UNBOXING #29

25. 1. 2017

Mám tu pro vás nový Unboxing po nějaké době. Nejdříve jsem si myslela, že si v lednu nic pořizovat nebudu, ale díky jedné nově vydané knize, jsem si musela něco koupit. Tentokrát jsou v balíčku čtyři knihy, tak nebudu vás napínat a rovnou se na ty skvosty koukneme.




Kuk! Co tam asi je?


Psí poslání

Jako první tu je ta čerstvá novinka, o které jsem psala. Moc se těším na film a samozřejmě si hodlám nejdříve přečíst knížku. Jsem moc zvědavá, jak se mi obě zpracování budou líbit, ale věřím, že mě nezklamou.

Anotace: Všichni psi jednou přijdou do nebe… Ale nejprve musí splnit své poslání. Autor románu Psí poslání, který si zamilovali čtenáři po celém světě, Bruce W. Cameron je přesvědčený, že jeden pes se může narodit několikrát za sebou, aby se mohl zdokonalovat v rozličných dovednostech a aby mohl čím dál tím lépe chápat člověka. I hlavní hrdina knihy se na svět vrací znovu a znovu. Jeho první pokus dopadá tragicky. Potom hledá smysl života jako neposedný retrívr malého chlapce Ethana. Ani tahle pokus nemá dlouhé trvání. Když se narodí znovu, nosí v srdci jediné přání – znovu spatřit Ethana, kterého nadevše miluje…


Ďábel nosí Pradu

Přiznám se, že jsem do té doby, co jsem si tyto knihy koupila, nevěděla, že je i knižní zpracování, které má tři díly. Film jsem viděla už hodně krát a stále se mi líbí a tak doufám, že i knihy budou stát za to.

Anotace: V závratném světě newyorské módy, kde nepovedený účes může zabít celou vaši kariéru, je časopis Runway vysněným Olympem všech, kdo se jen trochu zajímají o to, jak vyhlížejí. Pod vedením nejmocnější ženy módního průmyslu Mirandy Priestlyové, která mu vládne tvrdou rukou s dokonale pěstěnými nehty, je Runway obávaným testem, jímž musí projít každý, kdo chce v tomto světě něco znamenat. Při plnění svého poslání - učinit z tohoto magazínu módní bibli New Yorku, a tudíž současně celého světa - nepřipustí, aby jí cokoli stálo v cestě. Což se týče i dlouhé řady asistentek, které nesplnily její očekávání. Je to zaměstnání, ve kterém nemůže vydržet nikdo, komu zbyla alespoň špetka sebeúcty - ale zároveň místo, pro něž by miliony mladých Newyorčanek byly ochotny zabíjet.
Funkce Mirandiny asistentky by se pro čerstvou absolventku prestižní vysoké školy Andy Sachsovou mohla stát branou do velkého světa módy. V nevýrazném oblečení nesmělé studentky však mezi armádou superštíhlých módních. dračic, křižujících chodby manhattanské centrály časopisu v lodičkách na jehlovém podpatku, působí jako pěst na oko. Miranda má sice celý módní svět obtočený kolem prstu, ale zato jí dělá hrozné potíže najít a udržet si dobrou asistentku. Andy se pro tuhle práci zoufale nehodí. Má však něco, co ostatní adeptky postrádají: Nehodlá se smířit s neúspěchem. Aby se stala nejlepší z nejlepších, musí se změnit podle Mirandiných představ. Brzy umí - k nevelkému nadšení svého přítele - hovořit jako prvotřídní znalkyně moderních trendů, kráčet jako modelka a už si za žádných okolností nesplete Dolceho s Gabbanou.


Pomsta nosí Pradu

Druhý díl Prady, který jsem tam ve slevě přeci nemohla nechat. Třetí díl, který je poslední jsem si ale nekoupila, protože ten byl už za plnou cenu a nechci vyhazovat peníze za něco, co mě možná nebude bavit, tak zkusím první dva díly a uvidím. Stejně to dopadne tak, že si ji budu muset koupit.

Anotace: Osm let uplynulo od doby, kdy Andrea „Andy“ Sachsová skončila s prací, „pro kterou by milion holek zemřelo“ – pracovala pro Mirandu Priestlyovou v časopise Runway Magazine. Z tohoto snu se nakonec stála noční můra. Teď je Andy na vrcholu světa: píše a dělá zpravodajství, co hrdlo ráčí; spolu s další bývalou Mirandinou asistentkou Emily provozuje The Plunge, vlastní obrovsky úspěšný a vysoce módní svatební časopis, a, co je nejdůležitější, chystá se provdat za potomka jedné slavné mediální rodiny a za svou životní lásku.

Ale noc před svatbou nemůže Andy usnout. I když je tak moc šťastná – nejšťastnější, jak jen být může – pořád ji pronásleduje přízrak její bývalé šéfky. Možná je to syndrom přeživšího? Nebo to možná je ospravedlnitelná a autosugestivní paranoia. Už od začátku se Andy a Emily cítily oprávněny při dobývání světa časopisů používat adresář kontaktů – Mirandiných kontaktů – z Runway. Jak se The Plunge začíná dařit, Andy a Emily si uvědomují, že už brzy stanou své bývalé mučitelce tváří v tvář – na akcích, pořádaných pro kolegy z branže, při slavnostních předáváních cen a dokonce i na svatbách. I tak ale Andy nemůže předpokládat, jak děsivá realita se blíží – dojde ke zvratu tak prudkému, že se znovu ocitne Mirandě přímo na mušce.

Karma je svině. A veškerá Andyina snaha o vybudování úplně nového života ji přivedla přímo k tomu, před kým utekla – do cesty samotného Ďábla.


Kam patříme

Od této autorky jsem k vánocům dostala jednu knihu, na kterou se moc těším, a když jsem za malé peníze uviděla tuto knížku, tak jsem ji tam také nemohla nechat. Anotace je geniální, tak snad bude příběh skvělý. No uvidím.

Anotace: Zrovna když si začneme myslet, že život držíme pevně v rukou, nás dozajista něco vyvede z omylu...

Marian může bez zaváhání prohlásit, že ve svých šestatřiceti letech dosáhla úplně všeho, o čem kdy snila. Má úspěšnou kariéru, krásný byt a úžasný vztah s mužem, kterého miluje. K úplnému štěstí jí chybí už jen maličkost: aby ji ten muž navlékl snubní prsten a založil s ní rodinu. Peter se ovšem k ničemu nemá a Marian cítí, že její biologické hodiny tikají stále hlasitěji.

To je ovšem jen jeden ze dvou problémů, které ji trápí. Už dlouhých osmnáct let skrývá před celým světem tajemství – a to tajemství se jednoho večera objeví u jejích dveří. Je to zlomový okamžik, kdy se Marianin perfektní život začne hroutit jako domeček z karet.

Osmnáctiletá Kirby vždy věděla, že je adoptovaná a nijak ji to netrápilo. Své rodiče i sestru Charlottu měla vždy upřímně ráda, ale zároveň v ní hlodal pocit, že se od nich liší. Že zkrátka nezapadá. Sotva dosáhla plnoletosti, vydala se do New Yorku najít svou pokrevní matku – a teď tedy stojí na jejím prahu...



Četli jste některou z těchto knih? Hodláte si některou koupit? A jakou knihu/knihy jste si naposled koupili vy?

14 komentářů:

  1. Z týchto kníh ma najviac láka séria Diabol nosí pradu. Snáď si ju niekedy zaobstarám. :)
    môj blog: http://whattomasread.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na tuto sérii moc těším a doufám, že to bude alespoň tak krásné jako film (ne-li lepší). :)

      Vymazat
  2. Ahoj , tak jako ty jsem vůbec netušila , že existuje i knižní vydání mého oblíbeného filmu Ďábel nosí Pradu. A teď ještě zjišťuji, že film je natočen jen podle prvního dílu, jestli jsem to tedy dobře pochopila. Druhý díl tedy vůbec neznám a třetí také ne. Sakra zase budu muset nakupovat 😁. Tak ať se ti líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem ti takto mohla dát vědět i o knihách. I když teď budeš muset utrácet, ale co knihy se neztratí. Snad se nám to oběma bude líbit. :)

      Vymazat
  3. Jsem zvědavá na tvou recenzi na Psí poslaní, tak totiž uvažuji o koupi :)
    Měj se krásně a užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To abych ji přečetla a napsala recenzi co nejdříve. Budu se snažit. :D

      Vymazat
  4. Nepoznám ani jednu z kníh, takže neviem obsahovo posúdiť. Každopádne krásne prírastky, prajem ti príjemné čítanie a dúfam, že s nimi budeš spokojná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V to doufám i já. Snad mě nezklamou a budu z nich nadšená. :)

      Vymazat
  5. Psí poslání je kniha, kterou jsem původně neměla vůbec v plánu, ale poslední dobou nad ní uvažuji čím dál více :)
    Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psí poslání jsem musela mít hned :)
      Doufám, že z knihy budu nadšená. Jsem zvědavá také na film. :)

      Vymazat
  6. Psí poslání vypadá nádherně! Ďábel nosí Pradu mám doma, ale ještě jsem se k ní nedostala, natož k druhému dílu.
    Přeju pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psí poslání opravdu vypadá nádherně. Má své čestné místo v mé knihovničce (stojí tam jak královna). Moc se na všechny knížky těším a snad mě ani jedna nezklame. :D

      Vymazat
  7. Ani jednu zmíněnou knihu jsem nečetla, ale Ďábel nosí pradu jsem viděla a film se mi líbil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se film také líbil a tak jsem na knížky hodně zvědavá. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥