Co právě čtu: Griša - Světlo a stíny

11. 2. 2017


Krásnou sobotu přeji všem. Po dlouhé době pro vás mám další článek do rubriky, co právě čtu. Od Albatrosmedia jsem díky nové spolupráci obdržela tuto krásnou knížku jménem Griša. Musím říct, že i když je originální obálka o hodně lepší, tak tato se mi také líbí, jen bych odstranila tu slečnu nahoře, ale to vás asi nepřekvapuje. Je mi jasné, že vás asi už otravuji svými poznámkami ohledně lidí na obálkách knih, ale já to opravdu nemám ráda a tak mi přijde lepší vám říkat pravdu, než abych tady tu celou obálku vychválila do nebes. Co si o ní myslíte vy?

Co se týče příběhu, tak zatím je dobrý. S fantasy žánrem teprve začínám a tak ode mě nečekejte nějakou přehnanou radost, které se asi nedočkáte. Jsem v půlce (fotky jsou z mého Instagramu, protože kapitolu 4 už mám dávno za sebou) a je to čím dál tím lepší, tak uvidím, jaké nakonec budu mít z Griši pocity.

Doufám, že si užíváte sobotu (nejlépe s knihou) a že se do komentářů pochlubíte, jakou knížku zrovna čtete a jak se vám líbí.
Já bych se dnes moc ráda o hodně pohnula s touto knihou a možná zítra večer bych se ráda pustila na novou knížku o Paříži, tak uvidím, jak to nakonec vyjde.

Anotace: Ravka, kdysi mocná a hrdá země, se otřásá v základech. Pás neprostupné temnoty obývaný krvežíznivými nestvůrami, ji rozdělil na dvě části. Její budoucnost leží v rukou nic netušící dívky…

Alina nikdy v ničem nevynikala. O to víc je překvapena silou, která se projeví v okamžiku, kdy je se svým regimentem napadena a jejímu nejlepšímu příteli hrozí smrt. Jejích výjimečných schopností si všimnou na nejvyšších místech a dívka je dopravena na královský dvůr, kde se má naučit ovládat své dosud nezkrocené schopnosti. Má se stát grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků.

Jenže nic v tomto světě plném přetvářky není tak, jak se jí snaží namluvit. Alina proniká do tajemného společenství grišů a poznává blíž i jejich nejvyššího mága, okouzlujícího Temnyje. Postupně přichází na to, že vše, co se kolem ní děje, má jediný cíl. Zneužít její jedinečnou moc proti celé zemi i proti ní samotné. Pokud se nechce stát loutkou v rukou zla, musí uprchnout. Jediná možná cesta však vede tam, kam se jiní neodvažují. K pásu neprostupné temnoty…


Četli jste tuto knihu? Nebo ji vidíte poprvé? Zaujala vás? A co čtete vy?

10 komentářů:

  1. Tuto knihu jsem nečetla, ale vypadá docela zajímavě. Jsem ráda, že se pouštíš do fantasy, protože je to můj nejoblíbenější žánr a ty patříš mezi mé oblíbené bloggerky, tak třeba jednou budeme číst stejnou knihu :)
    Jinak já tento víkend, a určitě i ten příští, budu trávit s knihou Střet králů, což je druhý díl série Píseň ledu a ohně s 940 stranami.
    Hezký víkend a hezké čtení :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za milá slova. :)
      Páni skoro 1 000 stran to bych měla na měsíc. :D
      Fantasy zkouším, ale stále ne a ne se k němu dostat. Hodně mě od čtení tohoto žánru odrazují různá vymyšlená jména, která jsou někdy opravdu špatně vyslovitelná a to já asi nějak nepobírám. Musím se prostě naučit to moc nevnímat. :)
      Také přeji krásný víkend a ať toho přečteš co nejvíc. :)

      Vymazat
  2. Mne sa česká obálka nepáči vôbec, s tou originálnou sa to ani nedá porovnať :D každopádne anotácia vyzerá dobre a to je podstatnejšie, vzhľadom na to, že mám rada fantasy, sa do jej čítania pravdopodobne pustím. No a keď začínaš s fantasy, ako si hore písala, odporúčala by som Jiskru v popelu, prvkov fantasy tam nie je veľa ale skvelo dopĺňajú príbeh :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a ešte ten odkaz na blog (predtým som si to nevšimla) :D http://headinbooks.blogspot.sk

      Vymazat
    2. Na blog se určitě mrknu. :)
      Rozhodně se kouknu na tuto knížku. Vím jak vypadá obálka, ale nikdy jsem si nepřečetla anotaci, protože jsem věděla, že to nebude knížka pro mě, ale když mi ji doporučuješ, tak bych ji měla zkusit. Moc děkuji a užij si víkend. :)

      Vymazat
  3. Taktez bych se obesla bez holek na obalkach, jinak ok;). Grisu jsem slupla okamzite a velice se mi libila. Jen pockej :D

    OdpovědětVymazat
  4. Na Grišu se také chystám :) Jen škoda té české obálky :) Je sice pěkná, ale na originál nemá :) Ale hlavně jesti příběh stojí za to :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak česká obálka opravdu není lepší než originální, ale aspoň, že se u nás tato knížka vůbec vydala. Děkuji, také přeji hezké čtení. :D

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥