Návrat na Moonlight Plains - Barbara Hannay

23. 4. 2017


Když jsem tuto knížku viděla v edičním plánu u nakladatelství Baronet, tak jsem věděla, že si ji musím určitě přečíst. Bohužel jsem se k tomu čtení dostala teprve před pár dny, jelikož jsme v rodině měli dvě nehezké věci, které se nám udály, a já jsem neměla kvůli tomu vůbec náladu cokoli číst. Po dvou týdnech a několika dní jsem se ale na to čtení vrhla a konečně jsem si mohla užít tento nádherný příběh s několika dějovými liniemi.

Myslím si, že v tomto příběhu jsou dvě hlavní hrdinky a jeden hlavní hrdina.
Jako první bych sem zařadila Sally, které bohužel zemřel při autonehodě manžel a tak poslední dva roky jsou pro ni utrpení. Naštěstí má fenku Jess, která s ní chodí do jednoho pečovatelského domu, kde navštěvuje převážně svoji babičku, ale také ostatní pacienty. Jednou se ji naskytne možnost jít na jeden ples, který je tematicky založený na staré době. Tam potká neznámého Luka.

Dostáváme se tedy k dalšímu hrdinovy. Luk zrovna rekonstruuje starý dům jeho babičky, která shodou okolností je ubytovaná ve stejném pečovatelském domě, kam chodí Sally se svou fenkou. Chce babičku překvapit zrekonstruovaným domem, ve kterém jako mladá zažila něco, na co nezapomene.

A konečně se dostáváme k poslední hrdince této knihy a to je samotná babička Luka, která se jmenuje Kitty.
Bohužel když Kitty byla malá, tak jí zemřeli rodiče na tuberkulózu. Poté bydlela s prarodiči, kteří jí nakonec po jedné situaci nechali bydlet se strýčkem na Moonlight Plains (to je ten starý dům, který Luk rekonstruuje). Tam se střetává s americkým vojákem Edem a začíná pro ni nový život. Jak ale nakonec vše dopadne?

Opravdu jsem se na tuto knížku strašně těšila a jsem ráda, že se mi i nakonec hodně líbila. Je to výborný román pro ženy a jsem moc ráda, že se to vše točilo okolo druhé světové války a že jsme tu měli také dvě časové linie (minulost rok 1942 a přítomnost rok 2013). Čtení jsem si hodně užívala a doufala jsem, že to skončí dobře nebo alespoň tak jak by mělo. Do poslední chvíle jsem si myslela (vůbec nevím proč), že je toto první díl z nějaké série a ne že je to samostatná jedna kniha. Do teď si říkám, proč jsem si to myslela, když to nikde není napsané.

Teď je ten pravý čas se vrhnout na obálku. Obálka se mi líbí napůl. Jelikož tu jsou zase vyfocení lidé, kteří podle mě by neměli být na obálkách žádné knihy. Ale zbytek se mi moc líbí hlavně dole ta vila je nádherná a ty palmy no nemám slov. Vlastně tu mám ještě jedno malinké mínus. Jméno autorky je větší než název knihy, to mě také zaskočilo, ale je to jen hodně malý detail. Když dáte z knihy pryč přebal, tak i pod ním je ta samá obálka jen v takové světle červené barvě.


Celý příběh byl naprosto geniální, moc se mi líbilo, že tam nebyla pouze romantika, ale také různé zvraty, které se musely vyřešit. Opravdu se autorce tato knížka povedla a já jsem moc ráda, že jsem si ji mohla přečíst. Rozhodně doporučuji lidem, kteří mají rádi romantiku, ale i lidem, kteří si chtějí vzít něco oddechového.


Děkuji moc nakladatelství Baronet za poskytnutí tohoto recenzního výtisku.
Knihu si můžete koupit tady.

4 komentáře:

  1. Musím najprv napísať, že máš na blogu naozaj krásne fotky kníh. Vždy ich odfotíš tak umelecky, naozaj krásne! Táto knižka by ma úprimne na prvý pohľad vôbec nezaujala. Taktiež sa mi veľmi nepáči obálka. Ale chápem, že je to taká oddychovejšia knižka, niekedy mám predsa aj ja rada takéto. Moja maminka stále číta takéto knižky, myslím, že táto by sa jej veľmi páčila, keďže je aj zasadená do konkrétnej historickej udalosti, to je jej. Aj ja mám rada, keď je dej zasadený do našej histórie, tak isto, ako mám rada, keď sa odohráva na reálnom mieste. Popravde by som si ju však sama nevybrala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu na fotky. Moc si toho vážím. :)
      Knížka se mi moc líbila a snad nějakou podobnou znovu najdu. :)

      Vymazat
  2. Výborná recenze a pěkné fotky :) O knize slyším poprvé, ale vypadá to na skvělou oddechovku :) Když budu mít štěstí a narazím na ni v knihovně, ráda si ji přečtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. :)
      Doufám, že se ti bude líbit tak jako mně. :)

      Vymazat

Mockrát děkuji za přečtení tohoto článku ♥