst. :D

      Vymazat
  4. To je naozaj veľa krásnych kníh, hoci väčšinu nepoznám, ale to nevadí. Závidím knihy zo série Polodrak, chcem si ich prečítať :-) Prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu je to obří kupa knížek. :)
      Poldarka jsem četla pouze první díl, který byl výborný, tak se těším i na další díly, snad budou tak skvělé jako ten první. :)

      Vymazat
  5. Nadhera, nadhera, nadhera! Ja to rikam porad, ze kniha je nejlepsi darek :) z knih, co jsi dostala, tak jsem taky dostala Ptaky v trni a Nedej se. Jinak se tedka valim na chalupe a uz louskam ty svohe mega zasoby. Nejradsi bych odsud uz nevylezla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak kniha je nejlepší dárek. :)
      Tak si to na chalupě užij a ať toho přečteš co nejvíce. :D

      Vymazat
    2. Jéé dík moc, makám na tom! :D

      Vymazat
  6. Opravdu štědrá nadílka plná zajímavých titulů! :) Těším se zároveň s tebou z nich ^^ Já letos dostala méně knih, ale za to všechny, které miluji nebo můžu milovat ♥

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Pěkná kupa knih, na které se neskutečně těším a byla jsem hodně překvapená jaké tituly jsem tam našla. :D

      Vymazat
  7. Wau, milujem knihy a toto je presne nálož pre mňa :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda slyším. Já jsem za ně neskutečně ráda a nevím se kterou začnu dřív, ale jednoho favorita už mám. :D

      Vymazat
  8. Páni, to je krásná hromada. :) Máš tam pěkné kousky. Jsem zvědavá především na tvůj názor na Sůl moře. ;-) Jinak série Poldark se mi líbila stejně jako kniha Nedej se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu nádherná kupy knih. :)
      Já se na Sůl moře ohromně těším, protože V šedých tónech jsem si zamilovala, tak snad tato ve mě zanechá stejné pocity. :)
      Na další díly Poldarka se těším, protože první díl byl výborný a na knihu Nedej se taktéž. :D

      Vymazat
  9. Odpovědi
    1. To jsem pod stromečkem také říkala. :)
      První díl se mi moc líbil a tak jsem zvědavá na další. :)

      Vymazat
  10. Jsi pravděpodobně nejhodnější knihomol v celé knižní blogosféře, protože tolik knížek, tocsnad není možné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám. Čekala jsem, že spoustu blogerů bude mít více knih než já, ale moc jich není, až mě to samotnou zaskočilo. :)
      Jsem za všechny knížky neskutečně vděčná a moc se na ně těším. :)

      Vymazat
  11. Nádielka snáď na tri Vianoce vopred!
    Super popísané. :)
    www.timkablogblog.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  12. Sůl moře...tak úžasná kniha, snad se ti bude líbit jako mně. Na blogu mám recenzi.

    OdpovědětVymazat
  13. Teda! Ty jsi musela být hodně hodná, že Ježíšek donesl tolik knížek :D Kdyby to aspoň nějakou dobu vydrželo nepřečteno :( :D Ale už se těším na recenze, třeba se zas na něco nechám zlákat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem asi musela být. :DD
      Jsem ráda, že se těšíš já se zase těším na čtení všech těchto knížek. :D

      Vymazat
  14. Páni, to byla nadílka! Ani jednu z výše zmíněných knih jsem nečtla a o většině jsem slyšela poprvé. Uvidím, jestli mě budou lákat po tvé recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá jestli tě nějaká má recenze zláká ke koupi nějaké knihy. :)

      Vymazat
  15. Krásný článek, libí se mi jak se rozepisuješ! A ty knihy krása závidím ti je :) Strašně chci Sůl moře !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za pochvalu. :D
      Jsem hrozně ráda, že jsem dostala Sůl moře a nehorázně se na knihu těším. :)

      Vymazat
  16. Žádnou z knížek sice neznám, ale věřím, že ti udělaly radost! Já taky dostala hodně knížek (čtvrtej a pátej díl Hry o trůny, první díl komiksu Sebevražedný oddíl, Anthropoid - příběh československých vlastenců, Protektorátem po stopách parašutistů, Panoptikum postav, Akce Heydrich, první díl komiksu Harley Quinn a Bajky barda Beedleho). Nicméně bůh ví, kdy budu číst, protože teď mám rozečtených tolik knih a do toho povinná četba, že nevím, co dřív :D

    Karolína

    OdpovědětVymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥